Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pensiunile din Maramureș au găsit variante de criză

În lipsa turiștilor de Paște, proprietarii pensiunilor din zona Maramureșului sunt nevoiți să găsească variante pentru a-și menține cât active unitățile de cazare și pentru a face față cheltuielilor.

O pensiune agroturistică din comuna Vadu Izei comercializează produse alimentare, obținute în propria microfermă, conform Radio Cluj. Acum, proprietarii vând produsele localnicilor sau le trimit pachete în țară turiștilor care obișnuiau de mulți ani să își petreacă aici sărbătorile pascale și cărora le este dor de bucatele tradiționale.

„Avem 13 văcuțe, iar laptele, brânza, smântâna obținute le vindem oamenilor din zonă. Ne-am înscris pe grupul cu producătorii locali din zona Maramureșului și au început să sune clienții. Ne deplasăm la domiciliu, luându-ne toate măsurile de protecție și igienă. Zilele acestea mai facem și pască, însă ne axăm mai mult pe celelalte produse. Păstrăm legătura cu turiștii care urmau să vină de sărbători la noi, le-am făcut pachete și le-am trimis în țară” a spus Maria Teleptean, administratorul unei pensiuni din Vadu Izei.

Doina Balasz, proprietara unei pensiuni din zona Sighetului, coace pâine, cozonaci și pască pentru localnici. Claudia Trăistău, din comuna Ieud, care administrează de mulți ani o pensiune, se pregătește deja pentru sezonul estival.

Pentru hoteluri, situația pare mai dificilă, însă există solutii, este de părere Mărioara Gaborean, reprezentantul unui hotel din Sighetu Marmației. Cuptorul de pizza din grădină este folosit pentru a face pască.

„Avem un punct de lucru la unul dintre supermarketurile din oraș și oferim sighetenilor oportunitatea să cumpere pască proaspătă, după rețete tradiționale. Ne adaptăm situației și încercăm să ne menținem activitatea. Sunt mulți care și-au reprogramat sejurul de Paști pentru 2021, iar alții care au renunțat, din motive de siguranță”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ARCPA, la Guvern: „România trebuie să își păstreze calitatea de jucător relevant pe piața globală a comerțului cu cereale”

Articolul următor

Unul din zece români nu vor respecta limitările impuse de autorități și vor petrece Paștele în deplasare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share