Infrastructura Ultimele stiri

În așteptarea turiștilor. Maramureșul își primenește infrastructura rutieră

O serie de lucrări la drumurile de acces din zona Maramureșului care trebuiau să fie gata în această perioadă au fost încetinite din cauza problemelor pe care le-au întâmpinat constructorii.

Reabilitarea Drumului Județean nr. 186 Valea Izei va fi terminat în timpul stabilit, conform autorităților din Maramureș. “DJ 186 trece pe o porțiune de 8 km prin Strâmtura și chiar dacă lucrările au început timid, am primit asigurări că, până în toamna acestui an, vom vedea turnat primul strat de asfalt.

Până în prezent s-a reușit lărgirea carosabilului și au fost săpate șanțurile, iar administrația locală a pus la dispoziția constructorului locații în care să poată fi depozitat materialul rezultat din săpături”, a declarat primarul comunei, Ioan Pasere.

Până acum s-au realizat întocmirea proiectului, depunerea acestuia spre finanțare, scoaterea la licitație, realizarea proiectului tehnic și a studiului de fezabilitate, demararea șantierului de lucrări.

Lucrări se efectuează pe DJ 186 în Dragomirești, pe distanța de 4,1 km care străbate orașul. Aici se construiește și un pod de traversare peste râul Iza, dar sunt și lucrări la nouă podețe ce traversează dinspre versanți. Podul este cuprins în proiectul de reabilitare a DJ 186, are 45 m și este realizat în proporție de 30%.

Aici sunt executate pe întreg tronsonul cuprins între granița de hotar cu comuna Bogdan Vodă și orașul Săliștea de Sus, fiind montate rigole, iar la acostamente, piatră spartă. “Am vizitat cele două puncte de lucru amplasate de antreprenor în orașul nostru, respectiv locațiile în care sunt pregătite stațiile de asfalt și de spargere piatră dură”, a declarat Vasile Țiplea, primarul din Dragomirești.

Muncitorii au demarat lucrările pe întreaga porțiune de 4,1 km care traversează comunitatea. Până în toamnă aici se va turna primul strat de asfalt, conform antreprenorului. Același lucru ar urma să se întâmple și în Bârsana, unde drumul străbate 4,5 km prin comună.

”S-a început cu refacerea podețelor și înlocuirea tuburilor, iar în zona Mănăstirii Bârsana s-a montat o rigolă carosabilă. Am discutat cu responsabilul de proiect și l-am rugat și pe președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș să transmită antreprenorului că această rigolă îngreunează accesul spre mănăstire.

Mi s-a promis că situația va fi rezolvată în cel mai scurt timp, pentru că noi ne dorim ca, odată cu ridicarea stării de urgență, să putem reda mănăstirea credincioșilor și tuturor turiștilor care doresc să o viziteze. Faptul că au demarat lucrările pe proiectul de reabilitare a DJ 186 nu poate decât să mă bucure, pentru că este un drum la care visăm cu toții de aproape 30 de ani”, a declarat Teodor Ștefanca, primarul din Bârsana.

Lucrările pe DJ 186 au demarat la începutul lunii aprilie, iar utilajele și muncitorii sunt pe drum. ”Am avut mai multe discuții cu antreprenorul general pentru a porni activitatea, câștigătorul lucrării fiind o firmă din Suceava, județ extrem de afectat de pandemia de coronavirus.

Important este că am găsit rezolvări și, în fiecare localitate în care am ajuns, am găsit oamenii la muncă. Constructorul a atacat lucrarea din mai multe direcții, fapt pentru care am speranța că se va încadra în termenul impus, iar în toamnă vom vedea cu adevărat primul strat proaspăt de asfalt”, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Related posts

Hotelul Radisson Blu din Braşov, finalizat în 2019; Grupul Rezidor analizează extinderea în Cluj şi Timişoara

Stefana Muresan

Platforma de food delivery hipMenu devine foodpanda

Ligia Voro

Motociclete de intervenție urbană pentru Brașov, Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

Platforma feroviară Remarul, complex rezidențial

Nora Dumitrescu

Patronatele din turism cer Guvernului să înființeze Autoritatea Națională pentru Turism, care să fie condusă de un președinte cu rang de secretar de stat

Papuc Irina

UMB, ”mobilizare exemplară”. Imagini cu primii kilometri de autostradă din Moldova

Stefana Muresan

Fabrica Techtex va produce 150.000 de măști chirurgicale pe zi

Nora Dumitrescu

Noi sectoare de drumuri propuse pentru finantare europeană de CJ Cluj

Stefana Muresan

Băile Tușnad, cu 1.600 de locuitori, atrage peste un milion de turiști anual

redactia

The Economist, în suplimentul „Lumea în 2019”: România va avea a doua cea mai mare rată de creştere din Uniunea Europeană în 2019, de 3,7%

redactia

Grădină botanică în locul terenului viran de lângă Parcul Salca Oradea

Traian Dan

Japonezii i-au dovedit pe italieni în proiectul metroului clujean

Nora Dumitrescu

Cinci companii băimărene, premiate la gala de excelență

Nora Dumitrescu

Zona centrală a municipiului Reșița modernizată cu fonduri europene

redactia

Colaborare România – Coreea de Sud pentru creșterea productivității

redactia

Banca Transilvania asigură 30% din tranzacțiile de la bursa românească

Nora Dumitrescu

Seră hidroponică pentru roşii cherry, investiție de 700.000 de euro în Bihor

Stefana Muresan

Ministrul Agriculturii şi alţi 31 de fermieri au donat animale unui sibian căruia i-au ars oile

Stefana Muresan

Datacor vrea să investească 1,35 mil. euro în Parcul Industrial Bistrița

Stefana Muresan

Campionii în Business din Muntenia au fost premiați pe scena Teatrului Național București

redactia

Acționarii Farmaceutica Remedia au aprobat contractarea de noi credite

Ligia Voro

Măcelarii de la Moldovan, demonstrație în trei generații la Carnexpo

Nora Dumitrescu

România: prețurile la serviciile culturale au înregistrat cel mai mare declin din UE, în ultimul deceniu

Papuc Irina

Shared experience for better business  @ HR Uncovered, București

Ligia Voro

Leave a Comment