Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gara Brașov va fi modernizată cu fonduri proprii ale CFR. Investiții necesare de peste 10 ani

Wikimedia.org

Modernizarea Gării Brașov și reabilitarea zonei adiacente gării au fost incluse în bugetul de investiții ale CFR, alături de gara Bartolomeu. Totodată, CFR va construi și o legătură cu viitorul aeroport internațional Brașov – Ghimbav, pentru transferul rapid al pasagerilor.

Investițiile au fost discutate de primarul Brașovului, George Scripcaru, cu directorul general al CFR, Ioan Pintea, ministrul secretar de stat, Mihail Veștea, și președintele CJ, Adrian Veștea. Acestea se vor derula din fondurile proprii ale CFR, completând astfel proiectele pe care și municipalitatea le are în derulare pentru zona gării.

„Ne chinuim de foarte mulți ani să reușim o reabilitare completă a Gării Brașov, atât la interior cât și în zona exterioară. În discuțiile pe care le-am avut sâmbătă cu directorul general CFR Ioan Pintea, acesta ne-a informat că în lista de investiții pe bugetul propriu al CFR a fost aprobată atât amenajarea exterioară, inclusiv până în apropiere de Făget și până la clădirea Poștei – care, să fim serioși, arată și ea foarte foarte rău și vom vorbi și cu Poșta Română să sprijine această investiție și să se apuce și ei de o igienizare și o reparație acolo – cât și cea interioară”, a explicat primarul Brașovului.

Miercuri, 13 mai, autoritățile locale urmează să se întâlnească cu proiectanții implicați în acest proiect și cu reprezentanții serviciului de investiții al CFR, pentru a discuta detaliile acestui proiect și corelarea sa cu cele două investiții ale Primăriei Brașov.

Amintim că Primăria Brașov a încercat în mai multe rânduri, începând cu anul 2007, pe cale oficială, să preia în administrare Gara Brașov, pentru a reabilita clădirea și peroanele, care nu fac deloc cinste Brașovului. La finalul anului 2019, primăria a prezentat Consiliului Local o idee de proiect de reabilitare a gării, trimis apoi conducerii CFR. CFR a lansat chiar și două licitații de închiriere a spațiilor din interior, cu obligativitatea renovării acestora, însă la licitații nu s-a prezentat niciun doritor.

I.S.S.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Astaldi Spa va construi secțiunea 5 din Autostrada Sibiu-Pitești

Articolul următor

Adunarea Generală Anuală a Grupului Schaeffler a aprobat dividendele și un nou sistem de remunerare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share