Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Testare COVID-19 în sistem pool-testing la Satu Mare, susținută de antreprenorii locali

În spitalul suport COVID-19 din Carei și Spitalul Județean de Urgență Satu Mare va fi aplicată metoda pool-testing pentru testarea populației cu potențial de infectare cu virusul pandemic.

 

În achiziționarea celor necesare pentru testare s-au implicat firmele Agrotex, Alconor, Înfrățirea (toate pentru Carei) și Vasile Lucuț (Unicarm) pentru Satu Mare. Ștampila de validat a fost pusă de Radu Bud, prefectul județului (dreapta în fotografie) și Csaba Pataki, președintele Consiliului Județean.

Sistemul pool-testing a fost elaborat în laboratoarele, mai precis în birourile Institutului Goethe din Munchen. Acesta a fost creat în perioada interbelică pentru promovarea învățării limbii germane ca limbă străină, favorizarea cooperării culturale internaționale și mijlocirea unei imagini cuprinzătoare a ceea ce reprezintă Germania astăzi. Are sedii în 81 de țări, inclusiv în București (Calea Dorobanți nr. 32).

Metoda gândită de aceștia se bazează pe logică. E simplă. Se analizează simultan 100 de probe (cifră aleatorie) într-un singur test, dacă acesta este negativ se trece la alt grup de 100 de probe. Dacă reiese pozitiv, cele 100 de probe se împart în două, care la rândul lor sunt testate, se elimină grupul negativ (dacă e primul din cele două testate atunci al doilea e sigur pozitiv) și tot așa mai departe până se separă probele pozitive. Metoda este ingenioasă și înlocuiește 100 de teste cu aproximativ 10-15 teste (în medie). Metoda este viabilă doar dacă în grupul inițial de 100 de probe sunt un număr mic de probe pozitive. Pentru un număr mare de probe pozitive este ineficientă, iar dacă acest număr se apropie de 30 este inutilă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parcarea subterană de pe strada Independenței din Oradea spre final

Articolul următor

Suport pentru industria HORECA: inginerii ATREA proiectează gratuit sistemele de ventilație cu recuperare de căldură pentru orice bucătărie profesiona

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share