Banci Finante-banci Lideri si afaceri Ultimele stiri

Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania, într-un mesaj către acționari: „Este a patra reinventare pentru noi. Traversăm cu încredere această perioadă. Curaj, România!”

Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania, a transmis un mesaj către cei aproape 32.000 de acționari ai instituției bancare. În mesaj acesta vorbește despre noua realitate pentru bancă și acționari și scoate în evidență ce face banca pentru români și cum s-a implicat în lupta împotriva COVID-19 pentru a ajuta oamenii, spitalele, dar și țara.

Potrivit lui Horia Ciorcilă, perioada de criză provocată de Covid-19 reprezintă o nouă etapă de reinventare pentru BT, „a patra în povestea sa – în fapt, o adaptare la situația actuală, care nu are precedent”. De asemenea, președintele BT a mai amintit că banca a contirbuit cu 2 milioane de euro pentru spitale și comunități din peste 30 de localități, pentru a susține efortul de prevenție, de limitare a răspândirii pandemiei și de creștere a accesului oamenilor la testare și tratament.

Vă prezentăm mai jos mesajul integral:

Stimați acționari,

Pentru că sunt timpuri la care nu s-ar fi gândit nimeni, prin acest mesaj aș dori să vă spun cum vedem la Banca Transilvania noua realitate pentru BT și stakeholderii noștri, ce facem pentru români și cum ne-am implicat în lupta împotriva COVID-19 pentru a ajuta oamenii, spitalele, România. În cei 26 de ani de când a început povestea noastră, Banca Transilvania a reinvestit în România, în creșterea responsabilă și sustenabilă aproape tot profitul obținut și am reușit astfel să susținem economia, companiile, antreprenorii și visele românilor.

Toate acestea ne-au pregătit inclusiv pentru provocări precum cele prin care trecem cu toții azi. Contextul de acum este o provocare inclusiv pentru Banca Transilvania. Este o nouă reinventare pentru BT, a patra în povestea sa – în fapt, o adaptare la situația actuală, care nu are precedent.

Încă de la începutul crizei, atitudinea băncii noastre a fost de proactivitate, de susținere a clienților, angajaților și partenerilor băncii. Peste 500.000 de clienți beneficiază de măsuri și facilități pe care le-am anunțat cu prioritate și care îi ajută acum să meargă mai departe.

Solidaritate. Mai mult decât banking

Ne bucurăm că am reușit să contribuim cu 2 milioane de euro pentru spitale și comunități din peste 30 de localități, pentru a susține efortul de prevenție, de limitare a răspândirii pandemiei și de creștere a accesului oamenilor la testare și tratament.

Cu prioritate, au fost luate măsuri pentru siguranța și sănătatea clienților și angajaților noștri. Am făcut tot ce s-a putut pentru a oferi clienților acces la bani – peste 400 de sedii BT sunt deschise, bancomantele sunt alimentate permanent, avem soluții multe pentru self-banking. Am continuat să finanțăm oamenii și companiile. Am accelerat proiecte de banking online: practic, am schimbat tot calendarul de lansări pentru această perioadă, echipele s-au mobilizat, așa încât am venit cu soluții noi pentru clienți: de la deschiderea unui cont de la distanță, la noutăți legate de banking prin telefon, la susținerea antreprenorilor să își multe afacerea în online, pentru a continua vânzările.

Noua matematică

Cu minusuri, cu plusuri, mai mult ca oricând cifrele înseamnă acum oameni – angajați, pacienți, eroi.

Încrederea, plusul nostru, vine în primul rând din interior. În linia întâi sau de acasă, în agenții sau la sediul central, pe mail sau pe telefon, echipa Băncii Transilvania este pe poziții pentru clienții noștri. Încrederea vine, de asemenea, de la clienți și acționari, care apreciază parcursul băncii și ceea ce facem.

Ce ne dă curaj

Poziția financiară a băncii, nivelul de lichiditate și capitalizarea robustă, abordarea sustenabilă, investițiile de până acum în digital ne ajută să traversăm cu încredere această perioadă.

Mai mult, fără toate acestea nu am fi putut să susținem clienții afectați de actualul context economic și social.

Ce am construit până acum la BT – de la visul frumos al fondatorilor, devenit cea mai mare bancă din țară – ne dă curaj, mai ales pentru că știm că suntem unul dintre stâlpii pe care se sprijină România și că facem parte din viața a peste 3 milioane de clienți și a 10.000 de angajați.

Cu antreprenoriatul în ADN, angajamentul Băncii Transilvania este continuarea finanțării economiei. Știm care sunt responsabilitățile băncii în efortul comun de a trece peste această perioadă.

Avem încredere că vom reuși datorită punctelor noastre forte: relația cu clienții, investitorii și angajații, capitalizarea băncii, abordarea prudentă, capabilitățile noastre și experiența echipei.

Mulțumesc acționarilor băncii pentru încrederea în capacitatea Băncii Transilvania de a gestiona noua realitate, de a sprijini economia României și de a continua dezvoltarea sănătoasă a băncii, generând valoare pe termen lung pentru toate părțile implicate. Ne bucură că Banca Transilvania este un reper pentru piața de capital din România și că inclusiv un număr mare de investitori din alte țări susțin strategia și planurile noastre.

Mulțumesc întregii echipe BT pentru dedicare, implicare. Cu toții au fost și sunt în linia întâi pentru a oferi românilor normalitate în această perioadă. Este o dovadă de mobilizare, de responsabilizare, solidaritate, de atașament față de Banca Transilvania. Cu toții aveam și trebuie să continuăm să avem planuri și vise.

Curaj, România!

Horia Ciorcilă Președinte Consiliul de Administrație, Banca Transilvania

Related posts

Cum să ieșim din criza economică?

redactia

Colaborare între CCI Mureș și autoritatea de formare profesională în sistem dual

Ligia Voro

FOTO/ Ziua Națională a României, la Sibiu. Sute de oameni au urmărit parada militară și au dansat Hora Unirii

Papuc Irina

Proiect de peste 3 mil. de euro pentru a stabili dacă vinul este fals, dezvoltat de cerectătorii clujeni

Stefana Muresan

Cea mai mare expoziție de motociclete din România

redactia

Peste 170 milioane de euro atrase în Bistriţa-Năsăud prin PNDR 2014-2020, în special de către primării

Stefana Muresan

Ministrul Economiei: România discută la Bruxelles despre un pachet de sprijin direct pentru IMM-uri, în valoare de 750 de milioane de euro

Ion Surdu

Ministerul Agriculturii dispune de un buget de peste 440 mil. de euro în T1 2019 pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală

redactia

POZITIV TB: Dr. Sebastian Văduva – „Criza este și un fenomen economic de curățire a sistemului”

Traian Dan

PayWell 2019: 25% dintre companii iau în considerare importul de angajați pentru a-și acoperi deficitul de forță de muncă

Papuc Irina

Director general Teraplast: Cererea pe care o avem este în linie cu prognozele de buget, dar acum depindem de deciziile statului

Ion Surdu

Centru economic de educație și afaceri pentru întreprinzătorii tinerii din Salonta

Traian Dan

Aproape 123.000 de fermieri afectați de criza Covid-19 au solicitat sprijin

Traian Dan

Electrica finanțează o clasă profesională în sistem dual la Brașov

Stefana Muresan

16 proiecte promovate de ANAR la Ministerul Fondurilor Europene

redactia

Proiect pilot pentru profesori prin care se susține educația financiară în școli

Traian Dan

Rezolvarea problemei exodului creierelor și a instabilității economice prin branding

Ligia Voro

Cele mai apreciate companii din industria serviciilor de afaceri, premiate la Gala ABSL România 2018

Stefana Muresan

Tarom reia zborurile săptămânale spre Baia Mare; din noiembrie, curse zilnice

Stefana Muresan

Transgaz, cerere de participare la privatizarea Vestmoldtransgaz din Republica Moldova

Stefana Muresan

Implicații IT în managementul resurselor umane

Stefana Muresan

„Infidelitate financiară”: Primul studiu din România despre modul în care sunt cheltuiți banii în cuplu

Ion Surdu

Eveniment marca BusinessMark: Optimizarea și automatizarea: cele două „must-uri” în lanțul de aprovizionare

Papuc Irina

CJ Cluj, receptie finala a lucrarilor din prima etapa de stabilizare a Dealului Hoia

Stefana Muresan

Leave a Comment