IT&C POZITIV TB Sanatate Slider Ultimele stiri

Companiile și spitalele investesc în sisteme de termoviziune pentru măsurarea temperaturii

Măsurarea temperaturii corporale este un pas esențial în prevenția răspândirii la scară mare a noului tip de coronavirus.

Tendința actuală este de crește a cererii de sisteme de supraveghere cu camere pentru măsurarea temperaturii corporale. Interes mare din partea instituțiilor de sănătate, retailerilor mari și companiilor cu mulți angajați.

Camerele pot detecta de la o distanță între 1 și 7 metri, având o marjă de eroare cuprinsă între 0,3 și 0,5 grade Celsius. Primul sistem de supraveghere cu camere cu termoviziune a fost instalat la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș.

Atu Tech comercializează sisteme cu termoviziune de la Dahua și Hikvision, dar și sisteme de control acces cu detecție a temperaturii și a prezenței măștilor de protecție de la ZK Software.

Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri, înregistrează o creștere semnificativă a cererii de instalare de sisteme de supraveghere cu camere pentru măsurarea temperaturii corporale a oamenilor. În contextul actual, atât mediul privat, cât și instituțiile medicale de stat, caută soluții să își protejeze angajații și business-urile și să eficientizeze procedurile de prevenție împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

Companiile producătoare de astfel de soluții au dezvoltat în timp record, în ultimele 3 luni, atât noi echipamente, cât și noi programe software care, împreună, creează soluții complet automatizate ce vin să întâmpine nevoile de prevenție și de limitare a răspândirii noului virus.

Măsurarea temperaturii corporale este un pas important în prevenirea răspândirii la scară mare a virusului. Cu ajutorul camerei cu termoviziune, este realizată o scanare preliminară și, în timp real, temperaturile măsurate sunt înregistrate și stocate. Mai departe, intervine o altă componentă a sistemului, care semnalează valorile crescute, peste o limită stabilită. Informațiile despre persoanele care au o temperatură mai mare decât cea normală vor fi salvate în sistem, care va emite alerte în timp real. În funcție de setările definite de utilizator, camerele pot înregistra chiar și portretul persoanelor cu temperatură ridicată”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

Cum funcționează un astfel de sistem

Camerele pot fi instalate fie la intrarea într-o unitate medicală, într-o instituție, într-o fabrică, într-un magazin, mall etc., practic în orice spațiu unde se dorește a fi făcută monitorizarea. Atunci când o persoană trece prin dreptul acestor camere, software-ul îi măsoară temperatura corpului și va înregistra acești parametri de temperatură. În momentul în care software-ul detectează o temperatura corporală mai mare decât cea normală, acesta va trimite alerte pentru a permite aplicarea planului de intervenție rapidă.

Sectoarele care ar putea beneficia cel mai mult de aceste sisteme sunt clar spitalele, instituțiile medicale, marile magazine și transportul în comun, fie că vorbim de gări, stații de metrou sau aeroporturi. Apoi, bineînțeles, orice alt business cu un număr mare de angajați, unde este nevoie de o monitorizare atentă și corectă și pentru care alertele în timp real sunt esențiale, pentru a ușura planul de intervenții și luare de decizii importante cu privire la sănătatea angajaților, dar și cu privire la riscurile de răspândire a virusului”, mai spune Sorin Felea.

Related posts

Industriaşul Valer Blidar deschide o școală de maiștri la Arad

Stefana Muresan

eMAG va livra produsele cu automobile 100% electrice

Papuc Irina

Compania farmaceutică Ropharma Brașov, profit net de 1,66 milioane lei în T1

Stefana Muresan

Cel mai mare procesator de carne din lume cumpără firmele Elit și Vericom din Alba, aparținând omului de afaceri Dorin Mateiu

Stefana Muresan

Românii vor intra în Ungaria pe două autostrăzi în acest an, pe la Nădlac și Borș

Traian Dan

Primul magazin al producătorilor sălăjeni a trecut testul pandemiei

Nora Dumitrescu

Drumuri județene modernizate prin Regio-POR 2014-2020: peste 26 de milioane de euro finanțare pentru DJ608 din județul Caraș-Severin

Stefana Muresan

Proiecte pe fonduri europene de 39 miliarde de euro, contractate aproape 21 de miliarde, la nivel național

Stefana Muresan

Spectacole și evenimente gastronomice, în centrul Sibiului, în ziua Summitului UE

Stefana Muresan

Clujenii de la Punctual Comimpex au vândut ţigări de peste 121 milioane de euro

Stefana Muresan

Real Estate & Construction Forum, ediția III

Transilvania Business

Banca Transilvania, avans de aproape 50% al profitului net în primele nouă luni, până la 1,24 miliarde de lei

redactia

Spa în pregătire, lângă Hotelul Tempo din Târgu-Mureș

Stefana Muresan

PALMED solicită o dezbatere publică. Peste 90% din unităţile medicale din România sunt private

Stefana Muresan

CTP a achiziționat Phoenix Logistics Center

Ionut Oprea

Top 3 judeţe unde se vând cele mai multe terenuri agricole

Stefana Muresan

România a fost a 8 putere agricolă a UE în 2018

Papuc Irina

Prime brute de 2,71 miliarde de lei subscrise de societățile de asigurare

Ligia Voro

România: prețurile la serviciile culturale au înregistrat cel mai mare declin din UE, în ultimul deceniu

Papuc Irina

Grand Park Sud își face showroom pe șantier

Nora Dumitrescu

The 6th MYS Superyacht Awards Ceremony

Ionut Oprea

Primăria Arad investeşte 57 mil. euro pentru achiziţionarea de tramvaie noi

redactia

Comisia Europeană a aprobat majorarea sprijinului național în sectorul agricol

Stefana Muresan

Transelectrica, lucrări de modernizare a stației de transformare Tihău, investiții de aproape 10 milioane de lei

Stefana Muresan

Leave a Comment