Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiție de 16 milioane de euro la Brașov: a fost semnat contractul pentru construirea unui garaj pentru viitoarele autobuze electrice

După lansarea achiziționării de autobuze electrice, în Brașov va fi construit un nou garaj pentru mijloacele de transport în comun. Primarul George Scripcaru a semnat azi un nou contract de finanțare cu fonduri europene în valoare de 16 milioane de euro.

Investiția va fi realizată prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectiv Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

„Este vorba de construirea unui garaj modern, adaptat noului parc auto al societății de transport, care a crescut ca și număr, dar și ca tipuri de mijloace de transport, municipalitatea accesând fonduri nerambursabile pentru achiziția a 133 de autobuze electrice și troleibuze. Pe lângă nevoia evidentă a unei astfel de facilități, semnarea acestui proiect este și o bucurie, având în vedere că acest proiect a fost pe lista de rezerve și până la începutul acestui an nu eram siguri că vom obține aceste fonduri”, a precizat Scripcaru.

Brașovul are deja în derulare achiziția de autobuze electrice și troleibuze, benzile dedicate, terminalul de la gară, Park&Ride-ul din Bartolomeu și urmează semnarea contractului de finanțare pentru extinderea sistemului de management informatizat al sistemului de transport public.

„Putem spune că obiectivele propuse în Planul de Mobilitate Urbană și în cel privind calitatea aerului sunt foarte aproape de a fi atinse. Cu toții ne dorim un oraș cu un aer curat, dar pentru asta trebuie să facem acele alegeri, inclusiv personale, care să ne asigure acest oraș. Eu cred că transportul în comun este cea mai bună soluție de mobilitate în Brașov și în zona metropolitană, iar utilizarea acestui sistem de transport, folosind mijloace de transport ecologice, reprezintă una dintre soluțiile pentru creșterea calității aerului în orașul nostru“, a mai spus primarul George Scripcaru după semnarea contractului pentru viitorul garaj al transportului public.

La modul practic, garajul va avea o suprafață totală construită la sol de 11.740 mp. Valoarea totală a proiectului este de 76,4 milioane lei, 98% din sumă fiind bani nerambursabili, iar celelalte 2% – contribuția proprie a Brașovului.

I.S.S.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Perla turistică a Transilvaniei își redeschide porțile spre adâncuri

Articolul următor

Revenirea la birou: O nouă experiență zilnică gândită să țină de cont de așteptările angajaților

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share