Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timişoara va avea în sfârşit o parcare supraetajată realizată din fonduri publice

Municipalitatea timişoreană reuşeşte, în sfârşit, să facă un pas real spre o parcare supraetajată care va fi făcută din fonduri publice. Nu va fi una ridicată în zona centrală, acolo unde este extrem de mare nevoie de asemenea locuri de parcare, ci o simplă parcare de cartier.

Primarul Nicolae Robu a prezentat public mai multe planşe cu randări ale viitoarei investiţii. Una care la finalizare ar trebui să ofere 107 locuri de parcare pentru autoturisme, dar şi locuri pentru biciclete şi staţii de alimentare pentru vehiculele „eco”.

„Ni s-a predat proiectul pentru prima parcare multinivel, care va fi ridicată pe strada Ulmului, mai precis în Zona Dacia, că nu toată lumea ştie de Ulmului. Vor fi 107 locuri de parcare şi inclusiv vom avea două staţii de încărcare pentru maşini electrice, dar şi 26 locuri de parcare pentru biciclete. Eu, personal, voi încerca să cer să fie mai multe astfel de locuri pentru biciclete”, spune primarul.

Din păcate, alte asemenea investiţii multinivel în alte cartiere nu sunt deocamdată prea mult posibile, pentru că locul disponibil între blocuri e cam mic şi nu merită investiţia, mai spune conducătorul oraşului.

„Acolo (n.r Zona Dacia) spaţiul e mai mare şi de asta am decis să facem acolo parcarea supraetajată, în zonele cu spaţiu mai puţin nu merită, că nu câştigi cu supraetajarea. Sunt căile de acces, plus că nu poţi face o asemenea clădire lipită de altă construcţie. Chiar dacă ai trei – patru niveluri, vei avea doar câteva locuri de parcare în plus, nu se merită”, a mai subliniat Robu.

Oraşul beneficiază deja de două parcări supraetajate de mari dimensiuni, acestea sunt ridicate de operatorii privaţi care au ridicat Iulius Town, respectiv complexul ISHO. Prima a fost realizată şi finalizată în 2017, iar cea de a doua a fost deschishă în urmă cu doar câteva luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Brașov taxele și amenzile se plătesc online, fără autentificare

Articolul următor

CNAIR mai dă în plus 1,65 milioane de lei pentru un nou studiu pe lotul 3 din autostrada Lugoj - Deva

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share