Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Senior Software participă alături de Electroarges, Dacia și Universitatea din Pitești la crearea unui ventilator mecanic

Programatorii Senior Software lucrează în această perioadă, alături de o echipă mixtă de specialiști, la dezvoltarea unui produs inovator destinat pacienților cu probleme respiratorii grave – un prototip de ventilator mecanic. Proiectul este o premieră pentru România și a fost inițiat de Electroargeș SA.

O echipă de programatori de la Senior Software contribuie, alături de Electroargeș, profesori de la Universitatea din Pitești și ingineri ai companiei Dacia, la dezvoltarea unui prototip de ventilatoare mecanice, proiect de cercetare-dezvoltare inițiat și demarat de Electroargeș SA. Producătorul de electrocasnice Electroargeș a decis să înceapă acest proiect în contextul în care o bună parte din spitale se confruntă cu lipsuri de echipamente medicale, iar producerea locală a unor astfel de ventilatoare mecanice ar putea rezolva parțial această situație.

Aparatul a fost conceput în așa fel încât să îndeplinească condițiile minime pentru un ventilator mecanic folosit în ventilația intubată, urmând ca pe parcurs să se adauge, din software, și alți parametri. Echipamentul electronic de ventilare mecanică a intrat deja în etapa de testare, urmând să se realizeze producția în serie după ce acesta va fi avizat de MapN.

“Odată cu decretarea stării de urgență generată de pandemia SARS COV 2, am realizat că putem utiliza capabilitățile și experiența de peste 40 de ani spre sprijinirea comunității, așa că am decis să producem ventilatoare mecanice. În acest sens, am construit o echipă inedită, formată din profesori universitari, ingineri, manageri și programatori.

Alături de Dacia și Universitatea din Pitești, Senior Software și-a arătat interesul de a deveni parteneri în acest proiect. Îi știam de mult ca un jucător important în piața de soluții software inovatoare și vreau să le mulțumesc pe această cale pentru implicarea, profesionalismul și dedicarea de care dau dovadă. Sunt convins că împreună vom avea și alte proiecte de succes, 100% dezvoltate în România, din care să rezulte produse inteligente, de ultimă generație”, a precizat Alexandru Sârghe, Consilier Dezvoltare Președinte CA Electroargeș.

Senior Software are o experiență de 17 ani în dezvoltarea de soluții software adaptate necesităților specifice mediului românesc. Cu peste 400 de implementări de succes la activ, furnizorul de sisteme Senior Software se bazează pe tehnologii moderne, adaptate nevoilor din piață, și know-how-ul unei echipe de profesioniști. Cu sedii în București, Cluj, Constanța, Iași și o preocupare constantă pentru îmbunătățirea și extinderea soluțiilor oferite, compania oferă o gamă completă de sisteme software pentru managementul integrat al afacerilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Profi a ajuns la 200 de Magazine Agent administrate de foști șefi de magazin

Articolul următor

Angajaților le lipsește conexiunea interumană de la birou. Top 5 concluzii ale studiului CEE & SEE Working from home, lansat de CBRE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share