Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Teste de coronavirus la fabricile din Maramureș

10 angajați ai societății Eaton cinci salariați de la firma Hagero au fost testați împotriva noului coronavirus, rezultatele fiind negative.

În comuna Fărcașa s-au derulat testările de prevenire. Inițial au fost testați medici și asistenți de la Centrul Comunitar, doi asistenți sociali și angajați ai administrației locale, iar apoi au fost luate probe de la 10 angajați ai Eaton, contacți direcți ai celor două persoane confirmate zilele trecute în Fărcașa, dar și de la cinci angajați ai firmei de transport Hagero.

Testele au fost făcute cu aparatul PCR din cadrul laboratorului de biologie moleculară aflat la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. În două zile au fost realizate 35 de teste la persoane au fost contacți direcți ai celor infectați sau sunt în permanent contact cu populația, iar toate probele au fost negative.

Pamela Pop, managerul Eaton Fărcașa, a declarat că, după testarea a 10 angajați, contacți direcți ai familiei confirmate cu noul coronavirus și după comunicarea rezultatelor negative, oamenii par să se fi liniștit.

Producătorul de echipamente electrice de joasă tensiune și de soluții de automatizare Eaton Electro Producție România a reluat activitatea parțial la fabrica sa din județul Maramureș.

Societatea a prezentat autorităților un document cu măsurile luate pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Ele sunt conforme cu recomandările Ministerului Sănătății, dar includ și un set de măsuri suplimentare care să sprijine eforturile de prevenție.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Livada Palocsay, revitalizată de agronomii clujeni

Articolul următor

Reabilitarea reței de apă-canal din Gherla costă 9 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share