Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Suport pentru industria HORECA: inginerii ATREA proiectează gratuit sistemele de ventilație cu recuperare de căldură pentru orice bucătărie profesiona

Producătorul ceh de sisteme de ventilație Atrea a conceput un sistem de ventilație cu recuperarea căldurii din bucătăriile profesionale care îndepărtează mirosurile alimentare, fumul, dar și excesul de căldură, furnizând aer proaspăt și curat din exterior. De asemenea, sistemul oferă un microclimat confortabil pentru personalul bucătăriei, dar și clienților restaurantului.  

 

Chiar dacă este cel mai dificil moment pentru domeniul HoReCa, multe afaceri vor folosi această perioadă pentru a regândi business-urile sau pentru a face diverse upgrade-uri fie în restaurante, în unitățile de cazare sau în spațiile de gătit. Și asta deoarece se știe că succesul oricărui business HoReCA, dincolo de profesionalismul personalului, calitatea serviciilor ține și de atmosfera din incinte. Cu un sistem de ventilație cu recuperare de căldură vom avea în permanență aer proaspăt în interior, fără miros de la mâncare, lipsă de oxigen sau senzație de umiditate ridicată. Spre exemplu, inginerii ATREA își oferă în această perioadă sprijinul tuturor celor care administrează restaurante și cantine, proiecându-le gratuit sistemele de ventilație cu recuperare de căldură, fără ca aceștia să fie obligați să implementeze sau să achizioneze astfel de aparate.

 “Venim și noi în sprijinul industriei HoReCa așa cum putem. Spre exemplu, orice administrator de cantină, restaurant, hotel ne poate contacta în această perioadă pentru a-i realiza un proiect de ventilație cu recuperare de căldură. Noi realizăm o serie de simulări gratuite cu softurile și inginerii noștri, astfel încât administratorii sau proprietarii să știe ce au de făcut când vor reporni motoarele. Nu condiționăm proiectare de achiziția de aparate sau implementarea sistemelor de la noi, ci doar vrem să le oferim o mână ajutor celor care își pun problema să eficientizeze consumul de energie în restaurante și sunt preocupați de condițiile de muncă ale angajaților, dar și de ambianța pe care o oferă clienților în interior, chiar dacă pentru mulți aceste lucruri nu sunt prioritare în aceste momente. Ele vor deveni prioritare în perioada următoare, când fiecare va încerca să găsească soluții de eficientizare a consumului de resurse”, declară Dorin Salamac, director general ATREA România.   

Randamentul unui astfel de sistem este ridicat, iar consumul de resurse pentru încălzire/răcire poate să scadă cu 30%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Testare COVID-19 în sistem pool-testing la Satu Mare, susținută de antreprenorii locali

Articolul următor

Fără cash: Volt, prima aplicație 100% românească de transfer de bani în sistem Peer-2-Peer

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Universitatea FITS

Festivalul Internaţional de Teatrul de la Sibiu și-a extins an de an domeniile în care excelează. În paralel…
Haos în gestionarea deșeurilor în Baia Mare Amestecarea deșeurilor, depozitarea ilegală, lipsa facilităților pentru colectarea separată, deșeurile din construcții sunt principalele “scurtcircuite” Asociația Ecoteca și Primaria Baia Mare au organizat o masă rotundă pentru a discuta soluții de eficientizare a gestionării deșeurilor în județul Maramureș. Aceasta beneficiat de sprijinul organizațiilor GreenPoint Management, Envirom, Alucro, Ecotic și companiei Egger România. Printre participanți s-au numărat Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș, Poliția Locală, Consiliul Județean Maramureș, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Menajere (ADI-GIDM) Maramureș, Colegiul Economic N. Titulescu, Serviciul Public Ambient Urban. Temele dezbătute au vizat cadrul local și aspecte specifice județului, Sistemul de Garanție – Returnare (SGR), implementarea sistemului de colectare separată, eficiența actuală și pașii următori în gestionarea deșeurilor. Ecoteca a formulat idei principale și concluzii după discuțiile cu instituțiile și companiile implicate. “România nu își atinge țintele de reciclare, cu o scădere a procentului de deșeuri reciclate. Penalitățile pentru țintele neatinse sunt plătite de fiecare unitate administrativ teritorială (UAT), iar gestionarea acestei probleme se decide la nivel local. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență se planifică instalarea a 110 de insule ecologice și 90 de module în Baia Mare, trei centre de colectare cu aport voluntar mici și unul mare. Autoritățile locale consideră că sistemul de colectare separată este subfinanțat. PBM prevede platforme de colectare îngropate cu cartele pentru fiecare apartament; există deja 54 de astfel de platforme în oraș. Deși întâmpină dificultăți, proiectul continuă. Colectarea în Baia Mare se face pe patru fracții: hârtie - carton, plastic - metal, sticlă și rezidual. Campaniile trimestriale sunt organizate pentru deșeurile voluminoase”, potrivit Ecoteca. “Nu există o soluție gratuită pentru deșeurile din construcții. Cetățenii pot apela la colectori autorizați contra-cost. Deșeurile vegetale merg la stația de compost și sunt incluse în calculul țintei de reciclare. ADI-GIDM susține că gradul de colectare separată și reciclare a crescut de la 3% în 2021 la 9% în 2024. SGR a redus cantitățile de sticlă și plastic. Cetățenii din Baia Mare primesc amenzi pentru depozitarea ilegală a deșeurilor pe spațiul public. Nu există trasabilitate a deșeurilor, iar instituțiile publice nu au control asupra deșeurilor ilegale din localitate. ADI-GIDM și operatorul de salubrizare fac campanii de conștientizare în școli, dar acestea sunt discontinue. Infrastructura de colectare separată există, dar elevii sunt descurajați de amestecarea deșeurilor de către personalul de serviciu și colectori. Există puține campanii de conștientizare în școli, iar eforturile sunt inutile fără facilități pentru colectarea separată acasă și pe stradă. Reprezentanții PBM și ADI-GIMD nu raportează cantitățile colectate conform site-ului RetuRO SGR. Aceștia nu știau că pot face acest lucru, dar vor începe să raporteze de acum încolo”, potrivit raportului Ecoteca.
Citeste mai mult

Haos în gestionarea deșeurilor la Baia Mare

Amestecarea deșeurilor, depozitarea ilegală, lipsa facilităților pentru colectarea separată, deșeurile din construcții sunt principalele “scurtcircuite” depistate de experții…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share