Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CNAIR mai dă în plus 1,65 milioane de lei pentru un nou studiu pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva

Suma de 1,65 de milioane de lei va fi dată de CNAIR pentru realizarea unui nou studiu pentru lotul 3 din Lugoj-Deva, unul pentru care au fost deja realizate o grămadă de alte studii, care au permis deschiderea restricţionată a circulaţiei, monitorizarea construcţie, dar şi pentru justificarea anulării contractului cu constructorul, atunci când se ajunsese la finalizare.

A fost lansata licitaţia „Investigaţii geotehnice şi monitorizare înclinometrie/ piezometrie – Autostrada Lugoj – Deva, lot 3, km 56+220 – km 77+361”. Mai precis, CNAIR dă 1,65 de milioane de lei, plus TVA, pentru ca o firmă sau o asociere de firme de specialtate să efectueze noi monitorizări ale traseului care a fost deja deschis circulaţiei de luni bune, dar cu restricţii de viteză şi tonaj, pentru că, spune Compania, constructorul care s-a ocupat de acest lot nu şi-ar fi făcut cum trebuie treaba.
Conform caietului de sarcini, contractul are ca obiect analiza tehnică a calității materialelor puse în operă, efectuarea de verificări statice și dinamice la nivelul terasamentelor, verificarea lucrărilor de consolidări executate” pe Autostrada Lugoj – Deva, lot 3 km 56+220 – km 77+361. Finalizarea acestui contract implică efectuarea de investigații geotehnice pentru verificarea stabilității taluzurilor de rambleu/debleu, determinarea naturii și caracteristicilor fizico-mecanice ale materialelor folosite la realizarea terasamentelor și monitorizarea prin echipamente de inclinometrie/piezometrie în zonele cu rambleuri înalte”.

Unii specialişti din acest domeniu vorbeste despre acest nou studiu plătit cu bani buni ca fiind un mod de a justifica rezilierea contractului de construcţie dintre CNAIR şi asocierea de firme Teloxim Con SRL – Comsa SA – Aldesa Construccciones SA – Arcadis Eurometudes SA, care s-a ocupat de realizarea acestui lot, contract care a fost reziliat când s-a ajuns la peste 90% procentaj de realizare, după ce cele două părţi nu s-au înţeles asupra semnării actelor de finalizare şi predare-preluare a investiţiei. Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva are o lungime de 21,14 kilometri, iar lucrările au fost atribuite la preşul de 579,92 milioane lei, fără TVA.

Circulaţia a fost deschisă, după luni de zile în care lotul a stat închis, în luna decembrie a anului 2019. Câştigătorul noii licitaţii va avea la dispoziţie 36 de luni pentru a duce la bun sfârţit cercetările din teren.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Timişoara va avea în sfârşit o parcare supraetajată realizată din fonduri publice

Articolul următor

Timişul domină economia Vestului şi realizează exporturi mai mari decât restul judeţelor din regiune împreună

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
2
Share