Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Exportul de cereale prin Portul Constanța în primele 3 luni a depășit recordul de anul trecut

România a exportat prin Portul Constanța, în primul trimestru al anului 2020, cu peste 50% mai multe cereale față de aceeași perioadă din 2019, an în care prin porturile maritime românești s-a înregistrat cel mai mare trafic din ultimii 30 de ani, transmite info-sud-est.ro.

Astfel, potrivit sursei citate, cele mai multe grâne au ajuns în Egipt, Coreea de Sud sau Iordania, dar și în Israel, Filipine și Franța. Datele transmise de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța arată că România a exportat prin Portul Constanța, în primele 3 luni ale anului, 3,25 milioane de tone de cereale, înregistrând o creștere de 51% față de aceeași perioadă din 2019. Anul trecut, cantitatea exportată a fost de 2,15 milioane tone, fiind înregistrat cel mai mare trafic de mărfuri prin porturile maritime românești de după 1988.

Nu doar exportul, ci și tranzitul de cereale a crescut în 2020: 1,81 milioane de tone, față de 1,25 milioane de tone. Dar și numărul navelor operate în Portul Constanța a crescut față de primul trimestru din 2019: 2.885 de nave față de 2.650 de nave, mai transmite info-sud.est.ro.

Amintim că în ordonanța militară nr.8 de la începutul lunii aprilie Guvernul României a interzis exportul de cereale în statele din afara Uniunii Europene, pentru a-și reface stocurile din rezerva de stat. Autoritățile au renunțat la această măsură după numai săptămână.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania, într-un mesaj către acționari: „Este a patra reinventare pentru noi. Traversăm cu încredere această perioadă. Curaj, România!”

Articolul următor

Proiectul rezidențial Maurer Panoramic se înalță la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share