Fonduri Europene Judete Sibiu Ultimele stiri

Fonduri europene pentru un oraș „smart”: Sibiul își actualizează Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate pentru următorii 10 ani

Timp de un an Sibiul își va actualiza Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate Urbană, astfel încât la anul să aibă un plan de acțiune și o listă de investiții care să fie realizate în beneficiul municipiului până în 2030. În acest sens, 40 de persoane din administrația locală urmează să fie instruite pentru dobândirea cunoștințelor necesare privind planificarea strategică pentru dezvoltarea unui oraș.

Primarul Astrid Fodor și ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan au semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul Strategie inteligentă bazată pe integrare și urbanizare smart – SIBIU SMART, finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.

„Sibiul se dezvoltă în ritm susținut și de aceea are nevoie de documente strategice care să continue coerent și inteligent dezvoltarea orașului, pentru a răspunde nevoilor curente și viitoare ale comunității. Vom utiliza fonduri europene nerambursabile pentru a actualiza Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate Urbană ale orașului. Ceea ce este și mai important, ca și în cazul Strategiei de Dezvoltare și a Planului de Mobilitate realizate în 2016-2017, și de această dată vom colabora îndeaproape cu comunitatea sibiană pentru a le contura prin consultări largi și repetate, pentru a oglindi cât mai fidel ceea ce sibienii își doresc pentru orașul lor”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Valoarea proiectului este de 998.500 lei, din care 978.530 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă. Termenul de realizare a acestor două documente este septembrie 2021.

Potrivit unui comunicat al primăriei, scopul proiectului este acela de a elabora Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Sibiu 2021-2030, prin care se va elabora o viziune pentru dezvoltarea orașului până în 2030, stabilindu-se direcții și obiective strategice pentru perioada 2021-2030, se va stabili un Plan de acțiune și o listă de proiecte concrete care să se înscrie în aceste direcții și obiective. De la proiecte de infrastructură și până la amenajarea de noi obiective de agrement, Strategia va propune viitoarele investiții ale orașului.

De asemenea, se va aproba Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Sibiu 2021-2030, prin care se vor stabili noi măsuri pentru creșterea mobilității locuitorilor, cu respectarea mediului înconjurător, punând accent pe utilizarea transportului public și a mijloacelor de deplasare prietenoase cu mediul – pietonală sau cu bicicleta – în defavoarea autovehiculelor particulare.

Un scop secundar al proiectului este și instruirea a 40 de persoane din administrația locală pentru dobândirea cunoștințelor necesare privind planificarea strategică pentru dezvoltarea unui oraș și pentru asigurarea unei mobilități urbane funcționale. Un subiect important al instructajului va fi abilitatea de a prioritiza proiectele și de a le monitoriza în perioada implementării lor.

Related posts

Noi oportunități de finanțare pentru microîntreprinderi. Nou apel de proiecte pe Axa 2 a POR

Stefana Muresan

Primul salon al vinurilor la Oradea, organizat de Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime

Stefana Muresan

Compania românească Adeplast, cumpărată de grupul elvețian Sika AG

Papuc Irina

Ziua fermierilor Holland Dairy House

Stefana Muresan

UNCAPI & Cooperativa Țara Mea: Prețurile alimentelor de bază în perioada Paștelui

Stefana Muresan

Fostul rector al UMF, prof. univ. dr. Constantin Ciuce, director medical al Spitalului Regina Maria din Cluj

Stefana Muresan

Noutățile Allview la MWC Barcelona 2018: shopping, entertainment și smart home, controlate prin intermediul asistentului vocal AVI, în care pot fi integrate până la 100 de limbi

Stefana Muresan

Manufacturing and industrial excellence celebrated in Warsaw

Ionut Oprea

Suport pentru industria HORECA: inginerii ATREA proiectează gratuit sistemele de ventilație cu recuperare de căldură pentru orice bucătărie profesiona

Ligia Voro

Maramureșul a cedat un teren pentru locuințe de serviciu în Baia Mare

Nora Dumitrescu

Grupul Financiar Banca Transilvania investeşte în Ebriza, start-up care digitalizează administrarea afacerii

Stefana Muresan

Exportatorii de top ai Maramureșului: Aramis, Eaton, Universal Alloy

Nora Dumitrescu

Lucrări de infrastructură apă în regiunea Turda – Câmpia Turzii în valoare de 150 milioane euro

Stefana Muresan

Sălajul își reabilitează drumurile naționale

Nora Dumitrescu

Peste 500 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructură

Stefana Muresan

EXPO REAL 2018: innovative, international, informative

Ionut Oprea

Un startup finlandez deschide un birou în Cluj după ce a câștigat o investiție de 12 milioane de dolari

Ion Surdu

Nokia, investitii de 73 milioane euro in activitatile telecom de la Timisoara

Stefana Muresan

Autorităţile române au trimis CE, spre aprobare, proiecte de 629 milioane euro în decembrie 2018

redactia

Producătorul lactatelor Olympus vizează o creştere a cifrei de afaceri cu 10%, până la 100 mil. euro, cu fabrica din Braşov

redactia

Producătorii sătmăreni își dispută în aceste zile primirea mărcii Produs Sătmărean

Gruita Ienasoiu

Dacris, spatiu nou – 4.000 mp in Logicor Mogosoaia

Papuc Irina

ACAROM şi-a desemnat noua conducere: Christophe DRIDI, Director General al Automobile Dacia

Papuc Irina

Directorul CNAIR: În 2018 se vor finaliza „cu siguranţă” lucrările la 60 de kilometri de autostradă

Stefana Muresan

Leave a Comment