Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reabilitarea reței de apă-canal din Gherla costă 9 milioane de euro

Compania de Apă Someș (CAS) Cluj a semnat contractul de lucrări pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi de canalizare în municipiul Gherla și în sistemul rural al acestuia.

Acesta are loc în cadrul programului major de investiții derulat de operatorul regional pentru județele Cluj și Sălaj, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Contractul are o valoare de 42,8 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), durata de execuție va fi de doi ani. Extinderea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă se va executa pe 80 km cu 1.550 branșamente pe 31 de străzi, iar extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare se va executa pe 11,5 km, cu 845 de racorduri, pe 37 străzi.

Lucrările la infrastructura de apă și canalizare propuse se vor executa pe raza unităților administrativ-teritoriale din municipiu (Gherla, Hășdate, Silivaș), Sânmărtin (Sânmărtin, Târgușor, Măhal, Diviciorii Mari), Țaga (Țaga, Năsal), Buza (Buza), Cătina (Feldioara).

“Acest contract, ca dealtfel întregul Proiect Regional din cadrul POIM 2014-2020 va contribui semnificativ la dezvoltarea socio-economică a ariei deservite de CAS, la asigurarea unui nivel îmbunătățit de sănătate și confort pentru populație în condiții de siguranță, la reducerea poluării mediului prin eliminarea descărcării apei uzate neepurate sau insuficient epurate, la reducerea costurilor prin eficientizarea operării şi la eliminarea vulnerabilităților prezente ȋn particular ale sistemelor alimentate din surse locale, susceptibile a fi afectate de fenomenele extreme ce însoțesc schimbările climatice”, a anunțat compania clujeană.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020 are o valoare de 355 de milioane de euro, fără TVA.

Finanțarea investiției se face astfel: 92,18% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune, 13% bugetul de stat şi 2% bugete locale. Un credit bancar de 7,8% va fi asumat de CAS pentru cofinanțarea proiectului. Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Teste de coronavirus la fabricile din Maramureș

Articolul următor

Tarom a adus la Cluj 1,3 milioane de echipamente medicale din China

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share