Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Unul din zece români nu vor respecta limitările impuse de autorități și vor petrece Paștele în deplasare

Potrivit unui studiu realizat de MKOR Consulting, unul din zece români nu vor respecta limitările impuse de autorități și vor petrece Paștele alături de familia extinsă și prieteni. În același timp, 86% dintre români vor petrece Paștele alături de familia apropiată, partener și copii, alături de care locuiesc în mod obișnuit. 80% dintre români simt o teamă peste medie privind probabilitatea de a fi infectați cu noul coronavirus.

Sondaj

3% dintre români nu vor sărbători anul acesta Paștele deloc. Totuși, 11% dintre români afirmă că vor petrece sărbătorile pascale alături de familia extinsă sau prieteni, cu care nu locuiesc. Aceștia sunt mai ales elevi și studenți, care revin acasă în mod obișnuit, în această perioadă.
Comportamentul de respectare a izolării în perioada Paștelui se află în corelație cu faptul că 80% dintre români simt o teamă peste medie, în ceea ce privește posibilitatea de a fi infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia, jumătate sunt persoane cu venituri peste medie, iar 43% au studii superioare.
Cele mai puțin îngrijorate categorii sunt elevii și studenții și persoanele cu studii sub medie (școală generală și profesională).
La nivelul populației, teama față de posibilitatea infectării cu noul coronavirus este moderată, respectiv 4,18 dintr-un total de 7 puncte. Dintre categoriile profesionale, muncitorii sunt cei mai îngrijorați, aceștia fiind și cei mai expuși riscului, întrucât specificul muncii nu le permite lucrul de acasă (75% nu pot lucra de acasă,
potrivit studiului precedent realizat de MKOR Consulting în 2 aprilie a.c.).


Paștele are o însemnătate aparte în cultura românească, iar decizia de a petrece această sărbătoare departe de familie și cei apropiați este una grea. Dorul de copiii lăsați la bunici, imposibilitatea de a-și vizita membrii familiei, prietenii sau partenerii este dureroasă, zilele acestea, mai mult ca niciodată. Totuși, cei mai mulți dintre români au înțeles că este mai bine să stea acasă, pentru propria siguranță, dar și a celor din jur”, a menționat Corina Cimpoca, fondator MKOR Consulting.

 

Studiul a fost realizat în perioada 13 – 16 aprilie 2020, pe un eșantion de 1.703 respondenți, reprezentativ la nivel național pe criterii de gen, vârstă (18+) și distribuție geografică. Nivel de încredere 95%, eroare maximă +/-2,3%.

MKOR Consulting este o agenție de cercetare de piață inovativă, care combină experiența practică în afaceri, know-how-ul la nivel MBA și expertiza de top pentru a oferi o înțelegere aprofundată a mediului de business.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pensiunile din Maramureș au găsit variante de criză

Articolul următor

Producătorii organizați din Cluj, depășiți de comenzi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share