Infrastructura Ultimele stiri

În așteptarea turiștilor. Maramureșul își primenește infrastructura rutieră

O serie de lucrări la drumurile de acces din zona Maramureșului care trebuiau să fie gata în această perioadă au fost încetinite din cauza problemelor pe care le-au întâmpinat constructorii.

Reabilitarea Drumului Județean nr. 186 Valea Izei va fi terminat în timpul stabilit, conform autorităților din Maramureș. “DJ 186 trece pe o porțiune de 8 km prin Strâmtura și chiar dacă lucrările au început timid, am primit asigurări că, până în toamna acestui an, vom vedea turnat primul strat de asfalt.

Până în prezent s-a reușit lărgirea carosabilului și au fost săpate șanțurile, iar administrația locală a pus la dispoziția constructorului locații în care să poată fi depozitat materialul rezultat din săpături”, a declarat primarul comunei, Ioan Pasere.

Până acum s-au realizat întocmirea proiectului, depunerea acestuia spre finanțare, scoaterea la licitație, realizarea proiectului tehnic și a studiului de fezabilitate, demararea șantierului de lucrări.

Lucrări se efectuează pe DJ 186 în Dragomirești, pe distanța de 4,1 km care străbate orașul. Aici se construiește și un pod de traversare peste râul Iza, dar sunt și lucrări la nouă podețe ce traversează dinspre versanți. Podul este cuprins în proiectul de reabilitare a DJ 186, are 45 m și este realizat în proporție de 30%.

Aici sunt executate pe întreg tronsonul cuprins între granița de hotar cu comuna Bogdan Vodă și orașul Săliștea de Sus, fiind montate rigole, iar la acostamente, piatră spartă. “Am vizitat cele două puncte de lucru amplasate de antreprenor în orașul nostru, respectiv locațiile în care sunt pregătite stațiile de asfalt și de spargere piatră dură”, a declarat Vasile Țiplea, primarul din Dragomirești.

Muncitorii au demarat lucrările pe întreaga porțiune de 4,1 km care traversează comunitatea. Până în toamnă aici se va turna primul strat de asfalt, conform antreprenorului. Același lucru ar urma să se întâmple și în Bârsana, unde drumul străbate 4,5 km prin comună.

”S-a început cu refacerea podețelor și înlocuirea tuburilor, iar în zona Mănăstirii Bârsana s-a montat o rigolă carosabilă. Am discutat cu responsabilul de proiect și l-am rugat și pe președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș să transmită antreprenorului că această rigolă îngreunează accesul spre mănăstire.

Mi s-a promis că situația va fi rezolvată în cel mai scurt timp, pentru că noi ne dorim ca, odată cu ridicarea stării de urgență, să putem reda mănăstirea credincioșilor și tuturor turiștilor care doresc să o viziteze. Faptul că au demarat lucrările pe proiectul de reabilitare a DJ 186 nu poate decât să mă bucure, pentru că este un drum la care visăm cu toții de aproape 30 de ani”, a declarat Teodor Ștefanca, primarul din Bârsana.

Lucrările pe DJ 186 au demarat la începutul lunii aprilie, iar utilajele și muncitorii sunt pe drum. ”Am avut mai multe discuții cu antreprenorul general pentru a porni activitatea, câștigătorul lucrării fiind o firmă din Suceava, județ extrem de afectat de pandemia de coronavirus.

Important este că am găsit rezolvări și, în fiecare localitate în care am ajuns, am găsit oamenii la muncă. Constructorul a atacat lucrarea din mai multe direcții, fapt pentru care am speranța că se va încadra în termenul impus, iar în toamnă vom vedea cu adevărat primul strat proaspăt de asfalt”, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Related posts

CCIA Timiș, sprijin pentru 25 de firme ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare

Stefana Muresan

Vânzările Eximtur au depăşit 55 de milioane de euro în 2017

Stefana Muresan

Cluj și Brașovul, campioanele scumpirilor imobiliare

Nora Dumitrescu

CFR Infrastructură a deschis zeci de șantiere în Regionala Cluj

Nora Dumitrescu

Start-up orădean în domeniul IT, finanţat cu 7 milioane de dolari de Google

Traian Dan

Start-Up Nation: Cluj, 1.223 dosare înscrise. Rata de înscriere, patru proiecte pe minut

Stefana Muresan

IMM-urile afectate de criză vor putea primi granturi de maximum 250.000 euro în 2020 pentru a face investiții

Ion Surdu

Evoluția agriculturii după aderarea României la Uniunea Europeană

Transilvania Business

Grupul Zentiva achiziționează operațiunile Alvogen din Europa Centrală și de Est

Papuc Irina

Alexandru Giboi, nominalizat de șase agenții de presă europene drept candidat pentru funcția de Secretar General al Alianței Europene a Agențiilor de Presă

Stefana Muresan

Târgul de Cariere Digital Oradea se desfășoară între orele 11:00 și 18:00

Traian Dan

Se inaugurează oficial cel mai mare planetariu din România

Ligia Voro

Oradea pe primul loc în topul pressone.ro – „Cele mai bune orașe din România”

Traian Dan

Rectorul UBB, despre absorbția Universității din Reșița: sunt trei motive principale

Papuc Irina

McGuireWoods Consulting, nouă conducere a biroului din România

redactia

18 companii din Regiunea Vest au semnat contracte de finanțare în cadrul Regio-POR 2014-2020 cu ADR Vest

Stefana Muresan

RobotX Hunedoara a castigat aurul la olimpiada mondiala de robotica

redactia

Cel mai mare procesator de carne din lume cumpără firmele Elit și Vericom din Alba, aparținând omului de afaceri Dorin Mateiu

Stefana Muresan

Curățenia și deszăpezirea Sibiului, încredințate unor firme din Deva și Sibiu, contract de peste 14 mil lei

redactia

Statele Unite au angajat un român pentru strategia de imagine a Americii în lume

redactia

Conferința Europeană de Istorie Rurală „RURAL History 2023”, la Cluj-Napoca

Ligia Voro

MT a aprobat cererea de finanţare pentru construcţia autostrăzii Târgu Mureş – Ogra – Câmpia Turzii, proiect evaluat la 1,83 miliarde lei

Stefana Muresan

Personalul medical din Cluj se poate deplasa gratuit cu taxiul

Nora Dumitrescu

Cum a ajuns o companie românească la un nivel de invidiat în business-ul feroviar

Stefana Muresan

Leave a Comment