Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fonduri europene pentru un oraș „smart”: Sibiul își actualizează Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate pentru următorii 10 ani

Timp de un an Sibiul își va actualiza Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate Urbană, astfel încât la anul să aibă un plan de acțiune și o listă de investiții care să fie realizate în beneficiul municipiului până în 2030. În acest sens, 40 de persoane din administrația locală urmează să fie instruite pentru dobândirea cunoștințelor necesare privind planificarea strategică pentru dezvoltarea unui oraș.

Primarul Astrid Fodor și ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan au semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul Strategie inteligentă bazată pe integrare și urbanizare smart – SIBIU SMART, finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.

„Sibiul se dezvoltă în ritm susținut și de aceea are nevoie de documente strategice care să continue coerent și inteligent dezvoltarea orașului, pentru a răspunde nevoilor curente și viitoare ale comunității. Vom utiliza fonduri europene nerambursabile pentru a actualiza Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate Urbană ale orașului. Ceea ce este și mai important, ca și în cazul Strategiei de Dezvoltare și a Planului de Mobilitate realizate în 2016-2017, și de această dată vom colabora îndeaproape cu comunitatea sibiană pentru a le contura prin consultări largi și repetate, pentru a oglindi cât mai fidel ceea ce sibienii își doresc pentru orașul lor”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Valoarea proiectului este de 998.500 lei, din care 978.530 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă. Termenul de realizare a acestor două documente este septembrie 2021.

Potrivit unui comunicat al primăriei, scopul proiectului este acela de a elabora Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Sibiu 2021-2030, prin care se va elabora o viziune pentru dezvoltarea orașului până în 2030, stabilindu-se direcții și obiective strategice pentru perioada 2021-2030, se va stabili un Plan de acțiune și o listă de proiecte concrete care să se înscrie în aceste direcții și obiective. De la proiecte de infrastructură și până la amenajarea de noi obiective de agrement, Strategia va propune viitoarele investiții ale orașului.

De asemenea, se va aproba Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Sibiu 2021-2030, prin care se vor stabili noi măsuri pentru creșterea mobilității locuitorilor, cu respectarea mediului înconjurător, punând accent pe utilizarea transportului public și a mijloacelor de deplasare prietenoase cu mediul – pietonală sau cu bicicleta – în defavoarea autovehiculelor particulare.

Un scop secundar al proiectului este și instruirea a 40 de persoane din administrația locală pentru dobândirea cunoștințelor necesare privind planificarea strategică pentru dezvoltarea unui oraș și pentru asigurarea unei mobilități urbane funcționale. Un subiect important al instructajului va fi abilitatea de a prioritiza proiectele și de a le monitoriza în perioada implementării lor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Europarlamentarul Mircea Hava: Fondurile europene, prima opțiune pentru economia României

Articolul următor

Microsoft announces a $1 billion digital transformation plan for Poland, including access to local cloud services with first datacenter region

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share