Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADD Bihor va organiza licitație pentru autogările din Marghita și Beiuș

Doar primăriile din Marghita și Beiuș au transmis toată documentația în baza căreia Agenția de Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Județean Bihor poate demara, săptămâna viitoare, licitația pentru construirea celor mai moderne autogări pentru transportul navetiștilor.

Încă din luna aprilie a anului trecut, administrațiile publice locale din Beiuș, Marghita și Săcueni au identificat terenurile pe care se vor construi cele mai moderne centre de transfer călători din județ. Până săptămâna trecută însă, doar primăriile Beiuș și Marghita au reușit să înainteze Agenției de Dezvoltare Durabilă, entitate prin intermediul căreia se va derula investiția Consiliului Județean Bihor, atât hotărârile Consiliului Local cât și SF-urile în baza cărora se vor putea licita lucrările. Terenul pus la dispoziția ADD de către Primăria Beiuș este situat pe Strada 1 Decembrie 1918, la ieșire spre Budureasa. Suprafața identificată de autoritatea publică Marghita se situează în vecinătatea primăriei.

„Terenul se află în zonă centrală. Noua autogară poate fi racordată la utilități. Săptămâna viitoare vom încărca pe platforma SICAP, documentația pentru obiectivele de investiții Beius, respectiv Marghita. Câștigătorii licitației vor avea la dispoziție 2 luni pentru finalizarea proiectului tehnic (PT) și 5 luni pentru execuție”, a declarat directorul ADD Bihor, Vitályos Barna.

Pentru demararea investiției, UAT-urile membre în Agenția de Dezvoltare Durabilă trebuie să pună la dispoziția ADD Bihor, un teren cu suprafață compactă de minim 800 mp, o hotărâre a Consiliului Local și solicitarea pentru finanțare.

Noile autogări ar urma să cuprindă o clădire cu birou de informații, sală de așteptare, grup sanitar, peroane, parcări și spații comerciale. Autoritatea publică județeană așteaptă documentația pentru identificarea terenurilor și studiul de fezabilitate pentru proiectele din Săcueni și Salonta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UE a instituit un instrument temporar care să îi ajute pe lucrători să-și păstreze locul de muncă pe timpul crizei

Articolul următor

Mandatul directorului general al Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, a fost prelungit cu încă patru ani

Citește si:
Citeste mai mult

Uzinele Chimice Turda devin spațiu verde

Platforma industrială în care funcționau Uzinele Chimice Turda (UCT) va fi transformată în zonă verde de utilitate publică…
Total
0
Share