Agricultura Comert Mureș POZITIV TB Slider Ultimele stiri

Platformă suport pentru micii producători mureșeni. De pe agro-mania.ro cumpără, de astăzi, produse locale

Fundația Pro Economica a lansat astăzi o platformă virtuală prin care intermediază întâlnirea dintre producătorii agricoli din județul Mureș și potențialii clienți ai acestora. Este un proiect care vine să susțină fermierii mureșeni care se confruntă, în această perioadă, cu problema dificilă a desfacerii mărfurilor. Dar să nu vă mai ținem în suspans, de astăzi, pe site-ul agro-mania.ro, puteți să căutați în motorul de căutare extrem de prietenos produsele de care aveți nevoie, să le găsiți pe o hartă virtuală și să luați legătura foarte ușor cu producătorul produsului.

 

Acum aproape jumătate de an, când povesteam cu Kozma Mónika, președintele  Fundației Pro Economica, îmi spunea că printre planurile de viitor ale organizației se numără și proiectul de a dezvolta o platformă online, un fel de Facebook al fermierilor, prin care comunitatea de fermieri, procesatori să aibă acces la informații și la oferte comerciale mai avantajoase, cum este negocierea pentru motorină, pentru depozitarea, vânzarea de materii prime ș.a., contracte care să fie intermediate de către angajații fundației.

Platforma este în lucru, însă ca un pas intermediar, determinat de prezentul care a izolat mare parte dintre fermieri să se întâlnească direct cu clienții lor, conducerea fundației a gândit o platformă suport care să îi ajute pe primii să își desfacă mărfurile pe care le produc, iar pe consumatori să găsească produsele proaspete, locale de care au nevoie.

Ideea a plecat de la faptul că în această perioadă este dificil pentru micii producători să ajungă în piețele din județ, lanțurile mari de magazine și-au redus comenzile, iar, din aceste cauze, mărfurile perisabile ajung să fie aruncate. Însă există o cerere mare de mărfuri și în afara zonei urbane dificil de onorat deoarece potențialii consumatori nu se întâlnesc cu micii fermieri. De asemenea, multe restaurante își continuă activitatea prin dezvoltarea segmentului de catering, însă, de asemenea, nu au acces la oferta de mărfuri a micilor producători.

 “Ideea de a ajuta și a promova firmele și producătorii locali, a fost generatorul organizării târgului AgroMania Expo, de anul trecut. Succesul și interesul actorilor din acest domeniu ne-a determinat să creăm o platformă digitală, care să vină în ajutorul fermierilor și a firmelor din agricultură, și la fel să ajute pe cei care vor să cumpere produse locale și sunt conștienți, că prin asta ajută economia locală. Prin programele noastre de dezvoltare, fermierii au fost motivați să-și crească producția, deci acum trebuie să sprijinim în continuare aceste familii ca să aibă un venit cinstit. Visul meu este de a realiza întreg lanțul alimentar, de la producție/procesare/logistică și comerț în această regiune”, a subliniat Kozma Mónika, președintele Fundației Pro Economica.

 

Astfel, ca o veritabilă cooperativă agricolă online, de astăzi pe site-ul agro-mania.ro, fermierii își pot prezenta produsele, fie că vorbim de produse lactate, ouă, produse de patiserie, miere, legume, fructe și nu numai, iar consumatorii pot găsi, cu o simplă căutare în motorul de căutare foarte prietenos, ceea ce își doresc să achiziționeze, iar cumpărăturile le vor fi livrate acasă.

Singura cerință pentru producători este de a se înregistra cu adresa de email sau cu un număr de telefon și au acces pe platforma online. Cumpărătorii nu au nevoie de înregistrare pentru a folosi site-ul.

“Ca la orice pornire, și noi avem emoții și așteptăm cu nerăbdare să vedem interesul fermierilor și feedbackuri de la consumatori. În baza de date astăzi avem approximativ 50 de fermieri și firme, cu mai mult de 100 de produse locale înscrise preliminar, și sperăm să ajungem la mii de utilizatori foarte curând. Îi încurajez pe toți cei care sunt interesați să consume produse proaspete și de calitate să folosească cu încredere site-ul, precum și producătorii să se înregistreze pe platforma noastră și împreună să reușim să clădim o “societate Agro-Mania” conștientă și cu privire la viitorul regiunii noastre”, a adăugat Kozma Mónika, președintele Fundației Pro Economica.

Fundația Pro Economica a dezvoltat și implementat, în ultimii ani, mai multe programe destinate fermierilor, procesatorilor din domeniul agricol și operatorilor din turism.

Dacă ne referim strict la cele destinate fermierilor, la sfârșitul lunii martie, reprezentanții fundației au anunțat finalizarea sarcinilor întreprinse în cadrul programului de finanțare de minimis în agricultură din județele Covasna, Harghita și Mureș la termenul stabilit. În cadrul acestui program au fost înaintate peste 5.000 de proiecte din județele Covasna, Harghita și Mureș, urmând ca după evaluarea experților să fie semnate un număr de 4.758 contracte de finanțare. Prin intermediul acestui program a ajuns la agricultori și întreprinderi cu activitate agricolă o finanțare totală de peste 18 miliarde de forinți (ca. 53,5  de milioane de euro), sumă care este destinată achiziționării de echipamente și utilaje agricole, plantații, animale de prăsilă.

Ligia VORO

Related posts

Draxlmaier, cel mai mare angajator din Satu Mare, și-a reluat activitatea

Traian Dan

TAROM va opera curse din Oradea către Milano şi Barcelona

redactia

Camerele agricole din Ungaria, replicate în România

Nora Dumitrescu

S-a semnat contractul pentru centura metropolitană a Clujului; 38 de km, în valoare de 150 mil euro

redactia

Bucharest Technology Week 2018 a conectat 19.907 de oameni cu tehnologia

Stefana Muresan

Laserul de la Măgurele, cel mai puternic din lume, a fost pus în funcțiune. Investiție de 300 mil. euro

redactia

Conferința FinTech și educație și Gala EduFin în cadrul Global Money Week

Traian Dan

Cluj-Napoca: West City Tower, cel mai înalt bloc de locuințe din România, aproape de finalizare

Stefana Muresan

Consultații “second opinion” și diagnostic precis la un click distanță

Stefana Muresan

Consiliul Județean Cluj plătește 2,4 milioane de euro pentru clădirea viitorului spital monobloc

redactia

Finanţare europeană de peste 11 mil. lei pentru modernizarea și dotarea UPU-SMURD Zalău

redactia

UBB Cluj, acceptată în reţeaua pentru dezvoltare sustenabilă a ONU

redactia

Orange a ajuns cu rețeaua 5G în patru orașe din Transilvania și Banat

Nora Dumitrescu

Orădenii pot închiria trotinete electrice de la Oradea Transport Local (OTL)

Traian Dan

Uniunea Geodezilor din România are o nouă conducere

redactia

FOTO: Brandul Herlitz aniversează 30 de ani cu o primă surpriză: programul “Profesori fericiți pentru România”  

Ligia Voro

FOTO: Unilever Food Solutions a adus bucătarii profesioniști împreună la #ChefsForChefs Cluj 2018

redactia

5 trilioane de dolari – suma pe care liderii G20 au decis s-o injecteze în economia mondială

Ion Surdu

Societatea civilă de avocați Grecu și Asociații a primit premiul pentru proprietate intelectuală în cadrul Galei Premiilor The Times/Legal Innovation

redactia

Cum arată Stadionul Arcul de Triumf, construit de ACI Cluj

Nora Dumitrescu

NTT DATA Romania a inaugurat laboratorul de inovaţie “INNU18”

Stefana Muresan

Golful românesc, în căutarea timpului pierdut

Ligia Voro

Platformă de biologie moleculară pentru boli infecțioase în Baia Mare

Nora Dumitrescu

Asigurări de la OCPI Cluj. Cadastru până în 2023

Ligia Voro

Leave a Comment