Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pe vreme de pandemie, şomajul din Timiş scade

Prima lună adevărată, de resticţii legate de pandemie, cu toate efectele aferente pentru economie, luna martie, şomajul din Timiş nu a crescut, ci a scăzut! Cel puţin din punct de vedere oficial, rămâne de văzut ce va fi la finalul lui aprilie.

Datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că judeţul Timiş a terminat luna martie, prima în care au fost în vigoare şi restricţiile de circulaţie, iar economia a intrat în picaj liber, cu o rată a şomajului de 0,70%. Aceasta înseamnă că 2.449 de persoane aveau oficial statut de şomer.

Surprinzător, această valoare nu înseamnă o creştere faţă de februarie. Mai mult, e şi o mică scădere înregistrată! La finalul lunii respective rata şomajului era de 0,76%, pentru a scădea la 0,70% în martie! Atunci, 2681 de persoane erau oficial şomeri.

Şomajul rămâne mai pronunţat în rândul populaţiei feminine, dacă se poate spune aşa, pentru că vorbim de un şomaj de 0,86%… Şomajul în populaţia masculină e şi mai scăzut, de 0,57%.

Total
69
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Numărul contribuabililor care îşi plătesc dările către Primăria Arad e în scădere

Articolul următor

Constantin Pogăcean: „Va fi o restartare, important e să nu vină altcineva să ne fure startul”

Citește și:
Citeste mai mult

Comuna Căbești Bihor – Smart Village

Comuna Căbești a primit distincția „Best Smart Village Project” pentru proiectul „Căbești Smart School”.   Premiul „Best Smart…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
69
Share