Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acord fără precedent în lupta cu COVID-19: 6 giganți farmaceutici de pe piața produselor cu plasmă vor să dezvolte un tratament, fără branding. Și alte companii pot să se alăture

6 lideri mondiali în produsele plasmatice – Takeda, CLS Behring, Biotest, BPL, LFB și Octapharma – anunță un acord fără precedent în lupta împotriva COVID-19: au încercat să dezvolte un posibil tratament împotriva coronavirusului, derivat din plasmă umană. Companiile anunță că vor începe în curând testarea dezvoltării unui medicament anti-SARS-CoV-2, medicament bazat pe imunoglobulină hiperimună policlonală, care poate avea potențialul de a trata persoanele cu complicații severe.

Dezvoltarea acestui tip de medicament necesită donații de cantități mari de plasmă de la persoane care s-au recuperat complet după ce au contactat COVID-19 și al căror sânge conține anticorpi care pot combate virusul.

Odată colectată, plasma va fi transportată la centrele de prelucrare unde va începe procesul de inactivare a virusului în 3 etape și purificare înainte de introducerea acestuia în produsul finit.

„Este mai important ca niciodată să realizăm importanța disponibilității plasmei și a centrelor naționale de colectare pentru a continua să producă tratamente vitale pentru pacienții din România. Nu există niciun înlocuitor pentru plasmă, dar am încredere că experiența noastră ne va ajuta să oferim soluții inovatoare, la nivel local. Takeda are peste 50 de ani de experiență în cercetare și inovare pentru tratamente derivate din plasmă”, a spus Dominika Kovacs, managerul de țară al Takeda România.

„Liderii trebuie să conducă în această perioadă marcată de incertitudine. Nu există nici o îndoială că simțim cu toții impactul virusului COVID-19 ”, a spus și Bill Mezzanotte, vicepreședinte și șef al departamentului de cercetare al CLS Behring. „Acest efort își propune să accelereze identificarea tratamentului scalabil și durabil în tratarea pacienților care au contactat virusul COVID-19. Pe lângă unificarea resurselor industriei, vom colabora cu guvernele și mediul academic pentru a iniția o serie de activități cheie, precum testarea. Este cel mai eficient mod de a depăși aceste momente agitate pentru toți”, a adăugat el.

Această colaborare va stimula expertiza tuturor companiilor implicate și va armoniza eforturile dezvoltate până în prezent de fiecare dintre ele. Experți de la fiecare companie vor începe să colaboreze pentru colectarea plasmei, dezvoltarea studiilor clinice și producerea tratamentului. Alianța este deschisă altor companii și instituții care doresc să se alăture acestui efort comun, anunță cele 6 companii farmaceutice.

Și România începe colectarea plasmei de la pacienți vindecați pentru a trata pacienții cu coronavirus

Pacienții români infectați cu noul coronavirus ar putea fi, de asemenea, să fie tratați cu plasmă colectată de la pacienții vindecați, care teoretic au dezvoltat anticorpi. Plasma va fi colectată de la donatori voluntari de la vindecători. Ordinul ministrului de stabilire a protocolului pentru colectarea plasmei umane de la pacienții vindecați de COVID-19 a fost semnat ieri, 22 aprilie.

Până acum, două echipamente de recoltare a plasmei au fost instalate în București și Iași, iar un al treilea va fi instalat în curând la Timișoara. Cele 3 echipamente au fost donate de Besmax Pharma Distribtion, în urma unui acord cu Ministerul Sănătății. În total, compania privată va furniza 18 echipamente de plasmofereză plasmatică de ultimă generație spitalelor de stat și centrelor de transfuzii.

În România există până acum peste 1.300 de pacienți vindecați de Covid-19. Donatorii se vor oferi voluntar și vor dona plasma numai după ce au fost testați pentru anticorpi în sânge.

Foto: corona24.news

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dezinfectant de mâini produs la Facultatea de Medicină din Sibiu la inițiativa a cinci instituții publice și private

Articolul următor

Încep studiile pentru fezabilitatea metroului și trenului metropolitan de Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share