Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au fost reluate lucrările la Aeroportul Internațional Brașov

Construcţia celor nouă componente din cadrul Aeroportului Internaţional Braşov a fost reluată miercuri, 22 aprilie, după ce ordinul de reîncepere a lucrărilor cu data de astăzi, a fost emis pe 15 aprilie 2020 şi transmis firmei Construcţii SA Sibiu de către dirigintele de şantier.

Șantierul, pornit pe 1 august 2019 şi redeschis acum, include realizarea următoarelor obiective: clădire energetică, remiză PSI, posturi de control acces, gospodărie de apă, parcare auto şi drum de acces între terminal şi DJ 103C, drumuri tehnologice interioare, împrejmuiri şi porţi, reţele interioare şi platformă antisuflu. Valoarea contractului încheiat între Județul Brașov și SC Construcții SA Sibiu pentru „Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte” este de 34.026.900,82 lei.

Administratorul firmei constructoare, Adrian Homan, s-a deplasat pe amplasamentul de la Ghimbav, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, şi administratorul public Daniel Gligoraş, şi a dat asigurări că lucrările vor avea un ritm susţinut, în concordanţă cu graficul de execuţie convenit.

Aşadar, la Ghimbav sunt în desfăşurare două şantiere, lucrările la cele nouă obiecte fiind interconectate cu cele de construcţie a terminalului de pasageri, al cărui şantier a fost inaugurat pe 16 martie 2020.

În cel mai scurt timp, administraţia judeţeană va lansa şi lucrările de balizaj, amenajare a benzii pistei de decolare-aterizare şi sistematizare pe verticală, ceea ce va face la proiectul Aeroportului Internaţional Braşov să fie în desfăşurare lucrări totalizând peste 250 de milioane de lei, a căror finanţare este asigurată din bugetul Judeţului Braşov pe 2020.

În ceea ce priveşte construcţia terminalului, managerul proiect al firmei BOG’ART, Ionuţ Ioniţă, a precizat că partea de excavaţii şi hidroizolaţia sub radier (sub fundaţie) au fost deja finalizate, 50% din armarea fundaţiei s-a realizat, iar mâine, la ora 15:30, va începe turnarea în regim continuu, pe parcursul a 20-24 de ore, a 1000 de metri-cubi de beton. Fragmente din desfăşurarea acestei lucrări vor putea fi urmărite în direct, pe pagina de Facebook a proiectului – https://www.facebook.com/BrasovAirport/

„Sunt mulţumit de cum evoluează lucrurile în ceea ce priveşte construcţia terminalului şi am încredere că şantierul la cele nouă obiecte va evolua corespunzător, astfel încât până la sfârşitul anului să le avem realizate. Faptul că se lucrează intens pe amplasamentul de la Ghimbav ne dă o certitudine în plus că anul viitor vom finaliza în totalitate infrastructura aeroportuară”, a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prima stradă inteligentă din România, realizată cu aproape 1 milion de euro

Articolul următor

MEEMA înființează Registrul Național al Producătorilor de echipamente medicale necesare combaterii COVID-19

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share