Cluj Investitii POZITIV TB Proiecte Real Estate Slider Ultimele stiri

Proiectul rezidențial Maurer Panoramic se înalță la Cluj

Preocupat de piața rezidențială din Cluj-Napoca în această perioadă pandemică, am vizitat de la oarecare distanță șantierul proiectului rezidențial Maurer Panoramic din Piața Abator. Acolo se lucrează intens, în ciuda măsurilor sanitare în vigoare, motiv pentru care am aprofundat documentarea.

 

Acest proiect dezvoltat de Maurer Imobiliare, unul dintre cei mai activi și avizați dezvoltatori imobiliari din România. Poziționarea proiectului este foarte bună, intră în categoria clădirilor care impresionează prin arhitectură, astfel că acesta va marca realitatea arhitecturală modernă a Clujului.

„Indiferent de context, unele lucruri trebuie să meargă mai departe. Empatizăm cu sentimentul firesc de incertitudine, din această perioadă. Tocmai de aceea, vă asigurăm de faptul că, la Maurer Panoramic, lucrările evoluează conform planului prestabilit. Proiectul, desfășurat pe 28 de niveluri, este unul grandios, o provocare pe care o îndeplinim cu succes. Trebuie să știți că Maurer Panoramic va avea cea mai complexă și mai adâncă fundație pentru o clădire rezidențială din România, cu săpături efectuate la o adâncime de peste 21 de metri,  în zona centrală a Clujului, chiar lângă cursul Someșului Mic”, ne-a declarat telefonic domnul Adrian Ţigǎu, Director General al companiei Maurer Imobiliare Cluj.

Din informațiile obținute, în luna aprilie, pe șantierul Maurer Panoramic au fost prezente, zilnic, 13 utilaje: 2 macarale-turn, 1 automacara, 3 miniexcavatoare, 2 excavatoare, 1 buldoexcavator, 2 încărcătoare frontale, 2 dumpere. De asemenea, cei 30 de specialiști de pe șantier – 25 de muncitori și 6 ingineri, implicați și profesioniști, și-au continuat activitatea, în deplină siguranță. Astfel, s-a finalizat etapa de excavații și s-a atins cota de fundare. A fost realizat ultimul rând de sprijinire metalică (rândul 6) pentru pereții mulați și s-au turnat primele grinzi de fundare, urmând să se efectueze lucrări premergătoare execuției radierului.

Proiectul Maurer Panoramic este unic, în contextul ingineriei geotehnice din România şi a proiectării excavaţiilor adânci, atât prin prisma limitărilor întâlnite pe parcursul dezvoltării acestuia, cât şi ca mod de abordare a unui proiect atipic. Maurer Imobiliare susține dezvoltarea inovativă, iar livrarea cu succes a unui proiect emblematic și includerea acestuia în portofoliul de lucrări al ingineriei geotehnice românești asigură contextul unor viitoare proiecte valoroase și ambițioase.

Reprezentanții SBR Solentanche Bachy Fundații, cei care s-au ocupat de proiectarea și execuția lucrărilor pentru fundații speciale (piloți și sprijinirea pereților mulați) susțin că: „configurarea sistemului de sprijinire a devenit o provocare dificilă, din punct de vedere ingineresc, atât din cauza adâncimii considerabile a excavaţiei, care depăşeşte cu aproximativ 50 – 80% adâncimile uzual proiectate în orașele mari, cât şi din cauza necesităţii alegerii unor soluţii alternative, rareori întâlnite sau documentate în România. Abordarea sistematică şi corelarea cu toate entităţile implicate în procesul de proiectare şi execuție se traduce în impact maxim asupra succesului investiţiei. Totodată, monitorizarea şi investigarea geotehnică reprezintă puncte cheie ale proiectului, iar studiul rezultatelor obţinute în urma execuției reprezintă surse valoroase pentru dezvoltări viitoare de acest tip, aplicabilitatea excavațiilor de tip incintă circulară fiind una vastă.”

Adâncimea impresionantă a fundației (21,5 metri) este datorată și faptului că vor exista 5 niveluri de parcări subterane, dintre care 3 clasice și 2 automatizate. Acestea vor deservi nevoile proprietarilor de spații și de apartamente, existente în cele 23 de niveluri supraterane. Conform Directorului General al Maurer Imobiliare Cluj, Adrian Ţigǎu, sistemul de parcări automatizate este coreean, unic în România, fiind produs de AJ Automated Parking Systems și instalat de Technolights Serv. Acesta va contribui la confortul și la siguranţa locatarilor, dar și la economia de timp și de spațiu.

„Dintotdeauna, succesul companiei Maurer Imobiliare a constat în urmarea valorilor în care credem. Ne ghidăm după aceleași valori – profesionalism, calitate, încredere, respect, unitate, viziune – chiar și în perioade dificile. Proiectul Maurer Panoramic se va finaliza la sfârșitul anului 2021”, a adăugat Adrian Ţigǎu.

Maurer Panoramic va fi un proiect emblematic pentru Cluj și pentru România și, cu siguranță, va genera dezbateri și ambiții pentru a fi egalat și depășit, ceea ce nu poate fi decât benefic atât pentru piața rezidențială românească, din perspectiva respectării unor bune practici, dar mai ales pentru upgradarea standardelor de locuire.

Mai multe detalii despre Maurer Panoramic puteți găsi pe website-ul lor.

Rareș MĂRGINEAN

Related posts

Robert Pitt, noul director de operațiuni al CTP

Ionut Oprea

Iulius Mall, redeschis pe bucăți. Liber la terase

Nora Dumitrescu

BVB: 'AAGES a trecut testul bursei cu un foarte mare succes'

Stefana Muresan

Raul Felix Hodoș, președinte SOROCAPP, despre efectul GDPR: “Se schimbă cu totul ideea de marketing în domeniu”

Ligia Voro

Mihai Daraban: Ar trebui să stopăm orice ieșire de buștean sau cherestea din România

redactia

Autoliv atrage tot mai mulţi ingineri în Tech Center-ul său de la Braşov

redactia

Primăria Oradea vrea o parcare “în trepte”, lângă Spitalul Judeţean

redactia

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei 

Ligia Voro

Concernul japonez Nidec, cea mai mare fabrică de motoare electrice din România, în Argeș

Stefana Muresan

Traficul de internet mobil s-a dublat in prima jumatate a acestui an fata de aceeasi perioada din 2016

Stefana Muresan

Primul hotel de cinci stele al Clujului va fi resuscitat

Nora Dumitrescu

Livada Palocsay, revitalizată de agronomii clujeni

Nora Dumitrescu

AGRARIA Cluj, văzută de un om care a participat la toate edițiile – o evoluție extraordinară

Stefana Muresan

Banca Transilvania intră pe leasingul cu mașini electrice

Nora Dumitrescu

CJ Cluj a investit în acest an 183 mil. euro în reabilitarea infrastructurii rutiere judeţene

redactia

Continua modernizarea scolilor sibiene cu fonduri REGIO 2014-2020

Stefana Muresan

Cinci contracte de finanțare de peste 100 de milioane de lei, semnate de Primăria Brașov: planuri de mobilitate urbană

Papuc Irina

NEST – un nou parc de retail a fost inaugurat în Oradea pe Calea Borșului

Traian Dan

Frații Micula au pierdut cel de-al doilea proces intentat statului român

Traian Dan

Biserica Densuş din Hunedoara, cea mai veche biserică de piatră din ţară

Stefana Muresan

Festivalul Italian la București, ediția 2017

Ionut Oprea

Lanțul farmaceutic Ropharma vrea să ia un împrumut de 2 milioane de euro de la ING

Papuc Irina

NRCC Nearshoring Guide to Romania

Ionut Oprea

EMI INTERNATIONAL donează spitalelor 20 de porți de dezinfectare pe bază de dezinfectant lichid

Ligia Voro

Leave a Comment