Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ARCPA, la Guvern: „România trebuie să își păstreze calitatea de jucător relevant pe piața globală a comerțului cu cereale”

Asociația Română a Comercianților de Produse Agricole (ARCPA) a discutat ieri la Palatul Victoria cu Prim-Ministrul României, Ludovic Orban, despre disponibilitatea și necesarul de cereale pentru asigurarea securității alimentare a României precum și măsurile anunțate recent de Guvern privind interdicția exportului de cereale în contextul crizei noului coronavirus – COVID-19.

Delegația ARCPA a fost condusă de Vasile Varvaroi, Președinte al Asociației și General Manager al companiei Cargill, fiind totodată prezenți și membrii Consiliului Director.

„Am apreciat efortul depus în ultima perioadă de Guvernului României în vederea implementării măsurilor pentru protejarea populației precum și a mediului de afaceri urmare a pandemiei Covid-19 și discuția de astăzi ne confirmă încă o dată determinarea și dorința de implicare a autorităților competente ale statului, pentru soluționarea oricăror probleme cu impact asupra sănătății populației și economiei românești. Întâlnirea de astăzi a fost una constructivă și ne bucurăm că domnul prim ministru și echipa domniei sale au înțeles pe deplin implicațiile măsurii anunțate pentru partenerii de export ai României”, a spus Vasile Varvaroi, Președintele ARCPA.

„Am evidențiat în cadrul întâlnirii importanța ca România să își păstreze calitatea de jucător relevant pe piața globală a comerțului cu cereale și necesitatea identificării unor soluții care să permită României menținerea și ulterior dezvoltarea relațiilor comerciale cu parteneri din țări non-europene. Încurajăm orice strategie agricolă constructivă și sustenabilă în această perioadă dificilă și asigurăm Guvernul României de întreaga noastră deschidere la dialog în vederea asigurării necesarului de produse de bază pentru populația României”.

Menționăm că Guvernul a renunțat la decizia sa de a interzice exporturile de cereale, prin ordonanța cu nr.9, emisă pe 16 aprilie. Anterior, pe 9 aprilie, Guvernul lua decizia de a suspenda exporturile, motivând că există rezerve puține, iar seceta din acest va afecta recolta.

Foto: cotidianulagricol.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorul de mezeluri LeFruMarin a înregistrat o creștere a vânzărilor la export

Articolul următor

Pensiunile din Maramureș au găsit variante de criză

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share