Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romsilva va face regenerări de pădure de 200 de milioane de lei

Silvicultorii de la Romsilva – Direcția Silvică Cluj (DSC) au reușit să planteze, în cadrul lucrărilor de împăduriri din campania de primăvară, 1,5 milioane de puieți forestieri și să regenereze 340 ha.

Dintre acestea sunt 88 ha regenerate natural și 252 ha împăduriri. Cu această ocazie, au fost împădurite 99 ha suprafețe afectate serios de doborâturile de vânt din perioada 2017-2018. Totodată, s-au făcut completări în plantații pe 32 ha.

La DSC, campania de împăduriri se va finaliza în jurul datei de 15 mai. Regia Națională a Pădurilor este parte a campaniei naționale de împădurire “O padure cât o țară”, derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sub patronajul Președinției României.

Romsilva va planta 19 milioane de puieți forestieri în cadrul campaniei de împăduriri de primăvară și va regenera 8.998 ha fond forestier, dintre care 6.054 ha prin regenerări naturale și 2.944 ha prin regenerări artificiale.

Programul din acest an de regenerare a pădurilor de stat administrate de RNP prevede lucrări de regenerare pe 12.531 ha fond forestier în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, cu o investiție de 199 de milioane lei.

Romsilva a regenerat în ultimii șapte ani 111.554 ha fond forestier de stat, plantând în această perioadă 200 milioane de puieți forestieri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașov: proiecte de finanțare de peste 5,3 milioane de Euro, din fonduri europene. Cum vor fi utilizați banii

Articolul următor

Virgil Păunescu, Oncogen: „Sunt primul român vaccinat împotriva Covid-19 cu vaccinul dezvoltat la Oncogen. Statul nu a făcut nimic, zero fonduri pentru finanțare”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share