Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum arată Stadionul Arcul de Triumf, construit de ACI Cluj

Antrepriza de Construcții și Instalații (ACI) Cluj a prezentat imagini de la lucrările pe care le derulează la arena din capitală.

“Lucrările de construcție la Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf sunt în plină desfășurare. Am luat măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului: pe lângă echipamentul de protecția muncii, muncitorilor li s-au asigurat dezinfectanți, măști de protecție și li se verifică temperatura la intrare în șantier, pentru fiecare angajat în parte”, a informat conducerea ACI.

Societatea clujeană se ocupă în această perioadă și de proiectul de interconectare a magistralei de transport al gazului Iași – Ungheni – Chișinău, faza a doua, în valoare de 38 de milioane de euro. 

Contractul de achiziție de lucrări a fost semnat în 2019 de asocierea formată din ACI, IMSAT Service și Abcony Serv. Proiectul presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale de 120 km. 

ACI este înființată pe baza antreprizei de construcții din cadrul Grupului de Șantiere Cluj, fondată în 1952. În 1993, ACI a fost privatizată prin metoda MEBO. Aceasta a colaborat la contrucția mai multor obiective importante din țară, inclusiv centrala nucleară de la Cernavodă, 

Alte proiecte au fost contractate în străinătate (Germania, Rusia, Egipt, Libia), dar are și lucrări reprezentative pentru Cluj-Napoca, în special Cluj Arena. Societatea deține filiale ce desfășoară activități de construcții în Germania și Irak.

Compania deține la Cluj o bază de producție dotată cu stații de betoane, ateliere pentru producția industrială și un punct de exploatare produse de balastieră. ACI are în Dej o bază de producție cu stații de betoane și o stație de sortare produse de balastieră în comuna Bata.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ACAROM - înmatriculările de autoturisme noi în UE sunt în scădere. În România: -21,9% în primele 3 luni

Articolul următor

Faurecia Romania a avut un profit de 9 milioane lei în 2019 după 2 ani de pierderi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share