POZITIV TB Real Estate Ultimele stiri

Marea întoarcere la birouri. Cât de curând? Câți dintre noi?

- oras lumini 960x719 - Marea întoarcere la birouri. Cât de curând? Câți dintre noi?

 Dan Zaharia, senior consultant Extind, pentru PINmagazine nr. 13, www.pinmagazine.ro

photo: BEV – Birds Eye View

Dacă e să ajung la o concluzie după discuții recente cu lideri regionali din real-estate și ITO, majoritatea companiilor nu se grăbesc să se întoarcă mai devreme de finalul verii la birouri cu mai mult de jumătate din personal.

Și de ce s-ar grăbi? Regulile încă nu sunt suficient de clare, nu știm care sunt obligatorii și care doar recomandări. Sunt unele estimări că ansamblul de măsuri conduce la costuri suplimentare de circa 100 euro / lună / angajați. Impactul bugetar pentru o companie de 1.000 de angajați, depășește 1 milion de euro pe parcursul unui an. Bani care nu pică din cer (sau de la acționari) ci vor fi obținuți prin sacrificarea altor categorii bugetare, inclusiv prin reducerea bugetelor de călătorii, a zonei de team-building, a activităților CSR pe care multe ONG-uri locale se bazează.

Practic “pachetul de siguranță” devine singurul beneficiu din această perioadă, eliminând alte beneficii precum abonamente la fitness, masaj la birou, fructe livrate etc. Parcă și văd anunțuri de recrutare gen: “La noi peste 80% din colegi nu nu sunt obligați să lucreze de acasă mai mult de o zi pe săptămână”; “Aici ai voie să vii zilnic la birou și nu e trebuie să vii cu termosul de cafea de acasă.”

Și când discutăm de pachetul de siguranță e greu de pus o graniță între birocrație și legende urbane, lobby din partea unor grupuri de interese si acele măsuri de bun simț care chiar pot conduce la menținerea și chiar îmbunătățirea stării de sănătate a colegilor din birouri.

Pornim calculele ușor cu obligativitatea purtării măștilor în spațiille comune închise în care sunt incluse bineînțeles și clădirile de birouri, indiferent că vorbim de recepția clădirii, holuri, lifturi, open space, spații de relaxare, săli de conferințe etc. La un consum de 6 buc. pe zi (2 pentru plecat/venit de la birou, si 4 pentru a le schimba la fiecare două ore) și la un preț care nu va reveni la 20 de bani vorbim de 6 măști x 2 lei x 20 de zile = 240 lei / lună / angajat.

Adaugăm creșterea frecvenței curățeniei zilnice cu accente la final de săptămâna si lună, blocarea unui om suplimentar în zonele de trafic intens să șteargă intens mânerele, butoanele, barele etc. ȘI mergem mai departe: mănuși de unică folosință, separatoare de plexiglas, covoare la intrare îmbibate cu clor (ce fain vor mirosi spațiile de birouri).

Nu uităm de creșterea taxei de servicii datorită mentenanței mai frecvente a sistemelor HVAC si aport aer proaspăt plus investiții în măsuri extreme de tipul: terminale control acces recunoaștere facială + detecție temperatură și port mască (tocmai am premiat la CodVid Challenge Accepted Hackathon o astfel de soluție software); dispozitive portabile de imagistica termică sau doar termometre de măsurare temperatura la distanță mică; porți de dezinfecție prin pulverizare pentru trafic de persoane; camere IP cu termo-viziune pentru detectare febră, om suplimentar la recepție / pază care să monitorizeze acest lucru

Partea pozitivă e că se vor păstra majoritatea locurilor de muncă din IT & Outsourcing și că va scădea migrația angajaților între companii pentru 100 euro în plus la salariu, primordială fiind securitatea job-ului.

Volumul de muncă crește pentru că toată lumea e forțată de digitalizeze și să automatizeze: Această criză va cataliza un salt major cu ajutorul uneltelor de tip RPA – Robotic Process Automation dezvoltate și de UiPath, unicornul pornit din România.

Stabilitatea utilităților (electricitate, internet) si versatilitatea forței de muncă industriei ITO in Europa Centrala si de Est este din nou apreciată de clienții globali, în condițiile în care în ultima vreme America de Sud devenise foarte atractivă, iar India îți consolidase poziția de lider în outsourcing.

Abia acum vedem avantajul că România are o infrastructură de internet bine dezvoltată și că switch-ul spre “work from home” s-a făcut fără întreruperi de furnizare servicii. Și asta în condițiile în care anul trecut, cu un download mediu de 21,80 Mbps, România a scăzut 32 de locuri în clasamentul Worldwide Broadband Speed League, până pe locul 38.

Cel mai greu va fi să uităm de spaima strecurată de ordonanțe, mesajele de interes public (mass-media, rețele sociale, megafoane mașini poliție). Iulian Anghel afirmă într-un articol din Ziarul Financiar că “Va fi greu pentru companii, chiar dacă angajații se vor întoarce pe șantiere sau în birouri. Va exista teama unuia față de celălalt și încrederea de odinioară va fi enorm de greu de recâștigat.”

#Iasivafibine

Related posts

Aeroportul Internaţional Timişoara, cu 63% mai mulţi pasageri

Stefana Muresan

SofMedica Forum: Cum facilităm accesul pacienților români la tehnologii salvatoare de vieți

Papuc Irina

Pandemia COVID-19 impulsionează dezvoltarea comerțului online: Retailerii de Electro-IT și Home&Deco și-ar putea extinde cu peste 50% spațiile logistice

Papuc Irina

80 de burse în valoare de peste 51.000 de euro la cursuri online pentru absolvenții de la BAC care nu au luat 10

Stefana Muresan

Pentru prima dată în România, la Cluj-Napoca: Smart Cities CEE

Stefana Muresan

Banca Mondială: Braşovul are cea mai bună infrastructură urbană din ţară

Stefana Muresan

Karpaten Meat din Sibiu, 10 mil. euro din afaceri cu bovine

Stefana Muresan

CJ Timiș propune Băncii Mondiale 10 investiții majore. Valoarea depășește 700 de milioane de euro

redactia

Primăria Oradea va investi într-o echipă de fotbal

Traian Dan

Prima ședință de consiliu local în sistem videoconferință

Nora Dumitrescu

Deschidere oficială VINVEST 2019

Stefana Muresan

Consiliul UE propune adoptarea unei măsuri pentru a stimula exportul de medicamente generice și biosimilare

redactia

Lista cu primii 20 contribuabili la bugetul municipiului Satu Mare care însumează o cifră de afaceri de 1 mld. de euro și peste 15.000 angajați

Stefana Muresan

Obiectivele Facultății de Medicină Dentară

Stefana Muresan

Fonduri europene pentru un oraș „smart”: Sibiul își actualizează Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate pentru următorii 10 ani

Ion Surdu

Gigantul american Emerson, profit de peste 10 mil. euro cu campusul industrial din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

„Vinurile Împăraților”, din nou pe piață

Stefana Muresan

Decarbonizarea economiei: provocare pentru România, oportunitate pentru ROMGAZ

Ligia Voro

Comuna din România care a absorbit cele mai multe fonduri realizează 50% din venituri din fonduri proprii, pe una din cele mai puternice platforme industriale din Alba

redactia

UBB, singura universitate din România în clasamentul internațional al universităților Leiden Ranking

Stefana Muresan

Apartamente mai scumpe în marile orașe ale Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Este gata metodologia ce permite colectarea de plasmă de la donatorii vindecați de COVID-19 și utilizarea acesteia pentru pacienții critici din secțiile ATI

Papuc Irina

Maramureșenii care lucrează în Italia vor să fie protejați de sindicate

Nora Dumitrescu

Continua modernizarea scolilor sibiene cu fonduri REGIO 2014-2020

Stefana Muresan

Leave a Comment