Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UE a instituit un instrument temporar care să îi ajute pe lucrători să-și păstreze locul de muncă pe timpul crizei

Consiliul UE a adoptat instrumentul de sprijin temporar pentru atenuarea riscurilor de șomaj într-o situație de urgență – SURE – ca parte a pachetului său de sprijin de urgență conceput pentru a face față impactului economic al crizei provocate de COVID-19.

Consiliul UE a adoptat pe data de 19 mai un instrument temporar, numit SURE, care va oferi statelor membre împrumuturi în valoare de până la 100 de miliarde euro în condiții favorabile. Acest instrument permite statelor membre să solicite sprijin financiar din partea UE pentru a contribui la finanțarea creșterii bruște și acute a cheltuielilor publice naționale, începând de la 1 februarie 2020, din cauza schemelor de șomaj tehnic și măsurilor similare de la nivel național, inclusiv pentru persoanele care desfășoară o activitate independentă, sau a cheltuielilor cu unele măsuri legate de sănătate, îndeosebi la locul de muncă, adoptate ca răspuns la criză.

SURE face parte dintr-o serie de trei plase de siguranță, în valoare de 540 de miliarde de euro, convenite de Eurogrup la 9 aprilie 2020 pentru sprijinirea locurilor de muncă, a lucrătorilor, a întreprinderilor și a statelor membre.

SURE va constitui o plasă de siguranță importantă mai ales pentru lucrătorii din economiile cele mai afectate. Pentru a oferi acest sprijin, Comisia va obține fonduri de pe piețele internaționale de capital, în numele UE, iar împrumuturile vor fi susținute de bugetul UE și de garanțiile furnizate de statele membre. În mod formal, asistența financiară va fi acordată printr-o decizie adoptată de Consiliu pe baza unei propuneri a Comisiei. Instrumentul va deveni disponibil după ce toate statele membre își vor furniza garanțiile. Ulterior, acesta va rămâne operațional până la 31 decembrie 2022.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor

Articolul următor

ADD Bihor va organiza licitație pentru autogările din Marghita și Beiuș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share