Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Numărul contribuabililor care îşi plătesc dările către Primăria Arad e în scădere

Sumele colectate la bugetul local de către Primăria Arad sunt în scădere clară faţă de perioada similară a anului precedent, semn că oamenii şi firmele nu îşi mai plătesc la fel de serios dările pe vreme de stare de urgenţă. Suma „pierdută” este de aproape 20.000 de lei în doar trei luni.

Potrivit evidenţelor Direcţiei Venituri din cadrul Primăriei Municipiului Arad, în intervalul 1 ianuarie – 31 martie 2020, un număr de 49.460 persoane fizice şi 3.767 persoane juridice şi-au achitat taxele şi impozitele locale. 38.551 arădeni au beneficiat astfel de bonificația de 10%. Cuantumul sumelor încasate din plata impozitelor şi taxelor locale se ridică la 44.431.505 lei.

Anul trecut, în acelaşi interval de timp, 55.941 persoane fizice, respectiv 4.452 persoane juridice, achitaseră taxele și impozitele locale, cuantumul încasărilor fiind de 63.178.089 lei

Tot în contextul restricţiilor legate de coronavirus, municipalitatea arădeană a implementat proiectul Ghişeul Online. Aceasta este ste o platformă destinată cetățenilor pentru depunerea online a documentelor. Toate informaţiile necesare precum și procedura de depunere online a documentelor se găsesc pe site-ul primariaarad.ro.

Odată accesată Platfoma, trebuie să parcurși trei pași: completarea datelor solicitantului; detalii privind solicitarea și atașarea documentelor justificative. Ulterior, solicitantul va primi pe e-mail confirmarea preluării, dar și informații privind stadiul de soluționare a cererii.

Pentru moment, platforma online poate fi folosită, printre altele, pentru petiții, reclamații, sesizări, obținerea unui certificat de urbanism sau a avizului pentru ocuparea domeniului public.

Pe viitor, administrația locală dorește să extindă lista documentelor ce vor putea fi obținute fără să mai fie necesară deplasarea la ghișeele instituției.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zalăul a accesat proiecte europene de 100 de milioane de euro

Articolul următor

Pe vreme de pandemie, şomajul din Timiş scade

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share