Comunitate Judete Sanatate Sibiu Ultimele stiri

Dezinfectant de mâini produs la Facultatea de Medicină din Sibiu la inițiativa a cinci instituții publice și private

Primii 500 de litri de dezinfectant BIOCID au fost produși în ultimele săptămâni la Sibiu prin efortul comun al cinci instituții publice și private: Consiliul Județean Sibiu, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu (CCIA), Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), Fundația Comunitară Sibiu și Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Sibiu.

Inițiativa producției de dezinfectant la Sibiu pe baza rețetei de biocid publicate de Organizația Mondială a Sănătății a aparținut CCIA Sibiu, instituție care a și achiziționat materialele și materia primă necesară pentru primele șarje. Producția este destinată centrelor din domeniul asistenței sociale, căminelor pentru persoane vârstnice și autorităților publice locale, Consiliul Județean Sibiu fiind instituția care a adus la aceeași masă partenerii locali pentru stabilirea modului în care se va desfășura colaborarea, ca parte a inițiativei „Solidari pentru Sibiu”.

Prepararea efectivă a produsului este realizată la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, de către cadrele didactice farmaciști și rezidenții din cadrul specializării Farmacie Generală, conform comenzilor primite de la reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, cu respectarea condițiilor prevăzute de legislația în vigoare. ULBS asigură totodată analiza concentrației de alcool și emite buletinul de analiză pentru produsul final, elaborând și aplicând etichete cu datele tehnice ale produsului dezinfectant.

Produsul îmbuteliat și etichetat în recipientele puse la dispoziție de către CCIA se predă de către ULBS Societății Naționale de Cruce Roșie din România – Filiala Sibiu, care se va ocupa prin voluntarii săi de distribuția către instituțiile publice, care au solicitat și fundamentat necesarul prin intermediul platformei de comunicare „Solidari pentru Sibiu”, gestionată de Consiliul Județean Sibiu. Depozitarea temporară a recipientelor cu dezinfectant se face în spațiile din cadrul Serviciului Public „Sala Transilvania” Sibiu.

După ce va fi epuizat stocul pus la dispoziție de CCIA, Fundația Comunitară Sibiu va contribui, în măsura resurselor existente, la achiziționarea ulterioară și achitarea contravalorii materialelor și materiei prime necesare continuării producției locale a dezinfectantului și le va transmite Universității „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Medicină pentru preparare. Campania de strângere de fonduri derulată prin platforma ocomunitate.ro va avea printre priorități în perioada următoare și producția de dezinfectant, a transmis Consiliul Județean SIbiu într-un comunicat de presă.

În contextul pandemiei și al crizei de substanțe de dezinfecție, necesitățile sunt în creștere. Doar primăriile din județul Sibiu ar necesita 530 de litri de dezinfectant lunar.

Related posts

Șapte autobuze noi, achiziționate cu bani europeni, vor sosi la Oradea în luna mai

Traian Dan

Investițiile anului în Aiud: Proiecte de peste 59 milioane de lei vor fi derulate în 2020

Papuc Irina

Rablele abandonate în Baia Mare vor fi valorificate la reciclatori

Nora Dumitrescu

Piaţa serviciilor medicale private a crescut anul trecut cu 12%, până la 1,7 miliarde euro

Stefana Muresan

Ministrul Agriculturii, la companiile care fac performanță în industria agro-alimentară din Satu Mare: „Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți”

Ion Surdu

Casă nouă de Moș Nicolae pentru 13 medici de la Spitalul din Satu Mare

Traian Dan

Două cartiere din Oradea vor fi reconfigurate. Investiții de peste 50 milioane lei

redactia

România a depăşit Ungaria şi Polonia la producţia de automobile în 2018

Stefana Muresan

INAUGURARE SHOWROOM CAAB HOME&OFFICE DESIGN

redactia

Clarvision™ Reinvent – Împreună inovăm business-ul românesc 

Ligia Voro

Black Sea Oil & Gas demarează proiectul de gaze naturale Midia din Marea Neagră, evaluat la 400 milioane dolari

redactia

TU cât de pregătit eşti să INTRI la pensie?

A. I.

Ciumbrud, comuna din Alba care produce 70% din pomii fructiferi vânduți în supermarketurile din România

Stefana Muresan

Viitorul va fi electric sau nu va fi deloc

Ligia Voro

Fabrica Terapia va angaja elevii direct de pe băncile școlii

Nora Dumitrescu

Licitație pentru pasarela pietonală peste Someș în valoare de peste 12 milioane de lei

redactia

Bosch dezvoltă programe educaționale dedicate studenților și elevilor pasionați de tehnologie

Ligia Voro

Austriecii de la Implenia Baugesellschaft au semnat contractul de proiectare și execuție a celui mai important tronson de drumuri județene din Maramureș pe fonduri europene: 70 km, 40 mil. euro

redactia

Dunwell și VGP au finalizat una dintre cele mai mari tranzactii de terenuri din România

Stefana Muresan

Spitalele regionale, construite cu bani europeni

redactia

IMM Invest poate fi o oportunitate pentru bănci de a câștiga noi clienți

Traian Dan

Investiție de 16 milioane de euro la Brașov: a fost semnat contractul pentru construirea unui garaj pentru viitoarele autobuze electrice

Ion Surdu

Mai multi bani in industria hoteliera din CEE

Ionut Oprea

'Sarmizegetusa', noua ”bijuterie” a TAROM

Stefana Muresan

Leave a Comment