Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apar stațiile de transport public ecologice la Cluj-Napoca

Primele acoperișuri verzi pe stațiile de transport public din Cluj-Napoca au fost instalate în municipiu, a anunțat Zona Metropolitană Cluj (ZMC).

Strada Bună Ziua modernizată, o investiție de 5 milioane de euro, a fost redată circulației mai devreme decât s-a preconizat inițial. Lucrările au vizat modernizarea și supralărgirea străzii Bună Ziua și amenajarea sensului giratoriu la intersecția străzilor Trifoiului – Fagului – Măceșului – Bună Ziua.

Artera are 1,1 km, iar valoarea lucrării a fost de 19,7 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată, investiția fiind suportată din fonduri de la bugetul local. Aceasta are acum trei benzi, două de urcare și una de coborâre, piste de biciclete de 1,5 m pe fiecare sens de mers.

Există șase stații de transport în comun (câte trei pe fiecare parte și acoperiș înierbat), cu toate utilitățile introduse în subteran, cu stații de încărcare pentru mașini electrice, cu sistem modern de colectare a apelor pluviale. Aici s-au plantat și 64 de arbori cu balot.

Regia Autonomă a Domeniului Public și-a respectat angajamentul de a termina mai repede strada. Termenul inițial era luna iulie. În aceeași perioadă în municipiu a fost redată circulației strada Regele Ferdinand, iar strada inteligentă Molnar Piuariu a intrat în faza recepției.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Superbet a donat echipamente de protecție pentru spitalele Clujului

Articolul următor

Continuă înscrierile pentru „Capitala europeană a inovării”: 1 milion de euro este premiul pentru orașul câștigător

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share