Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În această vară ar putea fi dați în folosință 18 km noi de autostradă în Mureș

Nodul rutier din localitatea mureșeană Chețani va fi construit, în regie proprie, de Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), începând de luni, 18 mai, și va fi finalizat în cel mult două luni, respectiv până în data de 15 iulie. Despre aceasta a anunțat senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș, citând surse din cadrul CNAIR.

„Așa cum am stabilit în întâlnirea de sâmbătă (9 mai – n.r.), de la Târgu Mureș, cu premierul Ludovic Orban, s-a găsit soluția pentru Nodul de la Chețani de pe Autostrada ”Transilvania”. Acesta va fi construit de CNAIR în regie proprie și va fi gata în două luni, astfel că, în această vară, cei 18 kilometri de autostradă dintre Iernut și Chețani pot fi dați în folosință. Până la finalul acestei săptămâni, vor fi gata toate actele, iar săptămâna viitoare angajații Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri Brașov și Cluj vor putea intra în șantier”, a anunțat miercuri, 13 mai, pe rețeaua de socializare Facebook, senatorul liberal Cristian Chirteș.

Fără nodul respectiv, care va fi construit de echipe ale Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri Brașov și Cluj, ieșirea și intrarea de pe autostradă din zona localității Chețani nu va fi posibilă, astfel încât acest mic detaliu este esențial în perspectiva deschiderii traficului rutier pe lotul Iernut – Chețani.

Lotul de autostradă dintre localitățile Iernut și Chețani va avea lungimea de 17,9 kilometri și este construit de asocierea Astaldi – Max Boegl. În prezent, stadiul lucrărilor la acest lot este de peste 90%.

Total
8
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Marea întoarcere la birouri. Cât de curând? Câți dintre noi?

Articolul următor

Norvegienii oferă până la 2 milioane de euro pentru firmele românești inovatoare

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
8
Share