Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În așteptarea turiștilor. Maramureșul își primenește infrastructura rutieră

O serie de lucrări la drumurile de acces din zona Maramureșului care trebuiau să fie gata în această perioadă au fost încetinite din cauza problemelor pe care le-au întâmpinat constructorii.

Reabilitarea Drumului Județean nr. 186 Valea Izei va fi terminat în timpul stabilit, conform autorităților din Maramureș. “DJ 186 trece pe o porțiune de 8 km prin Strâmtura și chiar dacă lucrările au început timid, am primit asigurări că, până în toamna acestui an, vom vedea turnat primul strat de asfalt.

Până în prezent s-a reușit lărgirea carosabilului și au fost săpate șanțurile, iar administrația locală a pus la dispoziția constructorului locații în care să poată fi depozitat materialul rezultat din săpături”, a declarat primarul comunei, Ioan Pasere.

Până acum s-au realizat întocmirea proiectului, depunerea acestuia spre finanțare, scoaterea la licitație, realizarea proiectului tehnic și a studiului de fezabilitate, demararea șantierului de lucrări.

Lucrări se efectuează pe DJ 186 în Dragomirești, pe distanța de 4,1 km care străbate orașul. Aici se construiește și un pod de traversare peste râul Iza, dar sunt și lucrări la nouă podețe ce traversează dinspre versanți. Podul este cuprins în proiectul de reabilitare a DJ 186, are 45 m și este realizat în proporție de 30%.

Aici sunt executate pe întreg tronsonul cuprins între granița de hotar cu comuna Bogdan Vodă și orașul Săliștea de Sus, fiind montate rigole, iar la acostamente, piatră spartă. “Am vizitat cele două puncte de lucru amplasate de antreprenor în orașul nostru, respectiv locațiile în care sunt pregătite stațiile de asfalt și de spargere piatră dură”, a declarat Vasile Țiplea, primarul din Dragomirești.

Muncitorii au demarat lucrările pe întreaga porțiune de 4,1 km care traversează comunitatea. Până în toamnă aici se va turna primul strat de asfalt, conform antreprenorului. Același lucru ar urma să se întâmple și în Bârsana, unde drumul străbate 4,5 km prin comună.

”S-a început cu refacerea podețelor și înlocuirea tuburilor, iar în zona Mănăstirii Bârsana s-a montat o rigolă carosabilă. Am discutat cu responsabilul de proiect și l-am rugat și pe președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș să transmită antreprenorului că această rigolă îngreunează accesul spre mănăstire.

Mi s-a promis că situația va fi rezolvată în cel mai scurt timp, pentru că noi ne dorim ca, odată cu ridicarea stării de urgență, să putem reda mănăstirea credincioșilor și tuturor turiștilor care doresc să o viziteze. Faptul că au demarat lucrările pe proiectul de reabilitare a DJ 186 nu poate decât să mă bucure, pentru că este un drum la care visăm cu toții de aproape 30 de ani”, a declarat Teodor Ștefanca, primarul din Bârsana.

Lucrările pe DJ 186 au demarat la începutul lunii aprilie, iar utilajele și muncitorii sunt pe drum. ”Am avut mai multe discuții cu antreprenorul general pentru a porni activitatea, câștigătorul lucrării fiind o firmă din Suceava, județ extrem de afectat de pandemia de coronavirus.

Important este că am găsit rezolvări și, în fiecare localitate în care am ajuns, am găsit oamenii la muncă. Constructorul a atacat lucrarea din mai multe direcții, fapt pentru care am speranța că se va încadra în termenul impus, iar în toamnă vom vedea cu adevărat primul strat proaspăt de asfalt”, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hotelul Hilton DoubleTree, sediu de campanie anticonoravirus

Articolul următor

mӧmax a redeschis magazinele și depozitele din Oradea și Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share