Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

FOTO: Premierul Orban, în vizită la unitatea de producție Star Assembly

Star Assembly, Sebeș: premierul Ludovic Orban a fost în 15 mai 2020, în vizită la unitatea de producție Star Assembly, subsidiara Mercedes-Benz de la Sebeș.

 

La vizită au mai fost prezenți doamna Raluca Turcan, viceprim ministru, domnul Lucian Bode, ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, domnul Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, domnul Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației și domnul Ionel Ciucă, ministrul apărării naționale, precum și reprezentanți ai autorităților publice din județ.

Începând cu 21 aprilie, companiile Star Transmission și Star Assembly, subsidiarele Mercedes-Benz în România, și-au reluat treptat activitatea de producție. Cu această ocazie, primul ministru a vizitat linia de asamblare a cutiei de viteze în opt trepte cu dublu ambreiaj, cel mai nou produs în portofoliul de transmisii Mercedes-Benz.

„Împreună cu fabrica din Cugir, jucăm un rol important în livrarea de componente și transmisii de ultimă tehnologie în întreaga lume. După o oprire dură a operațiunilor, cauzată de noul coronavirus, unitățile de producție Mercedes-Benz de la Sebeș și Cugir și-au reluat treptat activitatea începând cu 21 aprilie. Ne-am pregătit intens pentru întoarcerea echipei la muncă, cu scopul unic ca echipa să se simtă mai bine protejată în companie decât în afara acesteia”, a spus Klaus Eichhorn, directorul general Star Transmission și Star Assembly.  

Ludovic Orban, primul ministru al României: „Grupul Daimler a realizat în județul Alba o investiție de o importanță foarte mare, cu un impact economic, dar și social asupra zonei, prin investițiile de la Cugir, în primă fază și ulterior de la Sebeș. Au dezvoltat capacități de producție moderne, extrem de performante și competitive, cu angajați bine pregătiți și disciplinați. Susținem industria auto, susținem investitorii care au dezvoltat capacități de producție. Este o industrie care creează locuri de muncă bine plătite şi oferă garanția unui viitor cert pentru toţi cei care lucrează în cadrul industriei auto, cum este şi cazul Star Assembly și Star Transmission.”

 

Despre Star Transmission & Star Assembly

Star Assembly și Star Transmission, companii Mercedes-Benz AG, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent aproximativ 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.

www.stcu.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Accor and AXA launch a strategic partnership to offer unique medical assistance in hotels worldwide

Articolul următor

Piața imobiliară a Transilvaniei, pregătită de criza coronavirusului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share