Real Estate Ultimele stiri

Industria de business services din România estimează o creștere a veniturilor de maximum 5% pentru 2020, urmând tendițele europene

Industria serviciilor de afaceri s-a adaptat rapid situației impuse de contextul Covid-19, prin implementarea telemuncii. Chiar termenul de outsourcing spune intrinsec acest lucru. Sunt activități care sunt făcute prin definiție la distanță.

Telemunca a fost în ultimii ani unul dintre cele mai atractive beneficii din acestă industrie, acordate angajaților din România, înainte de pandemia Covid-19. Astfel, 71% dintre companii acordau ca beneficiu angajaților posibilitatea de a lucra de acasă, minimum o zi pe săptămână. În perioada următoare angajații companiilor din industrie vor continua să lucreze de acasă, în timp ce spațiul de birouri se va reorganiza în conformitate cu normele distanțării sociale, devenind mai flexibil și respectându-se în același timp toate măsurile sanitare impuse de autorități.

În România, industria serviciilor de afaceri va înregistra o creștere accelerată pe termen mediu și lung. Presiunea pe costuri pe care economia globală o va resimți se finanțează și din economiile pe care industria de outsourcing le poate produce.

„Pentru acest an, estimăm în România o creștere între 0% și 5% a sectorului de business services, într-un scenariu optimist.

Majoritatea serviciilor vor stagna in jurul nivelului actual pe termen scurt (e.g. servicii financiar-contabile, HR sau anumite servicii de back-office). Pe termen scurt este posibil ca serviciile de customer service pentru turism și transport să înregistreze chiar o creștere abruptă a cererii (datorită anulării rezervărilor), urmând ca pe termen mediu acestea sa cunoască o posibilă scădere semnificativă. Însă aceasta scădere poate fi compensată de creșterea serviciilor de customer service și logistică dedicate comerțului electronic de exemplu. Serviciile de IT pot înregistra de asemenea o creștere, automatizarea și dezvoltarea soluțiilor de inteligență artificială precum și a soluțiilor de integrare fiind accelerate de contextul crizei actuale. Pentru anumite servicii din domeniul HR poate urma o perioadă mai dificilă, dat fiind faptul că trainingul și, mai ales instalarea noilor angajați, se fac mai greu în mediul online si vor avea probabil o cerere redusă. Însă companiile ar putea alege să reducă bugetele în teritoriile de origine și să furnizeze anumite activități din locații alternative, costurile /angajat în România rămânând în continuare atractive, comparativ cu Europa de Vest și America.

Astfel, este forte posibil ca sectorul nostru sa nu fie foarte afectat de criza actuală, existând însă și scenarii mult mai pesimiste.”, explică Cătălin Iorgulescu, Vice Președinte ABSL.

În contextul actual, numărul de angajați în industrie poate crește în acest an cu până la 5%, cele mai mari provocări ale acestei perioade fiind legate de managementul la distanță și alocarea rapidă a activităților zilnice. Companiile se orientează din ce în ce mai mult către servicii cu valoare adăugată mare, mai ales pe fondul automatizării industriei.

Rolul Europei Centrale și de Est în sectorul serviciilor pentru afaceri este în creștere într-o lume post – pandemică. Sectorul serviciilor pentru afaceri continuă să se dezvolte prin intermediul companiilor prezente pe piață și a proiectelor noi.

Cel mai recent studiu al industriei în EMEA arată că în acest an industria va înregistra o creștere ușoară de 1 – 5%, urmând ca pe termen mediu să înregistreze creșteri de până la 10 sau chiar 15%, situație valabilă și pentru industria românească de business services.

Conform raportului, Polonia este cea mai dezvoltată piață a industriei de business services din EMEA, având 1400 de companii în acest domeniu și 330.000 de angajați. Cei mai importanți clienți provin din America (22%), țările nordice (10%) și UK (7%). Cele mai frecvente servicii solicitate de clienți sunt cele financiar – contabile, dezvoltare de softuri și HR.

În Polonia, salariul anual brut în euro pentru un junior în finanțe sau contabilitate începe de la 9000 euro pe an, pentru un junior în client service – de la 8400 euro/an, pentru un junior în IT – de la 11.200 euro/an. Salariile variază în funcție de experiența acumulată și aptitudini și pot ajunge până la un nivel superior, pentru cei cu experienta, ce variază între 18.000 și 60.000 euro/ an.

Conform studiului, potențialul pieței poloneze este de 400.000 de angajați până în 2022.

Din punctul de vedere al veniturilor generate de acest sector, piața din România este pe locul doi în Europa. Conform estimărilor, industria serviciilor de business services a generat anul trecut venituri în creștere, de peste 4,5 miliarde euro, ajungând astfel la aproximativ 2% din PIB-ul României.
Sectorul cuprinde 280 de companii și peste 131.000 de angajați, adică aproximativ 2,4% din totalul angajaților din economia românească. 79% dintre clienții acestor companii provin din Europa și 14% din SUA.

Principalele servicii furnizate sunt*:
• 80% dintre companii oferă servicii IT
• 66% oferă servicii financiar – contabile
• 61% oferă servicii operațiuni cu clienții
• 50% oferă servicii HR
• 45% oferă servicii de achiziții
• 42% – servicii de project management
• 38% – servicii de transformare a afacerilor
• 35% – servicii de gestiune a documentelor (15%)
* totalul acestora depășește 100% întrucât majoritatea companiilor din industrie oferă mai multe servicii simultan.

În România salariul anual brut în euro pentru un junior în finanțe sau contabilitate începe de la 7700 euro pe an, în client service pentru un junior – de la 6800 euro/an, pentru un junior în IT – de la 10.800 euro/an. Salariile brute variază în funcție de experiența acumulată și aptitudini și pot ajunge până la un nivel superior ce variază între 13.000 și 66.000 euro/an.

Cu 112.000 de angajați, Cehia ocupă cel de-al treilea loc pe piața serviciilor de afaceri din EMEA. Principalele servicii furnizate sunt cele financiar – contabile, HR și IT. Cei mai mulți clienți provin din SUA și Germania. Potențialul pieței din Cehia este de 140.000 de angajați până în 2022.

În Cehia salariul anual brut în euro pentru un junior în finanțe sau contabilitate începe de la 11.700 euro pe an, la fel și pentru un junior în customer care sau HR, în timp ce un junior în IT are un salariu brut e de 14.000 euro/an. Salariile brute variază în funcție de experiența acumulată și aptitudini și pot ajunge până la un nivel superior ce variază între 21.000 – 47.000 euro/an.

„Comparativ cu Polonia și alte state din EMEA, România are în momentul de față avantaje legate de forța de muncă. Avem avantajul competitiv de cost, angajații vorbesc limbi latine, dar și germana, piața nu este încă la fel de saturată ca în Polonia. Acestea sunt motivele pentru care investitorii din industrie se uita la piața din România. Unul dintre pricipalele obiective ABSL este promovarea orașelor din nivelul 2 sau 3. Multe companii membre ale asociației au sedii deschise în Timișoara, Sibiu, Cluj, Brașov și Iași. Ne-am dori să putem extinde această listă în cât mai multe orașe, dar avem nevoie și de implicarea autorităților locale pentru a crea un pachet care să atragă potențialii investitori”, spune Dragoș Ștefan, Președinte ABSL.
Studiul pune pentru prima dată pe harta industriei și țări precum Bosnia-Herțegovina, Ucraina, Egipt sau Tunisia.

„Avantajele pe care le pot prezenta aceste piețe emergente din punct de vedere costuri cu forța de muncă și relativa disponibilitate a resursei umane calificate sunt contrabalansate de faptul că aceste țari nu sunt membre ale Uniunii Europene sau NATO. Importurile de echipamente sunt mai greoaie, se facturează taxe de import și, de cele mai multe ori, alinierea la nivel fiscal/ legislativ presupune costuri destul de mari. Toate acestea reduc din avantajele competitivității pe costuri.”, consideră Dragoș Ștefan, Președinte ABSL.
Raportul EMEA analizează 18 țări din punct de vedere al potențialului de dezvoltare și este organizat de ABSL Polonia în colaborare cu asociațiile locale ABSL, printre care si România.

 

Related posts

CNAIR anunţă constructorii pentru cea mai aşteptată autostradă din România

redactia

Antonio Souvannasouck, președinte PRBAR: “Problema pieței de asigurări este că este foarte mică, nedezvoltată”  

Ligia Voro

Partenerii germani Systec cumpără 7% din acțiunile AAGES Târgu Mureș

Stefana Muresan

ATENOR aquires a major new site in Budapest

Ionut Oprea

Comisarul european Corina Creţu, la Cluj, apel la Ministerul Transporturilor să pregătească proiecte mature pentru finanţare europeană

redactia

Maramureș: Turiştii preferă pensiunile din satele cu biserici vechi, de Paște

Stefana Muresan

Laserul de la Măgurele, cel mai puternic din lume, a fost pus în funcțiune. Investiție de 300 mil. euro

redactia

Poșta va face livrări contra cost pentru pacienții din programele naționale la Cluj

Nora Dumitrescu

Cel mai mare jobshop privat din Cluj se digitalizează

Nora Dumitrescu

Brașov: Vor fi puse în circulație primele zece autobuze turcești dintr-un lot total de 105

redactia

Galeriile comerciale Auchan din Transilvania și-au redus programul

Nora Dumitrescu

Controlat de electronică: Continental a lansat primul vehicul fără șofer cu 50 de ani în urmă

redactia

Adevărul: O companie belgiană va construi în Alba un parc industrial de peste 30 de milioane de euro

Papuc Irina

Clujul pregătește un proiect european de sustenabilitate a produselor agricole

Nora Dumitrescu

România, prezență constantă la Maison & Objet Paris

Ligia Voro

Cea de-a V-a ediție a expo-conferinței Smart Cities of Romania

Ligia Voro

Campioni ai Planetei – elevii și profesorii români, provocați să ia parte la un proiect global

Nicolae Pop

După Cluj-Napoca, și Primăria Timișoara alocă bani pentru un studiu de prefezabilitate pentru metrou

Stefana Muresan

WDP – three new distribution centers

Transilvania Business

Harghita: Cea mai mare productie de cartofi de dupa Revolutie, in unele zone – 35 de tone/hectar

Stefana Muresan

Peste 1.000 de joburi pentru bihoreni la „Bursa absolvenţilor”

Traian Dan

Europarlamentarul Daniel Buda: Asocierea în Agricultură – avantaje, inclusiv posibilitatea de negociere a unui preț mai bun al produselor

Stefana Muresan

Pacienții români vor putea face transplant pulmonar în Ungaria

Stefana Muresan

Mai multe publicații locale îi cer lui Ludovic Orban declararea presei drept domeniu de interes strategic și câteva măsuri de sprijin

Nicolae Pop

Leave a Comment