Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADR Vest lucrează cu Universitatea din Londra la strategia de transport metropolitan pentru Timişoara

Pentru prima dată, opiniile zecilor de mii de oameni care locuiesc în zonele periurbane din Timişoara sunt luate în seamă atunci când vine vorba despre transportul public din zona metropolitană a oraşului. Cu o reţea de autobuze extrem de prost pusă la punct şi una de de troleibuze de doar câţiva kilometri în două localităţi de mult lipite de oraşul reşedinţă de judeţ, transportul local metropolitan este unul extrem de prost pus la punct.

Acum, cei de la ADR Vest vor realiza o cercetare pe această temă, împreună cu o şcoală superioară din Londra. În demersul său de a susţine mobilitatea urbană şi dezvoltarea ei durabilă, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, împreună cu University College London (UCL), Departamentul de Psihologie Experimentală, au iniţiat un studiu referitor la atitudinile şi comportamentele oamenilor privind transportul în municipiul Timişoara.

Acesta este un studiu pilot și pune în centrul atenției și valorizează opiniile locuitorilor din municipiul Timișoara și din comunele care formează zona metropolitană Timişoara, care sunt invitați să răspundă la o serie de întrebări privind transportul public și alte moduri de transport alternative pe care le utilizează ca mijloc de deplasare, prin intermediul unui chestionar on-line.

Fiecare cetăţeab poate contribui direct la rezultatul acestui studiu – „Atitudini și comportamente privind transportul în Timișoara”, accesând și completând chestionarul la următorul link: http://bit.ly/studiuTM.

Scopul studiului este de a măsura percepțiile și atitudinile cetățenilor asupra transportului public din Timișoara şi de a determina un set de instrumente adecvate care pot îmbunătăți atât serviciile de transport public, cât și comportamentul călătorilor.

Studiul este realizat de Sarah Flecke, sub supravegherea Prof. Dr. Constantin Rezlescu de la University College London (UCL), în colaborare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

Rezultatele studiului vor fi puse la dispoziţia Primăriei Timişoara şi a Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT) ca instrument de analiză şi suport în deciziile privind mobilitatea urbană.

Chestionarul online poate fi completat până în data de 18 mai. Pentru ca acest chestionar să fie relevant în fundamentarea studiului, ne dorim ca el să ajungă la cât mai mulți locuitori și utilizatori ai transportului public din Timişoara şi împrejurimi.

Diseminarea chestionarului este esențială pentru atingerea rezultatelor propuse, și anume identificarea celor mai potrivite măsuri și acțiuni care pot conduce la creșterea gradului de atractivitate a transportului public și schimbarea comportamentului locuitorilor dinspre obișnuința de a folosi mașina personală spre mijloacele de transport mai prietenoase cu mediul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timişoara primeşte bani europeni nerambursabili pentru un nou set de şapte noi garnituri de tramvai

Articolul următor

CCIR propune Guvernului un set de 73 de măsuri de relansare a economiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share