Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CNAIR mai dă în plus 1,65 milioane de lei pentru un nou studiu pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva

Suma de 1,65 de milioane de lei va fi dată de CNAIR pentru realizarea unui nou studiu pentru lotul 3 din Lugoj-Deva, unul pentru care au fost deja realizate o grămadă de alte studii, care au permis deschiderea restricţionată a circulaţiei, monitorizarea construcţie, dar şi pentru justificarea anulării contractului cu constructorul, atunci când se ajunsese la finalizare.

A fost lansata licitaţia „Investigaţii geotehnice şi monitorizare înclinometrie/ piezometrie – Autostrada Lugoj – Deva, lot 3, km 56+220 – km 77+361”. Mai precis, CNAIR dă 1,65 de milioane de lei, plus TVA, pentru ca o firmă sau o asociere de firme de specialtate să efectueze noi monitorizări ale traseului care a fost deja deschis circulaţiei de luni bune, dar cu restricţii de viteză şi tonaj, pentru că, spune Compania, constructorul care s-a ocupat de acest lot nu şi-ar fi făcut cum trebuie treaba.
Conform caietului de sarcini, contractul are ca obiect analiza tehnică a calității materialelor puse în operă, efectuarea de verificări statice și dinamice la nivelul terasamentelor, verificarea lucrărilor de consolidări executate” pe Autostrada Lugoj – Deva, lot 3 km 56+220 – km 77+361. Finalizarea acestui contract implică efectuarea de investigații geotehnice pentru verificarea stabilității taluzurilor de rambleu/debleu, determinarea naturii și caracteristicilor fizico-mecanice ale materialelor folosite la realizarea terasamentelor și monitorizarea prin echipamente de inclinometrie/piezometrie în zonele cu rambleuri înalte”.

Unii specialişti din acest domeniu vorbeste despre acest nou studiu plătit cu bani buni ca fiind un mod de a justifica rezilierea contractului de construcţie dintre CNAIR şi asocierea de firme Teloxim Con SRL – Comsa SA – Aldesa Construccciones SA – Arcadis Eurometudes SA, care s-a ocupat de realizarea acestui lot, contract care a fost reziliat când s-a ajuns la peste 90% procentaj de realizare, după ce cele două părţi nu s-au înţeles asupra semnării actelor de finalizare şi predare-preluare a investiţiei. Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva are o lungime de 21,14 kilometri, iar lucrările au fost atribuite la preşul de 579,92 milioane lei, fără TVA.

Circulaţia a fost deschisă, după luni de zile în care lotul a stat închis, în luna decembrie a anului 2019. Câştigătorul noii licitaţii va avea la dispoziţie 36 de luni pentru a duce la bun sfârţit cercetările din teren.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timişoara va avea în sfârşit o parcare supraetajată realizată din fonduri publice

Articolul următor

Timişul domină economia Vestului şi realizează exporturi mai mari decât restul judeţelor din regiune împreună

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share