Cluj Investitii POZITIV TB Proiecte Real Estate Slider Ultimele stiri

Proiectul rezidențial Maurer Panoramic se înalță la Cluj

Preocupat de piața rezidențială din Cluj-Napoca în această perioadă pandemică, am vizitat de la oarecare distanță șantierul proiectului rezidențial Maurer Panoramic din Piața Abator. Acolo se lucrează intens, în ciuda măsurilor sanitare în vigoare, motiv pentru care am aprofundat documentarea.

 

Acest proiect dezvoltat de Maurer Imobiliare, unul dintre cei mai activi și avizați dezvoltatori imobiliari din România. Poziționarea proiectului este foarte bună, intră în categoria clădirilor care impresionează prin arhitectură, astfel că acesta va marca realitatea arhitecturală modernă a Clujului.

„Indiferent de context, unele lucruri trebuie să meargă mai departe. Empatizăm cu sentimentul firesc de incertitudine, din această perioadă. Tocmai de aceea, vă asigurăm de faptul că, la Maurer Panoramic, lucrările evoluează conform planului prestabilit. Proiectul, desfășurat pe 28 de niveluri, este unul grandios, o provocare pe care o îndeplinim cu succes. Trebuie să știți că Maurer Panoramic va avea cea mai complexă și mai adâncă fundație pentru o clădire rezidențială din România, cu săpături efectuate la o adâncime de peste 21 de metri,  în zona centrală a Clujului, chiar lângă cursul Someșului Mic”, ne-a declarat telefonic domnul Adrian Ţigǎu, Director General al companiei Maurer Imobiliare Cluj.

Din informațiile obținute, în luna aprilie, pe șantierul Maurer Panoramic au fost prezente, zilnic, 13 utilaje: 2 macarale-turn, 1 automacara, 3 miniexcavatoare, 2 excavatoare, 1 buldoexcavator, 2 încărcătoare frontale, 2 dumpere. De asemenea, cei 30 de specialiști de pe șantier – 25 de muncitori și 6 ingineri, implicați și profesioniști, și-au continuat activitatea, în deplină siguranță. Astfel, s-a finalizat etapa de excavații și s-a atins cota de fundare. A fost realizat ultimul rând de sprijinire metalică (rândul 6) pentru pereții mulați și s-au turnat primele grinzi de fundare, urmând să se efectueze lucrări premergătoare execuției radierului.

Proiectul Maurer Panoramic este unic, în contextul ingineriei geotehnice din România şi a proiectării excavaţiilor adânci, atât prin prisma limitărilor întâlnite pe parcursul dezvoltării acestuia, cât şi ca mod de abordare a unui proiect atipic. Maurer Imobiliare susține dezvoltarea inovativă, iar livrarea cu succes a unui proiect emblematic și includerea acestuia în portofoliul de lucrări al ingineriei geotehnice românești asigură contextul unor viitoare proiecte valoroase și ambițioase.

Reprezentanții SBR Solentanche Bachy Fundații, cei care s-au ocupat de proiectarea și execuția lucrărilor pentru fundații speciale (piloți și sprijinirea pereților mulați) susțin că: „configurarea sistemului de sprijinire a devenit o provocare dificilă, din punct de vedere ingineresc, atât din cauza adâncimii considerabile a excavaţiei, care depăşeşte cu aproximativ 50 – 80% adâncimile uzual proiectate în orașele mari, cât şi din cauza necesităţii alegerii unor soluţii alternative, rareori întâlnite sau documentate în România. Abordarea sistematică şi corelarea cu toate entităţile implicate în procesul de proiectare şi execuție se traduce în impact maxim asupra succesului investiţiei. Totodată, monitorizarea şi investigarea geotehnică reprezintă puncte cheie ale proiectului, iar studiul rezultatelor obţinute în urma execuției reprezintă surse valoroase pentru dezvoltări viitoare de acest tip, aplicabilitatea excavațiilor de tip incintă circulară fiind una vastă.”

Adâncimea impresionantă a fundației (21,5 metri) este datorată și faptului că vor exista 5 niveluri de parcări subterane, dintre care 3 clasice și 2 automatizate. Acestea vor deservi nevoile proprietarilor de spații și de apartamente, existente în cele 23 de niveluri supraterane. Conform Directorului General al Maurer Imobiliare Cluj, Adrian Ţigǎu, sistemul de parcări automatizate este coreean, unic în România, fiind produs de AJ Automated Parking Systems și instalat de Technolights Serv. Acesta va contribui la confortul și la siguranţa locatarilor, dar și la economia de timp și de spațiu.

„Dintotdeauna, succesul companiei Maurer Imobiliare a constat în urmarea valorilor în care credem. Ne ghidăm după aceleași valori – profesionalism, calitate, încredere, respect, unitate, viziune – chiar și în perioade dificile. Proiectul Maurer Panoramic se va finaliza la sfârșitul anului 2021”, a adăugat Adrian Ţigǎu.

Maurer Panoramic va fi un proiect emblematic pentru Cluj și pentru România și, cu siguranță, va genera dezbateri și ambiții pentru a fi egalat și depășit, ceea ce nu poate fi decât benefic atât pentru piața rezidențială românească, din perspectiva respectării unor bune practici, dar mai ales pentru upgradarea standardelor de locuire.

Mai multe detalii despre Maurer Panoramic puteți găsi pe website-ul lor.

Rareș MĂRGINEAN

Related posts

Brașovul iese din clasamentul orașelor cu valori ridicate de poluare a aerului din cauza traficul auto: o nouă investiție de 16 milioane de lei

Papuc Irina

Castelul Ugron, Mureș, are nevoie de 1 milion de euro pentru restaurare

Ligia Voro

Romgaz atenţionează Ambasada Spaniei în legătură cu situaţia Centralei Iernut

A. I.

International Diplomacy360 Conference: Securitate și Prosperitate la granița estică a NATO și UE

Ionut Oprea

Presiuni la Ministerul Transporturilor pentru finalizarea Centurii Zalăului

Nora Dumitrescu

Începe reconfigurarea și lărgirea uneia dintre cele mai importante artere a Sibiului

Ion Surdu

Obrist Eastern Europe: puterea tehnologiei, a inovării și a echipei

Nicolae Pop

Producție în creștere a Romgaz, prin punerea în exploatare a sondei 77 Rosetti

Ligia Voro

Puratos introduce eCommerce în industria de ingrediente pentru panificație

Ligia Voro

Diplomacy360 International Conference 2019

Ligia Voro

Comunitatea Urbană Arieș va avea transport regional

Nora Dumitrescu

CJ Cluj a publicat in SEAP anuntul de participare pentru atribuirea lucrarilor de modernizare a DJ 109 – Drumul Bistritei

Stefana Muresan

Portalul Investitorilor din România se lansează o dată cu promovarea Bursei la statutul de Piață Emergentă

Ion Surdu

PCF Investment Banking a obținut o finanțare de 7,5 milioane de euro pentru noul proiect Liebrecht & wooD România – al doilea FASHION HOUSE

Papuc Irina

Power Net Consulting va sprijini românii din Diaspora să dezvolte afaceri în România

Stefana Muresan

Cel mai scump ardei iute din lume se cultivă în Banat. Un kilogram costă între 11.000 și 25.000 de dolari

redactia

Industria 4.0: Compania Continental, mai eficientă cu ajutorul roboților autonomi de transport din producție proprie

Nicolae Pop

Stefan Schönauer a fost numit CFO la Immofinanz

Elvețienii de la Sika cumpără Arcon Membrane

redactia

P3, repere pentru expansiune de business

Ionut Oprea

Employer Branding în an de pandemie – Beneficii pentru angajați în era COVID-19 și a muncii de acasă

A. I.

CORESPONDENȚĂ TB – Liderii UE au ajuns la Sibiu – FOTO

Stefana Muresan

Un politehnist de la Cluj va administra căile ferate ale României

Nora Dumitrescu

Asocierea Brasig Strabag -Swietelsky, câștigătoarea licitației pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, contract de 700 milioane euro

Stefana Muresan

Leave a Comment