Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinci asistenţi virtuali au fost instalaţi la Spitalul Judeţean Timişoara

Spitalul Judeţean Timişoara va oferi pacienţilor posibilitatea să interacţioneze cu personal medical virtual. Este vorba despre asistenţi şi medici care vor fi prezenţi în saloane sub forma unor avataruri pe care sunt montate nişte tablete, prin intermediul cărora personalul medical real comunică în saloane cu pacienţii.

Riscurile de contaminare cu coronavirus este astfel foarte mult scăzut. Proiectul, intitulat „Infirmiera Virtuală”, poate oferi prin intermediul unui sigur asemenea avatar, până la 180 de contacte cu potențial de infectare a cadrelor medicale, dar şi un număr mare de echipamente medicale de protecţie „economisite”

În total sunt cinci asemenea infirmiere vrituale care vor lucra la Timişoara. Cu ajutorul lor, personalul medical poate comunica video și text cu pacienții, reducând riscul de contaminare cu noul coronavirus.

Proiectul realizat la Judeţean este unul pilot, iar spitalul timişorean participă la acesta alături de alte şase spitale.

Avatarurile cu aspect de cadru medical, devenite funcţionale sunt parte dintr-o rețea interconectate, o soluție „ready to use” din primul minut de la instalare, reţeaua fiind una simplă si sociabilă.

Acest proiect a fost pornit de către cei de la Marcom Hub. „Avatarurile nu se infecteaza, nu obosesc, nu consuma echipamente de protectie. Singura nevoie certa este mentinerea alimentarii electrice”, se spune în prezentarea iniţiativei. Iar o asemenea tabletă, odată alimentată poate funcţiona zeci de ore.

 

https://www.facebook.com/cjtimis/videos/874784893032309/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timişoara primeşte 3,8 milioane lei, bani europeni, pentru iluminarea inteligentă a unui parc, iar Jimbolia 2,2 milioane pentru şcoala gimnazială

Articolul următor

România, condamnată la plata a 48 de milioane de euro pentru lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva. Ministrul Bode reacţionează

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share