Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au fost stabilite condiţiile în care vor circula trenurile speciale cu asistenţi spre Austria. Trei curse, prima pe 10 mai

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul Ministerului Transporturilor care va reglementa modul în care vor circula trenurile cu personal românesc folosit în Austria în scopuri de asistenţă socială. Circulaţia acestora ar urma să aibă loc începând cu data de 10 mai, când la orele serii va pleca de la Timişoara spre ţara alpină prima garnitură.

Ştirea a fost confirmată şi printr-un anunţ lansat de Camera de Comerț a regiunii Austria Inferioară. Conform acestei instituţii, aceasta fiind cea care se va ocupa de prolema transportului personalului, au fost deja organizate două curse feroviare pe relaţia Timişoara – Viena, cu două plecări din România spre Austria şi una în sens opus. Cursele vor avea loc în zilele de 10, 12 şi 13 mai. Fiecare garnitură va avea 300 de locuri rezervate pentru agenţiile de specialitate, iar 50 de locuri vor fi destinate persoanelor private care pleacă spre sau dinspre Austria pentru a presta job-ul amintit.

”Dorim să vă informăm că de acum încolo există posibilitatea ca îngrijitorii care doresc să folosească coridorul de trenuri între Austria și România să rezerve locurile prin intermediul platformei de rezervare (BTU).”, se arată în anunţul respectivei camere de comerţ.
În ceea ce priveşte ordinul ministerului, procedura de organizare a trenurilor, dar şi a urcării şi coborârii pasagerilor şi a transportului oamenilor de la şi spre gara timişoreană, au fost foarte clar reglementate, pentru a nu se mai ajunge la situaţia total nedorită de la Cluj, de unde au plecat de pe aeroportul local spre Germania mii de români care s-au bulucit deodată pentru a urca în avioanele charter.

Astfel, în ceea ce priveşte cursele feroviare, va trebui să aibă loc transmiterea la Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători „C.F.R. Călători“ – S.A. a datelor de identificare ale firmei de recrutare a forței de muncă, a listelor de călători în vederea întocmirii repartiției nominale și a solicitării de aprobare a transportului, cu 48 de ore înainte de ora plecării trenului. De asemenea, se cere respectarea programului de prezentare la îmbarcare și de repartiție nominală a persoanelor care călătoresc, pe locuri și vagoane, în conformitate cu diagrama vagoanelor, indicațiile personalului de tren și prevederile ordonanțelor militare sau ale altor reglementări în vigoare privind distanțarea socială.

Se va realiza verificarea călătorilor în momentul îmbarcării și debarcării în și din vagoane, a posibilelor simptome asociate infecției COVID-19.

Comandamentul de supraveghere va transmite la secția regională de poliție transporturi pe raza căreia se află stația feroviară de îmbarcare/debarcare listele de călători primite de la agentul de recrutare în cel mai scurt timp de la primirea acestora, pentru a verifica dacă există persoane care sunt în izolare la domiciliu sau carantină ca măsură de prevenire și gestionare a infecțiilor COVID-19. În cel mult 12 ore de la primirea listelor, secția regională de poliție transporturi va transmite Comandamentului de supraveghere datele de identificare a persoanelor de pe lista de călători aflate în izolare la domiciliu sau carantină, care au interdicție la îmbarcare. Nu vor fi îmbarcați în vederea deplasării călători care provin din zonele pentru care a fost stabilită măsura de carantinare sau care sunt în carantină sau izolare la domiciliu, în condițiile legii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

COVID-19 mărește viteza de reacție pe piața imobiliară. Cum va arăta noua normalitate?

Articolul următor

Seceta la maxim: Lipsa precipitaţiilor din ultima perioadă lasă râurile din zona de vest fără trei sfert din debite

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share