Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania are la dispoziție 3,4 miliarde pentru programul IMM Invest

10.000 de întreprinderi mici și mijlocii au ales până acum Banca Transilvania (BT) Cluj în programul IMM Invest România.

BT a făcut un pas înainte în programul guvernamental pentru susţinerea antreprenorilor, prin semnarea convenţiei de garantare şi plată a granturilor cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Firmele se pot înscrie pentru a obţine finanţări garantate de stat pentru activitatea curentă şi investiţii. BT şi-a propus să se implice semnificativ în facilitarea accesului IMM-urilor în acest program, fiind o măsură de sprijin mai mult decât binevenită pentru firmele româneşti, aşa încât economia să se poată baza în viitor pe ele. Plafonul BT este de 3,4 miliarde de lei.

“Aceste solicitări sunt prioritatea noastră de business numărul 1. Vom munci oricât pentru a finaliza documentaţiile în timp util. Dacă IMM-urile merg bine, România merge bine”, a declarat Tiberiu Moisă, director general adjunct al BT.

Pentru a avea acces la aceste finanțări, companiile se înregistrează pe platforma programului; ele primesc confirmarea de la FNGCIMM, iar aceasta trimite datele la bancă. Ultima analizează cererea de finanțare și ia decizia acordării creditului, în baza analizei de credit.

BT ia în considerare evoluţia afacerii în ultimii ani, planul de business pentru următorii ani de activitate, considerând efectele negative sau oportunităţile generate de actualul context economic şi destinaţia finanţării.

După aprobarea împrumutului, BT solicită FNGCIMM acordarea garanției de stat aferente finanțării și ulterior banca pune la dispoziție creditul. IMM Invest este cel mai mare program de susţinere a IMM-urilor din România din ultimii 30 de ani.

Statul asigură până la 90% din valoarea creditului, dobânda creditelor este subvenţionată integral de stat cel puţin până la final de an. Sunt zero comisioane legate de garanţia statului, zero comision de rambursare anticipată a creditului, perioada de acordare a garanţiei fiind de până la 72 de luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La RAR poate fi aflat istoricul daunelor vehiculelor înmatriculate în România

Articolul următor

ATP Exodus va face verificări gratuite mașinilor din lupta cu coronavurusul

Citește si:
Total
0
Share