Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Adunarea Generală Anuală a Grupului Schaeffler a aprobat dividendele și un nou sistem de remunerare

Aproximativ 600 de acționari au participat la difuzarea online a Adunării Generale Anuale. În cadrul întâlnirii s-a aprobat un dividend de 45 eurocenți pe acțiune comună fără vot. Rata de plată a fost stabilită la aproximativ 43%, care se află în marja țintă între 30 și 50%, bazată pe câștigurile consolidate atribuite acționarilor, înainte de articolele speciale.

„Dividendul propus este rezultatul unui echilibrări atente a intereselor. În opinia noastră, este corect și oportun să lăsăm acționarii să participe la succesul anului trecut. Baza noastră solidă de capital și de lichidități ne permite să facem acest lucru”, a declarat  Klaus Rosenfeld, CEO of Schaeffler AG.

 

Un nou sistem de remunerare pentru Consiliul Executiv

În cadrul Adunării Generale Anuale s-a aprobat și un nou sistem de remunerare a Consiliului Executiv, care a fost adoptat de Consiliul de Supraveghere al companiei cu efect retroactiv, începând cu 1 ianuarie 2020.  Schaeffler implementează astfel, cerințele reglementate de modificarea remunerației Consiliului Executiv, în conformitate cu legea. Aceasta privește punerea în aplicare a celei de-a doua directive privind drepturile acționarilor (ARUG II), Schaeffler luând această măsură mai repede decât era prevăzut de lege.

Remunerația Consiliului Executiv se bazează pe principiul îmbinării performanței și a remunerației, crearea de valori și a fluxului de numerar liber. Remunerația variabilă este axată pe dezvoltarea pe termen lung și durabilă a valorii corporative. Noul sistem de remunerare consolidează, de asemenea, orientarea către piața de capital și sincronizarea intereselor acționarilor cu cele ale Consiliului Executiv. În plus, a fost adăugată o nouă obligație de cumpărare și deținere de acțiuni, conform căreia membrii Consiliului trebuie să cumpere acțiuni comune fără drept de vot în Schaeffler AG la o sumă și o perioadă prestabilită și trebuie să le dețină până la sfârșitul mandatului.  Pentru a păstra o ordine justă, odată cu creșterea importanței sustenabilității ca parte a strategiei corporative, obiectivele de sustenabilitate sunt de asemenea incluse în remunerația variabilă. În plus, criteriile de performanță au fost regândite și planul de pensionare al membrilor consiliului a fost schimbat într-un sistem bazat pe contribuții.

„Noul sistem de remunerare este clar și transparent. În plus față de remunerația lor de bază fixă, membrii Consiliului de Administrație primesc componente variabile de remunerare pe termen scurt și lung. Astfel, pe lângă modificarea planului de pensionare, unul dintre obiectivele noastre cheie a fost și unirea acestei părți variabile din remunerația directorilor pentru atingerea obiectivelor de sustenabilitate specificate. De asemenea, consider și obligația de a cumpăra și deține acțiuni, ca un pas important pentru a face Grupul Schaeffler și mai orientat către piața de capital ”, a declarat acționarul familiei și președintele Consiliului de Supraveghere, Georg F. W. Schaeffler.  

O înregistrare a voturilor și a raportului oferit de președintele Consiliului de Supraveghere și de CEO în cadrul Adunării Generale Anuale sunt disponibile aici: www.schaeffler.com/agm.

Raportul Anual este disponibil aici: www.schaeffler-annual-report.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gara Brașov va fi modernizată cu fonduri proprii ale CFR. Investiții necesare de peste 10 ani

Articolul următor

Universitatea din Alba Iulia a anunțat că sesiunea de admitere din iulie va avea loc online

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share