Agricultura Comert Mureș POZITIV TB Slider Ultimele stiri

Platformă suport pentru micii producători mureșeni. De pe agro-mania.ro cumpără, de astăzi, produse locale

Fundația Pro Economica a lansat astăzi o platformă virtuală prin care intermediază întâlnirea dintre producătorii agricoli din județul Mureș și potențialii clienți ai acestora. Este un proiect care vine să susțină fermierii mureșeni care se confruntă, în această perioadă, cu problema dificilă a desfacerii mărfurilor. Dar să nu vă mai ținem în suspans, de astăzi, pe site-ul agro-mania.ro, puteți să căutați în motorul de căutare extrem de prietenos produsele de care aveți nevoie, să le găsiți pe o hartă virtuală și să luați legătura foarte ușor cu producătorul produsului.

 

Acum aproape jumătate de an, când povesteam cu Kozma Mónika, președintele  Fundației Pro Economica, îmi spunea că printre planurile de viitor ale organizației se numără și proiectul de a dezvolta o platformă online, un fel de Facebook al fermierilor, prin care comunitatea de fermieri, procesatori să aibă acces la informații și la oferte comerciale mai avantajoase, cum este negocierea pentru motorină, pentru depozitarea, vânzarea de materii prime ș.a., contracte care să fie intermediate de către angajații fundației.

Platforma este în lucru, însă ca un pas intermediar, determinat de prezentul care a izolat mare parte dintre fermieri să se întâlnească direct cu clienții lor, conducerea fundației a gândit o platformă suport care să îi ajute pe primii să își desfacă mărfurile pe care le produc, iar pe consumatori să găsească produsele proaspete, locale de care au nevoie.

Ideea a plecat de la faptul că în această perioadă este dificil pentru micii producători să ajungă în piețele din județ, lanțurile mari de magazine și-au redus comenzile, iar, din aceste cauze, mărfurile perisabile ajung să fie aruncate. Însă există o cerere mare de mărfuri și în afara zonei urbane dificil de onorat deoarece potențialii consumatori nu se întâlnesc cu micii fermieri. De asemenea, multe restaurante își continuă activitatea prin dezvoltarea segmentului de catering, însă, de asemenea, nu au acces la oferta de mărfuri a micilor producători.

 “Ideea de a ajuta și a promova firmele și producătorii locali, a fost generatorul organizării târgului AgroMania Expo, de anul trecut. Succesul și interesul actorilor din acest domeniu ne-a determinat să creăm o platformă digitală, care să vină în ajutorul fermierilor și a firmelor din agricultură, și la fel să ajute pe cei care vor să cumpere produse locale și sunt conștienți, că prin asta ajută economia locală. Prin programele noastre de dezvoltare, fermierii au fost motivați să-și crească producția, deci acum trebuie să sprijinim în continuare aceste familii ca să aibă un venit cinstit. Visul meu este de a realiza întreg lanțul alimentar, de la producție/procesare/logistică și comerț în această regiune”, a subliniat Kozma Mónika, președintele Fundației Pro Economica.

 

Astfel, ca o veritabilă cooperativă agricolă online, de astăzi pe site-ul agro-mania.ro, fermierii își pot prezenta produsele, fie că vorbim de produse lactate, ouă, produse de patiserie, miere, legume, fructe și nu numai, iar consumatorii pot găsi, cu o simplă căutare în motorul de căutare foarte prietenos, ceea ce își doresc să achiziționeze, iar cumpărăturile le vor fi livrate acasă.

Singura cerință pentru producători este de a se înregistra cu adresa de email sau cu un număr de telefon și au acces pe platforma online. Cumpărătorii nu au nevoie de înregistrare pentru a folosi site-ul.

“Ca la orice pornire, și noi avem emoții și așteptăm cu nerăbdare să vedem interesul fermierilor și feedbackuri de la consumatori. În baza de date astăzi avem approximativ 50 de fermieri și firme, cu mai mult de 100 de produse locale înscrise preliminar, și sperăm să ajungem la mii de utilizatori foarte curând. Îi încurajez pe toți cei care sunt interesați să consume produse proaspete și de calitate să folosească cu încredere site-ul, precum și producătorii să se înregistreze pe platforma noastră și împreună să reușim să clădim o “societate Agro-Mania” conștientă și cu privire la viitorul regiunii noastre”, a adăugat Kozma Mónika, președintele Fundației Pro Economica.

Fundația Pro Economica a dezvoltat și implementat, în ultimii ani, mai multe programe destinate fermierilor, procesatorilor din domeniul agricol și operatorilor din turism.

Dacă ne referim strict la cele destinate fermierilor, la sfârșitul lunii martie, reprezentanții fundației au anunțat finalizarea sarcinilor întreprinse în cadrul programului de finanțare de minimis în agricultură din județele Covasna, Harghita și Mureș la termenul stabilit. În cadrul acestui program au fost înaintate peste 5.000 de proiecte din județele Covasna, Harghita și Mureș, urmând ca după evaluarea experților să fie semnate un număr de 4.758 contracte de finanțare. Prin intermediul acestui program a ajuns la agricultori și întreprinderi cu activitate agricolă o finanțare totală de peste 18 miliarde de forinți (ca. 53,5  de milioane de euro), sumă care este destinată achiziționării de echipamente și utilaje agricole, plantații, animale de prăsilă.

Ligia VORO

Related posts

Platforma Bright Spaces, dedicată domeniului property tech, primește finanțare de 185.000 de Euro pentru dezvoltare și implementare

Papuc Irina

Groupama Asigurări a decis să acopere, în mod excepțional, riscurile asociate virusului COVID-19

Ion Surdu

Sibiu: Două mii de grădinari oferă gratuit semințe, în toată țara, ca să salveze legumele și fructele românești

redactia

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea AdePlast de către Sika România

Papuc Irina

Transgaz, încasări de 188,5 milioane de lei de la Romgaz pentru transportul gazelor în perioada 1 octombrie 2016 – 1 octombrie 2017

Stefana Muresan

Aramis Invest Baia Mare, cel mai mare producător de mobilă din România, afaceri de 1 miliard de lei

Stefana Muresan

MS | „Ilinca”, mobilierul bebeluşilor fericiţi

Transilvania Business

Europa finanțează Drumul Nordului cu 40 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

POZITIV TB: Ioana Oltean (Napoca Imobiliare): „Va fi o perioadă în care se va face diferența între cei care fac imobiliare după „ureche” și cei care lucrează profesionist cu strategii și resurse”

Ligia Voro

Medicii, personalul MAI și persoanele peste 60 de ani au prioritate la Profi

Traian Dan

Universitatea din Sibiu lansează două proiecte de 250.000 de euro în lupta cu Covid-19

Ion Surdu

Măști la cel mult 3 lei și 400 de tablete pentru copiii săraci din Oradea

Traian Dan

Primăria Sibiu participă în premieră la Târgul Internațional de Turism de la Tel Aviv

Papuc Irina

Terapeutica din Arad cumpără un complex balnear de 3 stele în Moneasa cu 1,5 milioane euro

Stefana Muresan

EMS Floor înființează o școală de meserii pentru tinerii din Ardeal

Nora Dumitrescu

UVT, pe podiumul național în clasamentele RUR Reputation Ranking și RUR Academic Ranking

redactia

Autoritățile s-au răzgândit – exportul de cereale poate fi reluat: Ordonanța militară nr. 9

Ion Surdu

Românii care doresc să investească în SUA pot opta pentru viza de tip E2

Stefana Muresan

Antreprenoarele din Ardeal, la forumul de leadership din Polonia

Nora Dumitrescu

A doua parcare subterană a Sibiului, scoasă la licitație: 450 – 500 de locuri

Stefana Muresan

Banca Transilvania vrea să achiziţioneze 39% din a treia bancă din Republica Moldova

Stefana Muresan

Buget de 43 de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri. Programul începe în iulie

Papuc Irina

Măștile “made in Romania” au intrat în rețelele Lidl și Carrefour

Nora Dumitrescu

Lista completă a autostrăzilor în pregătire și în execuție

redactia

Leave a Comment