Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul hotel de cinci stele al Clujului va fi resuscitat

Cel dintâi hotel de cinci stele din municipiul Cluj-Napoca, Opera Plaza, se va redeschide în 18 mai, la două luni după ce acesta își întrerupea activitatea din lipsă de clienți.

“Porțile Hotelului Opera Plaza se redeschid. Ne e dor de voi, așa că am decis ca pe 18 mai să ne reluăm activitatea. Pentru că ne pasă de comunitatea noastră, am luat toate măsurile de igienă și de precauție pentru a vă proteja în tipul șederii, atât pe voi, cât si pe noi”, au transmis reprezentanții unității turistice.

Hotelul din centrul Clujului anunța acum două luni că își oprește activitatea în urma lipsei de clienți provocate de criza coronavirusului. Unități turistice din Cluj-Napoca precum Royal Classic sau Alex & George au făcut aceeași mișcare.

La începutul lunii martie, opt unități hoteliere din Cluj, având 800 de angajați, au solicitat autorităților naționale și locale să le scutească de taxele și impozitele pe tot acest an pentru a face față crizei generate de coronavirus. Domeniile cele mai afectate de criza coronavirusului erau turismul, industria ospitalității, transporturile, susțineau hotelierii clujeni.

Sute de astfel de unități turistice din România au fost închise în martie din lipsă de clienți și a evenimentelor anulate, pe fondul epidemiei de coronavirus, relevă datele Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR).

“Gradul de ocupare a hotelurilor la nivel național a scăzut în prima săptămână din martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, de la 64 la 22%”, a declarat Călin Ile, președintele FIHR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Acționarii companiilor pot convoca adunarea generală de la distanță pentru a lua decizii

Articolul următor

Bonusuri pentru contribuabilii care depun Declarația unică până la 30 iunie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share