Banci Finante-banci Lideri si afaceri Ultimele stiri

Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania, într-un mesaj către acționari: „Este a patra reinventare pentru noi. Traversăm cu încredere această perioadă. Curaj, România!”

Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania, a transmis un mesaj către cei aproape 32.000 de acționari ai instituției bancare. În mesaj acesta vorbește despre noua realitate pentru bancă și acționari și scoate în evidență ce face banca pentru români și cum s-a implicat în lupta împotriva COVID-19 pentru a ajuta oamenii, spitalele, dar și țara.

Potrivit lui Horia Ciorcilă, perioada de criză provocată de Covid-19 reprezintă o nouă etapă de reinventare pentru BT, „a patra în povestea sa – în fapt, o adaptare la situația actuală, care nu are precedent”. De asemenea, președintele BT a mai amintit că banca a contirbuit cu 2 milioane de euro pentru spitale și comunități din peste 30 de localități, pentru a susține efortul de prevenție, de limitare a răspândirii pandemiei și de creștere a accesului oamenilor la testare și tratament.

Vă prezentăm mai jos mesajul integral:

Stimați acționari,

Pentru că sunt timpuri la care nu s-ar fi gândit nimeni, prin acest mesaj aș dori să vă spun cum vedem la Banca Transilvania noua realitate pentru BT și stakeholderii noștri, ce facem pentru români și cum ne-am implicat în lupta împotriva COVID-19 pentru a ajuta oamenii, spitalele, România. În cei 26 de ani de când a început povestea noastră, Banca Transilvania a reinvestit în România, în creșterea responsabilă și sustenabilă aproape tot profitul obținut și am reușit astfel să susținem economia, companiile, antreprenorii și visele românilor.

Toate acestea ne-au pregătit inclusiv pentru provocări precum cele prin care trecem cu toții azi. Contextul de acum este o provocare inclusiv pentru Banca Transilvania. Este o nouă reinventare pentru BT, a patra în povestea sa – în fapt, o adaptare la situația actuală, care nu are precedent.

Încă de la începutul crizei, atitudinea băncii noastre a fost de proactivitate, de susținere a clienților, angajaților și partenerilor băncii. Peste 500.000 de clienți beneficiază de măsuri și facilități pe care le-am anunțat cu prioritate și care îi ajută acum să meargă mai departe.

Solidaritate. Mai mult decât banking

Ne bucurăm că am reușit să contribuim cu 2 milioane de euro pentru spitale și comunități din peste 30 de localități, pentru a susține efortul de prevenție, de limitare a răspândirii pandemiei și de creștere a accesului oamenilor la testare și tratament.

Cu prioritate, au fost luate măsuri pentru siguranța și sănătatea clienților și angajaților noștri. Am făcut tot ce s-a putut pentru a oferi clienților acces la bani – peste 400 de sedii BT sunt deschise, bancomantele sunt alimentate permanent, avem soluții multe pentru self-banking. Am continuat să finanțăm oamenii și companiile. Am accelerat proiecte de banking online: practic, am schimbat tot calendarul de lansări pentru această perioadă, echipele s-au mobilizat, așa încât am venit cu soluții noi pentru clienți: de la deschiderea unui cont de la distanță, la noutăți legate de banking prin telefon, la susținerea antreprenorilor să își multe afacerea în online, pentru a continua vânzările.

Noua matematică

Cu minusuri, cu plusuri, mai mult ca oricând cifrele înseamnă acum oameni – angajați, pacienți, eroi.

Încrederea, plusul nostru, vine în primul rând din interior. În linia întâi sau de acasă, în agenții sau la sediul central, pe mail sau pe telefon, echipa Băncii Transilvania este pe poziții pentru clienții noștri. Încrederea vine, de asemenea, de la clienți și acționari, care apreciază parcursul băncii și ceea ce facem.

Ce ne dă curaj

Poziția financiară a băncii, nivelul de lichiditate și capitalizarea robustă, abordarea sustenabilă, investițiile de până acum în digital ne ajută să traversăm cu încredere această perioadă.

Mai mult, fără toate acestea nu am fi putut să susținem clienții afectați de actualul context economic și social.

Ce am construit până acum la BT – de la visul frumos al fondatorilor, devenit cea mai mare bancă din țară – ne dă curaj, mai ales pentru că știm că suntem unul dintre stâlpii pe care se sprijină România și că facem parte din viața a peste 3 milioane de clienți și a 10.000 de angajați.

Cu antreprenoriatul în ADN, angajamentul Băncii Transilvania este continuarea finanțării economiei. Știm care sunt responsabilitățile băncii în efortul comun de a trece peste această perioadă.

Avem încredere că vom reuși datorită punctelor noastre forte: relația cu clienții, investitorii și angajații, capitalizarea băncii, abordarea prudentă, capabilitățile noastre și experiența echipei.

Mulțumesc acționarilor băncii pentru încrederea în capacitatea Băncii Transilvania de a gestiona noua realitate, de a sprijini economia României și de a continua dezvoltarea sănătoasă a băncii, generând valoare pe termen lung pentru toate părțile implicate. Ne bucură că Banca Transilvania este un reper pentru piața de capital din România și că inclusiv un număr mare de investitori din alte țări susțin strategia și planurile noastre.

Mulțumesc întregii echipe BT pentru dedicare, implicare. Cu toții au fost și sunt în linia întâi pentru a oferi românilor normalitate în această perioadă. Este o dovadă de mobilizare, de responsabilizare, solidaritate, de atașament față de Banca Transilvania. Cu toții aveam și trebuie să continuăm să avem planuri și vise.

Curaj, România!

Horia Ciorcilă Președinte Consiliul de Administrație, Banca Transilvania

Related posts

Arad: Peste 300 km de drumuri județene intră în modernizare

Stefana Muresan

Care sunt furnizorii Casei Regale a României. Statutul, o recunoaștere a calității

redactia

Contractul pentru modernizarea unui sector al Centurii București, reziliat

Ligia Voro

PRIMER: Soluția la problema vaccinurilor e ca România să aibă propria fabrică

redactia

3 reasons why investors choose Cluj-Napoca for their business

Stefana Muresan

Continua modernizarea scolilor sibiene cu fonduri REGIO 2014-2020

Stefana Muresan

Cluster de geotermalism la Oradea, în locul Casei de Cultură a Tineretului

Traian Dan

Ajutoare de stat în valoare de 98 de milioane de lei pentru cinci companii cu proiecte de investiţii de 230 de milioane de lei

redactia

Hotelul de Gheaţă atrage mii de turiști în fiecare iarnă

Stefana Muresan

Sălajul, pe cale să preia Ministerul Transporturilor

Nora Dumitrescu

Logistic and commercial hub in Moldova, best deal: 14 ha of land with buildings and utilities near Barlad Ring Road, close to the highway corridor towards Albita Customs

Ionut Oprea

2018, an record pentru agricultura românească: România, pe locul trei în UE, după Franța și Germania, la producția de cereale

redactia

Eurostat: printre statele unde industria este cea mai semnificativă activitate economică

Papuc Irina

CNAIR anunţă constructorii pentru cea mai aşteptată autostradă din România

redactia

Ministerul Transporturilor a emis autorizatia pentru lucrarile la podul suspendat peste Dunare de la Braila

redactia

177 abonamente gratuite la Untold oferite de organizatori

Ionel Albu

Trenul urban, un nou proiect de amploare al Sibiului. Primar: „Va deservi și localitățile învecinate”

Papuc Irina

Produsele de Sibiu promovate la târgul gastronomic de la Poznan

Stefana Muresan

Zalăul a bătut palma cu concurența: parteneriat cu cinematograful din mașină

Nora Dumitrescu

UVT finanțează 200 de afaceri cu granturi de până la 40.000 de euro

Stefana Muresan

Primii pași pentru Autostrada Unirii: Licitaţie de 30 milioane lei pentru completarea studiului de fezabilitate pentru un sector din Autostrada A8

redactia

Singurul tablou românesc din colecția IBM, repatriat de Artmark

Ligia Voro

Shamrock Gardens, ansamblu rezidențial unic în Sântana de Mureș

redactia

Cati kilometri de autostrada au fost inaugurati si ce alte proiecte de infrastructura au fost finalizate sau incepute in 2018?

redactia

Leave a Comment