Comunitate Educatie Ultimele stiri Voluntariat

Fundația Noi Orizonturi organizează Ziua Națională IMPACT

Elevii, copiii și profesorii din România sărbătoresc în online 1 iunie – Ziua Copilului prin momente de inspirație, sesiuni de găsire a soluțiilor pentru probleme legate de educație și sănătate sau workshopuri practice. Ei vor participa la cel mai mare eveniment dedicat tinerilor în online: Ziua Națională IMPACT, eveniment organizat de Fundația Noi Orizonturi împreună cu Lidl România.

Nu putem sărbători 1 iunie, Ziua Copilului, fără a face ce știm noi mai bine: să ne implicăm în comunitate. De aceea, tinerii din întreaga țară vor participa în sesiunile live de pe pagina de Facebook a Fundației Noi Orizonturi, vor face schimb de idei, vor învăța de la alți tineri despre cum se pot implica în comunitate și vor face și un val de fapte bune la unison pentru ca un copil din comunitate să aibă o zi mai frumoasă. Încurajăm chiar toți cetățenii să facă o faptă bună de Ziua Copilului.”, declară Lidia Bondiuc, managerul rețelei naționale a cluburilor IMPACT unde peste 10.000 de tineri construiesc proiecte în folosul comunității.

Printr-un gest simplu de bunătate, tinerii devin #CampioniiPlanetei

Peste 10.000 de elevi și copiii se implică an de an în propriile comunități: renovează parcuri, promovează destinațiile ecoturistice, organizează evenimente locale, construiesc campanii de strângere de fonduri, dezvoltă și implementează planuri de afaceri sau construiesc obiecte artizanale. Aceștia fac parte din cluburile IMPACT organizate de Fundația Noi Orizonturi la nivel național și internațional prin parteneri precum: Lidl România, Romanian American Foundation, PEPCO România, TenarisSilcotub, Vitas, Granturile SEE și Norvegiene sau Trasmec.

Chiar și acum, în timpul pandemiei, tinerii din cluburile IMPACT s-au implicat în propriile comunități de acasă prin acțiuni de strângere de fonduri pentru spitale, construirea de viziere pentru medici, activități de grădinărit din propriile locuințe, acțiuni de reciclare în propriile case, promovarea turismului local sau ajutorul oferit la teme altor colegi”, ne spune Lidia care coordonează rețeaua IMPACT ce include peste 200 de cluburi de inițiativă comunitară. Organizate în interiorul școlilor, bibliotecilor sau diferitelor instituții, cluburile sunt coordonate de profesori, bibliotecari, agenți de turism sau lideri care învață să coordoneze astfel de programe și să dea tinerilor o voce.

1-5 iunie – Ziua Națională IMPACT, evenimentul online pentru toți tinerii

Între 1 și 5 iunie, Fundația Noi Orizonturi organizează Ziua Națională IMPACT ce include o serie de sesiuni interactive și practice pentru toți tinerii, dar sunt așteptați și adulții care vor să  se lase inspirați:

  • 1 iunie se va desfășura live pe pagina de Facebook a Fundației Noi Orizonturi cu sesiuni de inspirație a tinerilor care au inițiat proiecte civice în ultimele luni, dar și sesiuni colaborative de găsire de soluții pentru probleme legate de educație și sănătate.
  • Între 2-5 iunie, tinerii participă la workshopuri axate pe cariera viitorului, pasiune, relații, stare de bine sau imaginea în online.

Toate subiectele abordate de tineri fac parte din Agenda 2030 aliniată de Fundația Noi Orizonturi la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă a Planetei. Toate detaliile legate de participare și agenda completă pot fi găsite pe site-ul oficial al Fundației Noi Orizonturi: https://www.noi-orizonturi.ro/tineri/ziua-nationala-impact/

Contact: comunicare@noi-orizonturi.ro

Related posts

ABSL a premiat online cele mai inovative proiecte ale industriei de business services

Papuc Irina

Efectele crizei CoVid-19 asupra fondurilor de pensii private

Traian Dan

Arhitecţii-dezvoltatori REDESIGN, proiect imobiliar exclusivist de 15 mil. euro în Brașov

Stefana Muresan

Ziua Fermierului RAGT, la cea de-a VI-a ediție la Chețani

redactia

Arad: Staţiunea Moneasa, grad de ocupare de 75%. Proiecte de investiții de opt milioane de euro

redactia

Alianța Transilvaniei de Nord: Asociere între Baia Mare, Zalău și Satu Mare

redactia

Constructorii Astaldi și Max Boegl, ritm intens de lucru pe lotul dintre Iernut și Chețani (A3). Când se va putea circula

Stefana Muresan

Brandul Orange Business Services pe piața românească

Ligia Voro

'Sarmizegetusa', noua ”bijuterie” a TAROM

Stefana Muresan

Cele mai profitabile afaceri mureşene

Ligia Voro

Au intrat în vigoare noile în taximetrie: pasagerii stau doar în spate

Nora Dumitrescu

Loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva: lucrările vor fi finalizate la termen

Stefana Muresan

Proiect de 5,4 de milioane de lei, finalizat de Kodagro la Ganesti

Ligia Voro

Producătorul acoperișurilor Bilka Steel din Brașov: Comenzile au crescut, dar ne așteptăm la o stagnare

Ion Surdu

Un actor şi un arhitect au readus la viaţă un brand românesc iubit de mulţi

Stefana Muresan

Investiție de 8 milioane de euro în modernizarea Hotelului Făget din Sovata

Ligia Voro

Regiunea Centru ar da Bucureștiul pe Bruxelles

redactia

Baumit, cu fabrică în Teiuș, profit dublu, înregistrat anul trecut

Stefana Muresan

Coral BioGreens, jud. Bihor – afacere de milioane de euro din produse de 2-3 lei

Ligia Voro

Ultimele zile in care studentii si absolventii pot accesa 800 de joburi in cadrul Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi

Stefana Muresan

Bani europeni pentru înnoirea flotei de tramvaie a Timișoarei 

Ligia Voro

Mihai Păduroiu numit CEO, Office Division, One United Properties

Ionut Oprea

Impactul Google în România: afaceri anuale de 4,3 miliarde de lei

Papuc Irina

Primăria Sibiu invită firmele de construcții să participe la extinderea cu 6 ha a spațiilor verzi din oraș: contract de 13 milioane de lei

Ion Surdu

Leave a Comment