Auto Brașov Industrie POZITIV TB Ultimele stiri

Adunarea Generală Anuală a Grupului Schaeffler a aprobat dividendele și un nou sistem de remunerare

- Schaeffler 2 960x721 - Adunarea Generală Anuală a Grupului Schaeffler a aprobat dividendele și un nou sistem de remunerare

Aproximativ 600 de acționari au participat la difuzarea online a Adunării Generale Anuale. În cadrul întâlnirii s-a aprobat un dividend de 45 eurocenți pe acțiune comună fără vot. Rata de plată a fost stabilită la aproximativ 43%, care se află în marja țintă între 30 și 50%, bazată pe câștigurile consolidate atribuite acționarilor, înainte de articolele speciale.

„Dividendul propus este rezultatul unui echilibrări atente a intereselor. În opinia noastră, este corect și oportun să lăsăm acționarii să participe la succesul anului trecut. Baza noastră solidă de capital și de lichidități ne permite să facem acest lucru”, a declarat  Klaus Rosenfeld, CEO of Schaeffler AG.

 

Un nou sistem de remunerare pentru Consiliul Executiv

În cadrul Adunării Generale Anuale s-a aprobat și un nou sistem de remunerare a Consiliului Executiv, care a fost adoptat de Consiliul de Supraveghere al companiei cu efect retroactiv, începând cu 1 ianuarie 2020.  Schaeffler implementează astfel, cerințele reglementate de modificarea remunerației Consiliului Executiv, în conformitate cu legea. Aceasta privește punerea în aplicare a celei de-a doua directive privind drepturile acționarilor (ARUG II), Schaeffler luând această măsură mai repede decât era prevăzut de lege.

Remunerația Consiliului Executiv se bazează pe principiul îmbinării performanței și a remunerației, crearea de valori și a fluxului de numerar liber. Remunerația variabilă este axată pe dezvoltarea pe termen lung și durabilă a valorii corporative. Noul sistem de remunerare consolidează, de asemenea, orientarea către piața de capital și sincronizarea intereselor acționarilor cu cele ale Consiliului Executiv. În plus, a fost adăugată o nouă obligație de cumpărare și deținere de acțiuni, conform căreia membrii Consiliului trebuie să cumpere acțiuni comune fără drept de vot în Schaeffler AG la o sumă și o perioadă prestabilită și trebuie să le dețină până la sfârșitul mandatului.  Pentru a păstra o ordine justă, odată cu creșterea importanței sustenabilității ca parte a strategiei corporative, obiectivele de sustenabilitate sunt de asemenea incluse în remunerația variabilă. În plus, criteriile de performanță au fost regândite și planul de pensionare al membrilor consiliului a fost schimbat într-un sistem bazat pe contribuții.

„Noul sistem de remunerare este clar și transparent. În plus față de remunerația lor de bază fixă, membrii Consiliului de Administrație primesc componente variabile de remunerare pe termen scurt și lung. Astfel, pe lângă modificarea planului de pensionare, unul dintre obiectivele noastre cheie a fost și unirea acestei părți variabile din remunerația directorilor pentru atingerea obiectivelor de sustenabilitate specificate. De asemenea, consider și obligația de a cumpăra și deține acțiuni, ca un pas important pentru a face Grupul Schaeffler și mai orientat către piața de capital ”, a declarat acționarul familiei și președintele Consiliului de Supraveghere, Georg F. W. Schaeffler.  

O înregistrare a voturilor și a raportului oferit de președintele Consiliului de Supraveghere și de CEO în cadrul Adunării Generale Anuale sunt disponibile aici: www.schaeffler.com/agm.

Raportul Anual este disponibil aici: www.schaeffler-annual-report.com

Related posts

OMRO, un IFN românesc dedicat business-urilor mici și mijlocii, încheie cu succes o emisiune de obligațiuni în valoare totală de 2.000.000 EUR

Ligia Voro

Un sector al Variantei de Ocolire a Municipiului Iași, scos la licitație

Ligia Voro

Cele mai căutate job-uri la Cluj: serviciile pentru clienți

Nora Dumitrescu

FlixBus își întărește prezența în România: cu ALIS Group, rețeaua verde se extinde rapid

Stefana Muresan

Castelul Karolyi din Carei – magia turismului sătmărean

Gruita Ienasoiu

AB | Din 2001 Star Transmission Rom, filiala Daimler, scrie o poveste de succes în România

Transilvania Business

Tunel de 1,35 km pe autostrada Sibiu – Pitești. Licitație pentru un tronson de 9,8 km între Tigveni și Curtea de Argeș

Stefana Muresan

CJ Alba, peste un milion de euro pentru reabilitarea Ansamblului Câmpia Libertății din Blaj

Stefana Muresan

Night of the SMEs

Transilvania Business

Obiectivul BNR: păstrarea stabilităţii recâștigate și asigurarea lichidităţii

Traian Dan

Continental în România

redactia

Zboruri săptămânale către Antalya de la Târgu Mureș

Ligia Voro

Vitacom Electronics, cifră de afaceri de 10,7 milioane de euro în 2017

Stefana Muresan

Aeroportul Iasi, proiect ce are ca obiectiv diminuarea impactului produs de zgomotul din aviatie

Stefana Muresan

CNAIR a scos la licitaţie proiecte de 13,8 miliarde de lei finanţate din fonduri UE

Stefana Muresan

Parcare de 336 de locuri în centrul Oradiei în valoare de 15 milioane de lei

Traian Dan

Cosmin PĂTROIU – CEO TeraSteel, participă la conferința PRIA Fire Safety for Buildings la București

Ligia Voro

Aprobat: Schemă de ajutor public de 53 de milioane de euro pentru România pentru crearea unei rețele de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice

Papuc Irina

Autoliv se extinde

Stefana Muresan

Reprezentanții băncilor vorbesc despre negocierile cu consumatorii

Ligia Voro

Primăria Oradea construiește cu circa 5 mil. euro o parcare de 400 locuri

Stefana Muresan

Autostrada Ploieşti – Braşov intră în licitație

redactia

Orange aduce inovaţia 5G la UNTOLD

Ligia Voro

Profitabilitatea Grupului TeraPlast a crescut cu 26%  

Ligia Voro

Leave a Comment