Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Numărul contribuabililor care îşi plătesc dările către Primăria Arad e în scădere

Sumele colectate la bugetul local de către Primăria Arad sunt în scădere clară faţă de perioada similară a anului precedent, semn că oamenii şi firmele nu îşi mai plătesc la fel de serios dările pe vreme de stare de urgenţă. Suma „pierdută” este de aproape 20.000 de lei în doar trei luni.

Potrivit evidenţelor Direcţiei Venituri din cadrul Primăriei Municipiului Arad, în intervalul 1 ianuarie – 31 martie 2020, un număr de 49.460 persoane fizice şi 3.767 persoane juridice şi-au achitat taxele şi impozitele locale. 38.551 arădeni au beneficiat astfel de bonificația de 10%. Cuantumul sumelor încasate din plata impozitelor şi taxelor locale se ridică la 44.431.505 lei.

Anul trecut, în acelaşi interval de timp, 55.941 persoane fizice, respectiv 4.452 persoane juridice, achitaseră taxele și impozitele locale, cuantumul încasărilor fiind de 63.178.089 lei

Tot în contextul restricţiilor legate de coronavirus, municipalitatea arădeană a implementat proiectul Ghişeul Online. Aceasta este ste o platformă destinată cetățenilor pentru depunerea online a documentelor. Toate informaţiile necesare precum și procedura de depunere online a documentelor se găsesc pe site-ul primariaarad.ro.

Odată accesată Platfoma, trebuie să parcurși trei pași: completarea datelor solicitantului; detalii privind solicitarea și atașarea documentelor justificative. Ulterior, solicitantul va primi pe e-mail confirmarea preluării, dar și informații privind stadiul de soluționare a cererii.

Pentru moment, platforma online poate fi folosită, printre altele, pentru petiții, reclamații, sesizări, obținerea unui certificat de urbanism sau a avizului pentru ocuparea domeniului public.

Pe viitor, administrația locală dorește să extindă lista documentelor ce vor putea fi obținute fără să mai fie necesară deplasarea la ghișeele instituției.

 

Total
8
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zalăul a accesat proiecte europene de 100 de milioane de euro

Articolul următor

Pe vreme de pandemie, şomajul din Timiş scade

Citește și:
Artistul italian Zucchero va urca pe scena din BTarena în 27 iunie, la Cluj-Napoca.
Citeste mai mult

Zucchero concertează la Cluj

Artistul italian Zucchero va urca pe scena din BTarena în 27 iunie, la Cluj-Napoca. “Puțini artiști au cariere…
Citeste mai mult

Vin și Artă naivă în Cetatea Oradea

Asociația pentru Cultura și Civilizația Vinurilor Millésime va organiza cea de-a V-a ediție a Salonului Vinurilor Millésime, în  9…
Ne mândrim cu angajamentul nostru de a reduce costurile de energie și, în același timp, de a fi sustenabili din punct de vedere ecologic, încercând să minimizăm impactul nostru ecologic ca o companie responsabilă.
Citeste mai mult

Delta Engineering va produce curent electric

Constructorul de mașini și utilaje din Tăuții-Măgherăuș a raportat încheierea unui proiect de eficiență energetică. “Ne mândrim cu…
Deschidem oficial vernisajul de pictură “Les plus fins du siecle”, care aduce la un loc 13 artiști de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca (UAD).
Citeste mai mult

NTT Tower devine centru de artă

Compania clujeană de soluții informatice a decis să se deschidă spre lumea artistică a orașului. “Deschidem oficial vernisajul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
8
Share