Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Continuă înscrierile pentru „Capitala europeană a inovării”: 1 milion de euro este premiul pentru orașul câștigător

Daniel Buren et Patrick Bouchain, Les Anneaux, Quai des Antilles, Nantes, creation perenne Estuaire 2007 © Jean-Dominique Billaud – Nautilus/LVAN

Orașele statelor europene care intenționează să intre în cursa pentru cel mai inovativ oraș din Europa mai pot aplica la concurs până pe 23 iunie. „Capitala europeană a inovării” reprezintă un premiu anual în bani acordat orașului european care este cel mai capabil să-și demonstreze capacitatea de a valorifica inovația pentru a îmbunătăți viața cetățenilor.

În special, au șanse orașele care contribuie la ecosisteme deschise și inovatoare, care implică cetățenii în guvernare și luarea deciziilor, precum și cele care folosesc inovația pentru a îmbunătăți sustenabilitatea lor. Acest premiu permite orașelor europene să își arate contribuția la dezvoltarea ecosistemelor locale de inovare în beneficiul întreprinderilor și a bunăstării cetățenilor.

1 milion euro reprezintă premiul pentru orașul ales „Capitală europeană a inovării”, iar câte 100.000 de euro vor fi alocați pentru fiecare dintre cele cinci orașe clasate în top.

Pentru concurs pot aplica orașele care au cel puțin 100.000 de locuitori, se află într-o țară a UE sau într-o țară asociată cu programul de cercetare și inovare al UE „Orizont 2020”.

Criterii de evaluare

Orașele vor fi evaluate cu privire la modul în care implementează soluții inovatoare pentru provocările societății. Aceste soluții pot fi finalizate sau în desfășurare, dar trebuie să fi fost implementate în anul anterior deschiderii concursului sau în anul concursului în sine. Cererile sunt evaluate de un grup de experți independenți din toată Europa. Detalii privind aplicarea pot fi găsite (AICI). Înscrierile pot fi făcute până pe 23 iunie. Urmează etapa de evaluare, iar în perioada 22-24 septembrie vom afla câștigătorii anului 2020. Anul trecut, câștigător a fost orașul francez Nantes.

Foto: Daniel Buren et Patrick Bouchain, Les Anneaux, Quai des Antilles, Nantes, creation perenne Estuaire 2007 © Jean-Dominique Billaud – Nautilus/LVAN

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Apar stațiile de transport public ecologice la Cluj-Napoca

Articolul următor

Antreprenorii maramureșeni, descinderi în serie la spitale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share