Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SONDAJ: 86% dintre români nu s-ar putea susține dacă și-ar pierde job-ul

Românii se tem pentru joburile lor în această perioadă incertă și au un motiv bine întemeiat – 86% dintre aceștia nu ar putea să se susțină fără jobul actual, potrivit unui sondaj realizat de platforma Undelucram.ro în luna aprilie. La cele 9 întrebări din sondaj au răspuns 2.833 de angajați în industrii precum IT&C, Comerț/Retail, Producție Industrială, Bănci/Asigurări/Pensii/Alte Servicii Financiare, BPO&Servicii și Servicii Transport/Logistică.

 

Rezultatele sondajului arată că:

19% dintre respondenți au menționat că în companiile la care lucrează s-au făcut deja disponibilizări

22% dintre angajați consideră că angajatorii ar fi putut să acționeze diferit în privința șomajului tehnic (șomajul tehnic a fost o soluție pentru perioada în care a fost instituită starea de urgență)

60% dintre respondenți cred că industria în care lucrează va fi afectată de o criză economică

Chiar dacă există industrii care au fost afectate mai puțin de pandemie, potrivit sondajului cei mai mulți angajați se așteaptă ca industria în care activează să intre în criză economică în următoarele luni.

Printre efectele asupra bunăstării și stabilității financiare la care se așteaptă angajații în perioada următoare se numără:

  • 37% se așteaptă ca job-ul să fie afectat per total
  • 44% se așteaptă să li se micșoreze salariul
  • 60% dintre respondenți se așteaptă la reducerea beneficiilor

Același trend se poate observa și la nivel global. Conform sondajelor recente, cele mai afectate industrii sunt Turismul și Construcțiile. În multe țări, inclusiv în Statele Unite ale Americii, s-au înregistrat cifre record de angajați aflați în șomaj.

“Criza de pe piața muncii cauzată de pandemia de Coronavirus cred că este un prilej bun din care să învățăm cu toții. Atât angajatorii, cât și angajații. Pe de o parte companiile să aloce bugete și să aibă planuri de rezervă pentru a asigura stabilitatea financiară a companiei în situații total neprevăzute. Pe de altă parte, ar fi indicat ca angajații să ia în calcul metode de economisire și formare profesională, astfel încât reconversia profesională să poată fi o soluție în astfel de situații. În orice caz, raportat cel puțin la răspunsurile primite la sondajul pe care l-am derulat, cele mai multe companii au reacționat prompt și s-au adaptat cât de bine au putut la situația de față”, a menționat Costin Tudor, CEO și fondator Undelucram.ro.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zilele Carierei, proiectul destinat absolvenţilor şi studenţilor Universităţii Politehnica Timişoara, se mută în mediul online

Articolul următor

Număr record de cereri pentru negocierile cu băncile în cadrul CSALB

Citește și:
În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului.
Citeste mai mult

A început Iulius Christmas Market

Bucurie și magie sunt cuvintele care descriu cel mai bine luna decembrie, iar aceste stări au pus stăpânire…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share