Banci Fiscalitate IT&C Slider Ultimele stiri

Înregistrare prin sistem video în SPV și plata cu cardul pentru 30 de taxe

Persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual (SPV) vor putea face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro, soluție care va permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții.

Totodată, Ministerul Finanțelor Publice implementează înrolarea în SPV cu ajutorul identificării în sistem video a persoanelor sau reprezentanților unor companii sau entităţi fără personalitate juridică.

Proceduri

În spațiul virtual, la accesarea serviciului „Plata obligațiilor fiscale”, se va afișa pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se dorește plata. În cazul persoanelor care se autentifică în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listă apare doar CNP-ul titularului de cont.

La apăsarea butonului „Afișare obligații restante, se afișează lista obligațiilor ce pot fi plătite prin platforma ghiseul.ro, și care cuprinde peste 30 de poziții, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și până la plata unor penalități.

La apăsarea butonului „Plătește”, utilizatorul va fi direcționat către serviciul de plată online al platformei ghiseul.ro, unde are de bifat căsuța „Aprob plata și sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare” și butonul „PLATESTE”. Din această pagină nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.

Identificare video

În același timp, populația va avea opțiunea să se înregistreze online în SPV printr-o verificare video în baza documentelor transmise și/sau informaţiilor comunicate pe baza acordului privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Dacă informaţiile referitoare la datele de identificare ale persoanei juridice, ale entităţii fără personalitate juridică sau ale persoanei fizice sunt validate, dar informaţiile referitoare la calitatea de reprezentant sau calitatea de împuternicit nu se pot verifica ori informaţiile furnizate sunt insuficiente sau din verificarea documentelor justificative prezentate opțional rezultă că acestea conțin date incomplete sau incorecte, se notifică solicitantul la adresa personală de e-mail, în termen de 5 zile de la înregistrare, cu privire la completarea informațiilor sau cu privire la faptul că aprobarea cererii de înregistrare se face la ghişeu ori prin identificare vizuală online.

În cazul în care aprobarea cererii de înregistrare se face prin identificarea vizuală online, organul fiscal inițiază procesul de recunoaștere prin sistem video cu persoana care a desemnat sau împuternicit solicitantul, în scopul confirmării calității atribuite acestuia. În acest sens, organul fiscal notifică atât solicitantul, cât și entitatea care l-a desemnat/împuternicit la adresele de e-mail, completate în cererea de înregistrate, în termen de 5 zile de la înregistrare.

După aprobarea cererii de înregistrare prin identificare vizuală online, reprezentantul legal/reprezentantul desemnat/împuternicitul utilizează sistemul video oferit pe platforma informatică dedicată. În această situație, persoana fizică trebuie să se programeze online, prin intermediul aplicației disponibile pe site-ul ANAF selectând data și ora la care este disponibilă pentru a fi inițiată procedura de identificare vizuală online.

În cazul în care identificarea vizuală online s-a realizat cu succes, se procedează la aprobarea cererii și se transmite un mesaj contribuabilului pe adresa personală de e-mail.

Related posts

Cluburile Rotary din Transilvania au făcut donații de aparatură medicală

Nora Dumitrescu

Șimleul vrea facilități fiscale pentru investitori după plecarea Ara Shoes

Nora Dumitrescu

Australienii de la ADX Energy cumpără licența de producție gaze Iecea Mare

redactia

„Smart Talks”, antreprenoriat pe bune la Oradea

Traian Dan

Bosch a înregistrat o creștere puternică în România

Stefana Muresan

Multibet Transilvania furnizează betoane de calitate

redactia

Comisia lansează inițiativa SURE: 100 de miliarde de EURO pentru menținerea locurilor de muncă și sprijinirea întreprinderilor

Papuc Irina

Promovarea României se face la Brașov prin intermediul BBC: patru clipuri de promovare vor rula până în octombrie

Papuc Irina

Make real estate great again

Ionut Oprea

Cinci contracte de finanțare de peste 100 de milioane de lei, semnate de Primăria Brașov: planuri de mobilitate urbană

Papuc Irina

Crișul Shopping Center Oradea și-a deschis porțile pentru cumpărători

Traian Dan

Paza automatizată reduce substanțial cheltuielile firmelor. Soluția oferită de Gombos Security

Florin Marcel

Prezenti in Brasov, Timisoara si Bucuresti, francezii de la Atos anunta noi angajari

Stefana Muresan

12 oferte pentru proiectarea și executarea a 41 km din Autostrada Transilvania

Traian Dan

Oradea va avea un parc ştiinţific şi tehnologic de 7 mil. euro

redactia

Publicitatea din zona de vest a țării şi evoluţia acestui sector

Transilvania Business

Cele mai bune cărți de business care i-au inspirat pe români în 2018

redactia

Ministrul Agriculturii le promite tinerilor fermieri terenuri concesionate de la ADS în suprafață de 50 de hectare

Papuc Irina

MedLife își mărește pachetul de acțiuni din grupul Genesys Arad

Ligia Voro

Vox Technology Park aduce in Romania Zetta University din Virginia de Vest, SUA

Ionut Oprea

Spital de infecțioase și pneumologie de 25 de milioane de euro la Oradea

Traian Dan

Proiect de peste 80 mil. euro, depus spre finanţare europeană, pentru „autostrada” Dunării

redactia

Apicultorii din zona Transilvaniei se adună în târg la Cluj

Nora Dumitrescu

Clujul își revitalizează un parc cu 10 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Leave a Comment