Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Faurecia Romania a avut un profit de 9 milioane lei în 2019 după 2 ani de pierderi

Înainte de a face față unei scăderi a producției auto la nivel global, așa cum prevăd marii producători pentru 2020, compania Faurecia Romania, subsidiara locală a gigan­tului francez Faurecia, a realizat în anul 2019 o cifră de afaceri de peste 1,2 miliarde de lei și un profit de peste 9 milioane lei după 2 ani cu pierderi.

Astfel, cifra de afaceri a crescut cu apro­ximativ 14% faţă de anul anterior, când a fost de aproape 1,07 miliarde de lei, arată datele transmise Ministerului Finanțelor.

Profitul înregistrat de companie în anul 2019 vine după 2 ani de pierderi de milioane. Astfel, dacă în 2017 acestea au fost de -37,8 milioane de lei, în următorul an pierderile au crescut până la 100 de milioane lei.

Faurecia România a avut la muncă în anul 2019 la un număr mediu de 2.602 angajaţi.

Compania Faurecia Romania SRL, cu sediul central în Tălmaciu, județul Sibiu. deţine pe piaţa locală fabrici la Tălmaciu (scaune auto), Craiova (sisteme de con­trol al emisiilor), Mioveni (siste­me de interior), la Budeşti, lângă Râmnicu Vâlcea (scaune auto) şi Căteasca, judeţul Argeş (sisteme de interior).

Faurecia activează pe piaţa din România din anul 2003.

Potrivit raportului financiar al Faurecia, în anul 2019 la nivel global compania a avut vânzări consolidate de peste 17,8 miliarde de euro, ajungând la 115.496 de angajaţi.

Faurecia se aşteaptă în acest an la o scădere a producţiei auto globale cu 3% faţă de 2019. „2020 va fi un alt an dificil în ceea ce priveşte condiţiile de pe piaţă. Ne aşteptăm, pentru moment, la o scădere de aproximativ 3% a producţiei auto globale. Avem stabilite planuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor noastre”, a afirmat directorul general Patrick Koller.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum arată Stadionul Arcul de Triumf, construit de ACI Cluj

Articolul următor

Antreprenorii din Maramureș au demarat o campanie pentru medici

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share