Agricultura Comert Mureș POZITIV TB Slider Ultimele stiri

Platformă suport pentru micii producători mureșeni. De pe agro-mania.ro cumpără, de astăzi, produse locale

Fundația Pro Economica a lansat astăzi o platformă virtuală prin care intermediază întâlnirea dintre producătorii agricoli din județul Mureș și potențialii clienți ai acestora. Este un proiect care vine să susțină fermierii mureșeni care se confruntă, în această perioadă, cu problema dificilă a desfacerii mărfurilor. Dar să nu vă mai ținem în suspans, de astăzi, pe site-ul agro-mania.ro, puteți să căutați în motorul de căutare extrem de prietenos produsele de care aveți nevoie, să le găsiți pe o hartă virtuală și să luați legătura foarte ușor cu producătorul produsului.

 

Acum aproape jumătate de an, când povesteam cu Kozma Mónika, președintele  Fundației Pro Economica, îmi spunea că printre planurile de viitor ale organizației se numără și proiectul de a dezvolta o platformă online, un fel de Facebook al fermierilor, prin care comunitatea de fermieri, procesatori să aibă acces la informații și la oferte comerciale mai avantajoase, cum este negocierea pentru motorină, pentru depozitarea, vânzarea de materii prime ș.a., contracte care să fie intermediate de către angajații fundației.

Platforma este în lucru, însă ca un pas intermediar, determinat de prezentul care a izolat mare parte dintre fermieri să se întâlnească direct cu clienții lor, conducerea fundației a gândit o platformă suport care să îi ajute pe primii să își desfacă mărfurile pe care le produc, iar pe consumatori să găsească produsele proaspete, locale de care au nevoie.

Ideea a plecat de la faptul că în această perioadă este dificil pentru micii producători să ajungă în piețele din județ, lanțurile mari de magazine și-au redus comenzile, iar, din aceste cauze, mărfurile perisabile ajung să fie aruncate. Însă există o cerere mare de mărfuri și în afara zonei urbane dificil de onorat deoarece potențialii consumatori nu se întâlnesc cu micii fermieri. De asemenea, multe restaurante își continuă activitatea prin dezvoltarea segmentului de catering, însă, de asemenea, nu au acces la oferta de mărfuri a micilor producători.

 “Ideea de a ajuta și a promova firmele și producătorii locali, a fost generatorul organizării târgului AgroMania Expo, de anul trecut. Succesul și interesul actorilor din acest domeniu ne-a determinat să creăm o platformă digitală, care să vină în ajutorul fermierilor și a firmelor din agricultură, și la fel să ajute pe cei care vor să cumpere produse locale și sunt conștienți, că prin asta ajută economia locală. Prin programele noastre de dezvoltare, fermierii au fost motivați să-și crească producția, deci acum trebuie să sprijinim în continuare aceste familii ca să aibă un venit cinstit. Visul meu este de a realiza întreg lanțul alimentar, de la producție/procesare/logistică și comerț în această regiune”, a subliniat Kozma Mónika, președintele Fundației Pro Economica.

 

Astfel, ca o veritabilă cooperativă agricolă online, de astăzi pe site-ul agro-mania.ro, fermierii își pot prezenta produsele, fie că vorbim de produse lactate, ouă, produse de patiserie, miere, legume, fructe și nu numai, iar consumatorii pot găsi, cu o simplă căutare în motorul de căutare foarte prietenos, ceea ce își doresc să achiziționeze, iar cumpărăturile le vor fi livrate acasă.

Singura cerință pentru producători este de a se înregistra cu adresa de email sau cu un număr de telefon și au acces pe platforma online. Cumpărătorii nu au nevoie de înregistrare pentru a folosi site-ul.

“Ca la orice pornire, și noi avem emoții și așteptăm cu nerăbdare să vedem interesul fermierilor și feedbackuri de la consumatori. În baza de date astăzi avem approximativ 50 de fermieri și firme, cu mai mult de 100 de produse locale înscrise preliminar, și sperăm să ajungem la mii de utilizatori foarte curând. Îi încurajez pe toți cei care sunt interesați să consume produse proaspete și de calitate să folosească cu încredere site-ul, precum și producătorii să se înregistreze pe platforma noastră și împreună să reușim să clădim o “societate Agro-Mania” conștientă și cu privire la viitorul regiunii noastre”, a adăugat Kozma Mónika, președintele Fundației Pro Economica.

Fundația Pro Economica a dezvoltat și implementat, în ultimii ani, mai multe programe destinate fermierilor, procesatorilor din domeniul agricol și operatorilor din turism.

Dacă ne referim strict la cele destinate fermierilor, la sfârșitul lunii martie, reprezentanții fundației au anunțat finalizarea sarcinilor întreprinse în cadrul programului de finanțare de minimis în agricultură din județele Covasna, Harghita și Mureș la termenul stabilit. În cadrul acestui program au fost înaintate peste 5.000 de proiecte din județele Covasna, Harghita și Mureș, urmând ca după evaluarea experților să fie semnate un număr de 4.758 contracte de finanțare. Prin intermediul acestui program a ajuns la agricultori și întreprinderi cu activitate agricolă o finanțare totală de peste 18 miliarde de forinți (ca. 53,5  de milioane de euro), sumă care este destinată achiziționării de echipamente și utilaje agricole, plantații, animale de prăsilă.

Ligia VORO

Related posts

Romgaz, randament al dividendelor de 11,4%

Stefana Muresan

Analiză: Relansarea economică depinde de stimularea investițiilor străine directe și a exporturilor

Ion Surdu

Trei secțiuni din Autostrada Transilvania vor fi scoase la licitație

redactia

Profesori și elevi bihoreni instruiți după sistem nemțesc

Traian Dan

Italienii de la Astaldi, pregătiți să investească minimum 400 mil. euro anul viitor, în România

Stefana Muresan

Comisia Europeană: internetul este suprasolicitat

Nora Dumitrescu

Ungurii donează patru armăsari de rasă pentru hergheliile din Transilvania

Traian Dan

Cele mai căutate job-uri la Cluj: serviciile pentru clienți

Nora Dumitrescu

Prima Shops va deschide o galerie comercială la Satu Mare, spre Carei

Traian Dan

Contract semnat pentru reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva

Ligia Voro

Brânza frământată de Sângeorz Băi, atestată ca produs tradiţional

Stefana Muresan

Schemă de ajutor guvernamental de aproape 40 mil. euro pentru Universal Alloy Corporation în Maramureș. Investiție totală – 130 mil. euro

redactia

Biopesticidele în alternanță cu pesticidele clasice, soluții moderne de combatere integrată a bolilor, dăunătorilor și buruienilor

Stefana Muresan

Conducerea prin exemplul personal și transferul cunoștințelor către generațiile mai tinere

Ligia Voro

Cu aplicația DreamLab puteți ajuta la lupta împotriva cancerului la sân

Ligia Voro

Rețeaua de mobilă Kiraly se reactivează în Sălaj și Cluj

Nora Dumitrescu

UMFST Târgu Mureș a câștigat trei noi proiecte ROSE

Ligia Voro

Living in luxury by Platinia

Ligia Voro

Zboruri spre Atena de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, operate de cea mai mare companie aeriană din Grecia

Stefana Muresan

Proiect de peste 3 mil. de euro pentru a stabili dacă vinul este fals, dezvoltat de cerectătorii clujeni

Stefana Muresan

Centrul Cultural Clujean a intrat într-un program european de 3 milioane €

Nora Dumitrescu

CJ Sibiu a finalizat un proiect european de 73,8 mil. lei pentru închiderea depozitelor necon­forme de deşeuri din judeţ

redactia

Resorturi spa de lux în Maldive, Fiji, Texas, Londra sau în Băile Herculane, la Grand Hotel Minerva

redactia

Ministerul Apărării va construi la Făgăraş o fabrică de nitroceluloză

Stefana Muresan

Leave a Comment