Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Perla turistică a Transilvaniei își redeschide porțile spre adâncuri

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din zona Transilvaniei, Salina Turda, va fi redeschis din 18 mai.

“Suntem foarte fericiți să vă anunțăm că începând de luni, 18 mai, deschidem poarta spre inima Transilvaniei și vă așteptăm să ne vizitați. În perioada stării de urgență, în timpul în care salina a fost închisă, am realizat numeroase lucrări de renovare, astfel încât să vă primim într-un mediu proaspăt.

A fost revopsită roata mare și au fost curățate sau recondiționate elementele de mobilier”, a precizat conducerea societății Turda Salina Durgău, aflată în subordinea Primăriei Turda.

Salina Turda a luat decizia de a închide obiectivul turistic în 14 martie, după instituirea stării de urgență. Până atunci au fost luate măsuri de dezinfectare a suprafețelor de contact, iar numărul turiștilor aflați simultan nu a depășit 100.

Atunci numărul turiștilor înregistrați în cele opt ore de funcționare a fost de 159 de persoane (media de vizitatori zilnică fiind de peste 1.000 anul trecut). Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană.

Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în  1992. În perioada 2008-2010, a fost modernizată în urma unei investiţii de şase milioane de euro din fonduri europene.

Pe lângă vizitarea celor trei mine ale Salinei Turda – Rudolf, Terezia şi Ghizela – turiştii pot juca minigolf, bowling, tenis de masă, pot urca în roata panoramică sau se pot da cu bărcile pe lacul din interior.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Buget de 43 de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri. Programul începe în iulie

Articolul următor

Investiție de 16 milioane de euro la Brașov: a fost semnat contractul pentru construirea unui garaj pentru viitoarele autobuze electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share