Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șase localități din Transilvania și Banat vor avea legături cu autostrăzile A1 și A3. Lucrările, planificate pentru 2021

Locuitorii din șase localități din județel Alba, Timiș și Bihor au primit o veste bună: acestea vor avea acces direct la autostrăzi, ceea ce va permite dezvoltarea lor și atragerea de noi investiții.

Astfel, a fost publicat anunțul de achiziție publică pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic de Execuție pentru realizarea a șase noduri rutiere, respectiv: Nod rutier Cugir (Autostrada A1); Nod rutier Santuhalm (Autostrada A1); Nod rutier Recas (Autostrada A1); Nod rutier Bethausen (Autostrada A1); Nod rutier Cruceni (Autostrada A1) și Nod rutier Spinuș (Autostrada A3). Valoarea contractului este de peste 2 milioane de lei. Termenul de execuție al proiectului este de 14 luni, ceea ce înseamnă că lucrările de construcție a nodului pot începe în luna septembrie a anului 2021 și ar putea fi terminate în 2022.

Spre exemplu, pentru Cugir deputații de Alba solicită de mai mulți ani o legătură cu Autostrada A1, însă fără succes. „Împreună cu primarul orașului Cugir, Adrian Teban, în calitate de deputat de Alba, am avut mai multe discuții și întâlniri cu ministrul Transporturilor, liberalul Lucian Bode, pe tema nodului de autostrada de la Cugir. Primul pas a fost făcut zilele trecute, când CNAIR a trimis la ANAP, anunțul de achitizie publică pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție. Procedura îndelungată, care se întinde pe o perioada de maxim 14 luni, iar valoarea licitației este de 2,1 milioane de lei.

Practic, despre începerea lucrărilor de execuție la acest nod de autostrada se poate vorbi doar din septembrie, anul viitor. M-am asigurat împreună cu primarul Adrian Teban că există finanțarea necesară, iar acum nu ne rămâne decât să urmărim fiecare pas și să avem răbdare, astfel încât orașul Cugir sa aibă ieșire la autostrada”, a spus deputatul de Alba, Florin Roman, citat de alba24.ro.

Orașul are aproximativ 20.000 de locuitori și mai mulți agenți economici importanți, printre care și o fabrică Daimler. De asemenea, este important din punct de vedere strategic, acolo funcționând și o fabrică de armament.

Cele șase noduri rutiere ar urma să fie construite cu bani din fonduri externe nerambursabile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investițiile în infrastructura agricolă și silvică: Ministerul Agriculturii încă lucrează la Programul național strategic

Articolul următor

72% dintre antreprenori nu au încredere în instituțiile statului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share