Analize Antreprenori Slider Ultimele stiri

72% dintre antreprenori nu au încredere în instituțiile statului

Reprezentanții mediului de afaceri sunt mai degrabă sceptici în ceea ce privește gestionarea crizei COVID-19 de către instituțiile statului.

Conform celui mai recent studiu publicat de MKOR Consulting, nivelul încrederii în instituții este foarte scăzut, de numai 2,7 puncte din 7. Astfel, 72% dintre respondenți au un nivel scăzut de încredere (1-3 puncte din 7), 25% un nivel mediu de încredere (4-5 din 7) și doar 4% se arată foarte încrezători în modul în care Guvernul va gestiona criza actuală.

Cei mai îngrijorați se arată reprezentanții microîntreprinderilor (2,4 puncte din 7), în timp ce întreprinderile medii au cel mai crescut grad de încredere (3,4 puncte din 7).

Încrederea în autorități este unul dintre factorii care influențează optimismul companiilor din România, cele două fiind corelate direct. Cu alte cuvinte, autoritățile trebuie să dovedească mediului de afaceri că poate gestiona actuala criză. În schimb, reprezentanții organizațiilor vor deveni mai încrezători și în evoluția propriilor organizații, după perioada de pandemie”, a declarat Corina Cimpoca, fondator MKOR Consulting.

Ce-și doresc companiile

Companiile își doresc o abordare strategică din partea statului, de la care așteaptă să gireze pentru mediul privat, pe de o parte prin scutirea la plată a taxelor, iar pe de alta, prin sprijin pentru investiții.

Companiile consideră că statul ar trebui să aplice un cumul moderat de măsuri pentru susținerea mediului privat – indiferent care ar fi acestea.

Cele mai populare sunt reducerile și scutirile de taxe, respectiv ajutoarele din partea statului pentru sprijinirea investițiilor după perioada de pandemie.

Organizațiile medii și mari au o tendință mai crescută de a solicita măsuri de extindere a aplicabilității șomajului tehnic.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 243 de companii din România, în perioada 25-30 aprilie. Structura eșantionului: 89% afaceri antreprenoriale, 5% companii multinaționale, 2% ONG-uri și 4% alt tip de organizație. După mărimea organizației, eșantionul este format din 67% microîntreprinderi, 22% întreprinderi mici, 8% întreprinderi medii și 3% întreprinderi mari.

Acest raport a fost redactat la începutul lunii mai, după anunțarea ridicării stării de urgență, din 15 mai. Totuși, datele ar trebui privite din perspectiva momentului colectării lor, la final de aprilie, atunci când nu existau informații privind o posibilă relaxare a măsurilor de distanțare socială.

MKOR Consulting este o companie de cercetare de piață care îmbină experiența practică în afaceri, know-how-ul la nivel MBA și expertiza de top pentru a oferi o înțelegere aprofundată a mediului de business. În activitatea sa, MKOR Consulting acoperă toate tipurile de cercetare și oferă o flexibilitate crescută clienților săi, cu scopul înțelegerii și livrării celor mai detaliate perspective asupra pieței.

Related posts

Casă nouă de Moș Nicolae pentru 13 medici de la Spitalul din Satu Mare

Traian Dan

Endava a dezvoltat pro bono aplicația mobilă pentru Via Transilvanica

Nicolae Pop

Pita de Sântimbru, vinul de Jidvei și dulcețurile din Apuseni, atracții la un târg de turism din China

Stefana Muresan

Ce așteptăm de la noul C.S.M.

Ligia Voro

Asociaţie nouă pentru promovarea turismului mureşean

Stefana Muresan

Program de week-end: clujenii, invitați la concursul de aeromodelism Liberty Multirotor Racing – ediția treia

Ligia Voro

COVID-19 mărește viteza de reacție pe piața imobiliară. Cum va arăta noua normalitate?

Papuc Irina

Hotelurile Clujului vor găzdui examene de admitere la medicină

Nora Dumitrescu

Premiul The COTERIE Best Handbag, câștigat de Atribut la New York

Ligia Voro

Piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA) în trimestrul IV 2016

Ligia Voro

Comuniteca, primul spațiu pentru comunitate din Oradea

Traian Dan

Regiunea Centru poate deveni o atracție balneo-turistică europeană

Stefana Muresan

Primăria Oradea, împrumut de 35 mil. euro de la BEI pentru investiţii

Stefana Muresan

Arhitecții cer sprijin pentru a întocmi o listă a celor mai apreciați colegi ai lor din ultimii 100 ani

Stefana Muresan

AFIR deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiţii în arealul ITI – Delta Dunării, alocare de peste 21 mil. euro

redactia

CEO Conference – Shaping the future

Ionut Oprea

Liber la Hotelul Privo pe malul Someșului

Nora Dumitrescu

Județele din Transilvania și Banat, fruntașe la servicii poștale private

Nora Dumitrescu

Finanțări de până la 100.000 de euro/startup în a patra rundă a Techcelerator

Ligia Voro

Marțian Vasile Roșca, crescătorul de Angus de la poalele Călimanilor

Stefana Muresan

Fermierii campioni la porumb din județul Arad

redactia

Black Edition: TAGRO U100 va putea fi admirat la Agraria

Ligia Voro

Noul mall al Zalăului revine la viață

Nora Dumitrescu

VINVEST 2019 – Prezența unui călugăr de la Muntele Athos, degustări de vinuri vechi de 60 de ani și spumant cu particule de aur

Stefana Muresan

Leave a Comment