Infrastructura Ultimele stiri

În așteptarea turiștilor. Maramureșul își primenește infrastructura rutieră

O serie de lucrări la drumurile de acces din zona Maramureșului care trebuiau să fie gata în această perioadă au fost încetinite din cauza problemelor pe care le-au întâmpinat constructorii.

Reabilitarea Drumului Județean nr. 186 Valea Izei va fi terminat în timpul stabilit, conform autorităților din Maramureș. “DJ 186 trece pe o porțiune de 8 km prin Strâmtura și chiar dacă lucrările au început timid, am primit asigurări că, până în toamna acestui an, vom vedea turnat primul strat de asfalt.

Până în prezent s-a reușit lărgirea carosabilului și au fost săpate șanțurile, iar administrația locală a pus la dispoziția constructorului locații în care să poată fi depozitat materialul rezultat din săpături”, a declarat primarul comunei, Ioan Pasere.

Până acum s-au realizat întocmirea proiectului, depunerea acestuia spre finanțare, scoaterea la licitație, realizarea proiectului tehnic și a studiului de fezabilitate, demararea șantierului de lucrări.

Lucrări se efectuează pe DJ 186 în Dragomirești, pe distanța de 4,1 km care străbate orașul. Aici se construiește și un pod de traversare peste râul Iza, dar sunt și lucrări la nouă podețe ce traversează dinspre versanți. Podul este cuprins în proiectul de reabilitare a DJ 186, are 45 m și este realizat în proporție de 30%.

Aici sunt executate pe întreg tronsonul cuprins între granița de hotar cu comuna Bogdan Vodă și orașul Săliștea de Sus, fiind montate rigole, iar la acostamente, piatră spartă. “Am vizitat cele două puncte de lucru amplasate de antreprenor în orașul nostru, respectiv locațiile în care sunt pregătite stațiile de asfalt și de spargere piatră dură”, a declarat Vasile Țiplea, primarul din Dragomirești.

Muncitorii au demarat lucrările pe întreaga porțiune de 4,1 km care traversează comunitatea. Până în toamnă aici se va turna primul strat de asfalt, conform antreprenorului. Același lucru ar urma să se întâmple și în Bârsana, unde drumul străbate 4,5 km prin comună.

”S-a început cu refacerea podețelor și înlocuirea tuburilor, iar în zona Mănăstirii Bârsana s-a montat o rigolă carosabilă. Am discutat cu responsabilul de proiect și l-am rugat și pe președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș să transmită antreprenorului că această rigolă îngreunează accesul spre mănăstire.

Mi s-a promis că situația va fi rezolvată în cel mai scurt timp, pentru că noi ne dorim ca, odată cu ridicarea stării de urgență, să putem reda mănăstirea credincioșilor și tuturor turiștilor care doresc să o viziteze. Faptul că au demarat lucrările pe proiectul de reabilitare a DJ 186 nu poate decât să mă bucure, pentru că este un drum la care visăm cu toții de aproape 30 de ani”, a declarat Teodor Ștefanca, primarul din Bârsana.

Lucrările pe DJ 186 au demarat la începutul lunii aprilie, iar utilajele și muncitorii sunt pe drum. ”Am avut mai multe discuții cu antreprenorul general pentru a porni activitatea, câștigătorul lucrării fiind o firmă din Suceava, județ extrem de afectat de pandemia de coronavirus.

Important este că am găsit rezolvări și, în fiecare localitate în care am ajuns, am găsit oamenii la muncă. Constructorul a atacat lucrarea din mai multe direcții, fapt pentru care am speranța că se va încadra în termenul impus, iar în toamnă vom vedea cu adevărat primul strat proaspăt de asfalt”, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Related posts

Cea mai mare companie din Maramureș intră în șomaj tehnic

Nora Dumitrescu

Retrospectivă: Piața de medicamente în vreme de pandemie

Papuc Irina

Castelul de la Ciucea, recâștigat de Județul Cluj

Nora Dumitrescu

Pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda s-ar putea circula din martie

Stefana Muresan

Studiu de fezabilitate pentru varianta de ocolire Sf. Gheorghe. Valoarea totală a proiectului – 1,5 mil. lei, 75% contributia UE

Stefana Muresan

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: “Implică-te! Părerea ta contează! Comisia Europeană lansează consultarea publică privind politica de promovare a produselor agroalimentare!”

Ligia Voro

Ericsson cumpără Kathrein, cel mai mare producător de antene TV și de comunicații mobile din România, cu fabrică la Timișoara

Stefana Muresan

MedLife: 11 copii cu malformatii cardiace, tratati pro bono la Sibiu

redactia

Clujul va avea parc fotovoltaic-eolian de 2,7 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Târgul de Crăciun Oradea își va deschide porțile în 29 noiembrie

Traian Dan

Salamul de Sibiu va fi promovat cu bani europeni în România, Spania şi Italia

redactia

Peste 12 ore, Energynomics organizează online Energy Strategy Summit 2020

Ligia Voro

POZITIV TB: Adrian Cocan, manager Lăptăria cu Caimac – „Pentru domeniul agricultură și lactate va fi nevoie de o susținere directă”

Traian Dan

Hirschmann România și IRUM, finanțare de la Guvern pentru investiții

Ligia Voro

Conferința și expoziția RoBuild 2018 – CONCRETE EDITION

redactia

Vodafone preia operațiunile Liberty Global, companie ce deţine şi UPC România

Stefana Muresan

Club Aventura Praid, unicul parc subteran de aventură din Europa. Investiţie de circa 250.000 de euro

redactia

SONDAJ: 86% dintre români nu s-ar putea susține dacă și-ar pierde job-ul

Ligia Voro

„Supply Chain & Logistics Forum”: cum asigurăm managementul eficient al lanțului de aprovizionare

Papuc Irina

Program de investiții de 66 mil. euro în centre de colectare și prelucrare fructe

Stefana Muresan

Eșalonări pe 12 luni la plata taxelor, pentru firmele afectate de criza COVID

Traian Dan

Airbus și IAR vor colabora în următorii 15 ani pentru fabricarea elicopterului H215M

redactia

Proiect de telegondolă în zona Turda

Nora Dumitrescu

It’s all about wellbeing

Ionut Oprea

Leave a Comment