Sanatate Ultimele stiri

Acord fără precedent în lupta cu COVID-19: 6 giganți farmaceutici de pe piața produselor cu plasmă vor să dezvolte un tratament, fără branding. Și alte companii pot să se alăture

6 lideri mondiali în produsele plasmatice – Takeda, CLS Behring, Biotest, BPL, LFB și Octapharma – anunță un acord fără precedent în lupta împotriva COVID-19: au încercat să dezvolte un posibil tratament împotriva coronavirusului, derivat din plasmă umană. Companiile anunță că vor începe în curând testarea dezvoltării unui medicament anti-SARS-CoV-2, medicament bazat pe imunoglobulină hiperimună policlonală, care poate avea potențialul de a trata persoanele cu complicații severe.

Dezvoltarea acestui tip de medicament necesită donații de cantități mari de plasmă de la persoane care s-au recuperat complet după ce au contactat COVID-19 și al căror sânge conține anticorpi care pot combate virusul.

Odată colectată, plasma va fi transportată la centrele de prelucrare unde va începe procesul de inactivare a virusului în 3 etape și purificare înainte de introducerea acestuia în produsul finit.

„Este mai important ca niciodată să realizăm importanța disponibilității plasmei și a centrelor naționale de colectare pentru a continua să producă tratamente vitale pentru pacienții din România. Nu există niciun înlocuitor pentru plasmă, dar am încredere că experiența noastră ne va ajuta să oferim soluții inovatoare, la nivel local. Takeda are peste 50 de ani de experiență în cercetare și inovare pentru tratamente derivate din plasmă”, a spus Dominika Kovacs, managerul de țară al Takeda România.

„Liderii trebuie să conducă în această perioadă marcată de incertitudine. Nu există nici o îndoială că simțim cu toții impactul virusului COVID-19 ”, a spus și Bill Mezzanotte, vicepreședinte și șef al departamentului de cercetare al CLS Behring. „Acest efort își propune să accelereze identificarea tratamentului scalabil și durabil în tratarea pacienților care au contactat virusul COVID-19. Pe lângă unificarea resurselor industriei, vom colabora cu guvernele și mediul academic pentru a iniția o serie de activități cheie, precum testarea. Este cel mai eficient mod de a depăși aceste momente agitate pentru toți”, a adăugat el.

Această colaborare va stimula expertiza tuturor companiilor implicate și va armoniza eforturile dezvoltate până în prezent de fiecare dintre ele. Experți de la fiecare companie vor începe să colaboreze pentru colectarea plasmei, dezvoltarea studiilor clinice și producerea tratamentului. Alianța este deschisă altor companii și instituții care doresc să se alăture acestui efort comun, anunță cele 6 companii farmaceutice.

Și România începe colectarea plasmei de la pacienți vindecați pentru a trata pacienții cu coronavirus

Pacienții români infectați cu noul coronavirus ar putea fi, de asemenea, să fie tratați cu plasmă colectată de la pacienții vindecați, care teoretic au dezvoltat anticorpi. Plasma va fi colectată de la donatori voluntari de la vindecători. Ordinul ministrului de stabilire a protocolului pentru colectarea plasmei umane de la pacienții vindecați de COVID-19 a fost semnat ieri, 22 aprilie.

Până acum, două echipamente de recoltare a plasmei au fost instalate în București și Iași, iar un al treilea va fi instalat în curând la Timișoara. Cele 3 echipamente au fost donate de Besmax Pharma Distribtion, în urma unui acord cu Ministerul Sănătății. În total, compania privată va furniza 18 echipamente de plasmofereză plasmatică de ultimă generație spitalelor de stat și centrelor de transfuzii.

În România există până acum peste 1.300 de pacienți vindecați de Covid-19. Donatorii se vor oferi voluntar și vor dona plasma numai după ce au fost testați pentru anticorpi în sânge.

Foto: corona24.news

Related posts

Operatiune de amploare in cel mai fierbinte punct de pe Autostrada Liliecilor, lotul 4 de pe Lugoj – Deva

Stefana Muresan

Orașele românești au adus România în clubul țărilor dezvoltate

redactia

Investiții în valoare de 32 mil. euro în domeniul apelor, la Ineu

Stefana Muresan

Școală duală din Cluj-Napoca, cu 11 firme româneşti, germane, olandeze şi franceze partenere

Stefana Muresan

MIRA Rehab, aplicația ce transformă exercițiile de kinetoterapie într-o joacă

Stefana Muresan

Hotelurile Clujului vor scutiri de taxe și impozite

Nora Dumitrescu

Primul portal care poate fi gestionat împreună cu dezvoltatori imobiliari

Ligia Voro

Timișoara: Spitalul Première, investiții de 8 milioane de euro până la finalul anului 2018

Stefana Muresan

VIDEO: Daimler a inaugurat producția cutiilor de viteze automate cu opt trepte cu dublu ambreiaj în România

redactia

Black Sea Oil & Gas demarează proiectul de gaze naturale Midia din Marea Neagră, evaluat la 400 milioane dolari

redactia

România a fost a 8 putere agricolă a UE în 2018

Papuc Irina

Tradiţiile şi meșteșugurile româneşti, promovate la Bran timp de trei zile

Ligia Voro

Fabrica Helcor de la Baia Mare a intrat pe profit

Nora Dumitrescu

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern printr-o Gală de Ziua Națională

Ligia Voro

Start-Up Nation: Banca Transilvania oferă credite punte şi pachet de servicii antreprenorilor

Stefana Muresan

Primul hotel din România care acceptă plata cu Bitcoin

Stefana Muresan

Schimbare la vârful Consulatului general al Germaniei la Timișoara

Stefana Muresan

Peste 170 milioane de euro atrase în Bistriţa-Năsăud prin PNDR 2014-2020, în special de către primării

Stefana Muresan

Cosmopolis ajunge la 4.100 de locuințe finalizate și peste 10.000 de locuitori după investiții cumulate de peste 350 de milioane de euro

Papuc Irina

Laufer: Granturi de 50.000 de lei pentru firmele românești care vizează internaționalizarea

Stefana Muresan

Hunedoara: Peste 20 de castele și muzee, prezentate la Târgul European al Castelelor

Stefana Muresan

Universitatea Babeş-Bolyai – premiul "Centenar", oferit în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural

Stefana Muresan

Agricultorii de pe Valea Someșului se transformă în manageri de ferme

Nora Dumitrescu

David Ciceo, speaker în cadrul ORAT World Summit 2018 (Londra)

Stefana Muresan

Leave a Comment