Gastronomie Judete Sibiu Ultimele stiri

Gastronomia a devenit domeniu strategic în județul Sibiu

În Strategia de dezvoltare a județului Sibiu a fost introdus un nou capitol dedicat Gastronomiei, devenind astfel al șaselea domeniu important al județului. De asemenea, autoritățile județene au introdus un nou compartiment – Dezvoltare durabilă pentru sprijinul producătorilor locali și vor promova două documente suport – Manualul IMM-urilor în gastronomia locală și Ghidul unui stil de viață sănătos.

Decizia de a introduce gastronomia, definită ca studiul relației dintre cultură și mâncare, în cadrul strategiei de dezvoltare a județului, a fost luată de consilierii județeni la ședința de joi, 28 mai. Potrivit proiectului adoptat, aceste modificări vin ca rezultat al proiectului EUREGA Interreg Europe, în care Consiliul Județean Sibiu a fost partener alături de alte regiuni din Europa, care aspiră sau au deținut titlul de Regiune Gastronomică Europeană, din țări precum: Olanda, Finlanda, Spania, Irlanda, Grecia și Ungaria.

„Introducerea gastronomiei în Strategia de dezvoltare a județului Sibiu este un pas firesc după titlul deținut anul trecut, gastronomia locală fiind atât la nivel național, cât și european un atu pe care putem miza în dezvoltarea economică a județului. În plus, susținerea producătorilor locali și a unui stil de viață sănătos se numără printre prioritățile asumate”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Astfel, au fost modificate șase domenii importante din cadrul strategiei, cum ar fi: dezvoltarea economică, agricultura și dezvoltarea rurală, turismul, educația, sănătatea, mediul înconjurător, dar și capacitatea instituțională, fiind introdus și un nou capitol dedicat Gastronomiei.

Totodată, a fost aprobat și Planul de Acțiune care are în vedere două componente importante:
înființarea unui nou compartiment – Dezvoltare durabilă – care va avea ca scop identificarea, promovarea și asistența IMM-urilor locale și a start-up-urilor, precum și realizarea unor acțiuni de comunicare și diseminare, pentru promovarea gastronomiei locale și implicit a producătorilor din județul Sibiu. Pentru aceasta au fost realizate două documente suport:
1. Manualul IMM-urilor în gastronomia locală – care are ca scop creșterea ofertei de produse locale
2. Ghidul unui stil de viață sănătos – care are ca scop creșterea cererii de produse locale

Un alt factor foarte important care va avea de asemenea impact pozitiv asupra dezvoltării județului este introducerea unui nou obiectiv la capitolul Turism, care definește ceea ce înseamnă LOCAL și anume – „teritoriul județului Sibiu și teritoriul cuprins în proximitatea a 75 de km în jurul unei localități.”

Related posts

Aberdeen Asset Management vinde cladirea de birouri Construdava

Ionut Oprea

Previziunile economice din primăvara anului 2020: recesiune profundă și neuniformă, redresare incertă

redactia

Austriecii de la Porr Construct vor construi secțiunea I a autostrăzii Sibiu – Pitești

Stefana Muresan

Primăriile, obligate prin lege să cumpere mijloace de transport în comun electrice

Stefana Muresan

România se pregăteşte să preia Preşedinţia Consiliului UE

redactia

Maramureș: Compania americană Universal Alloy Corporation Europe investeşte peste 250 de milioane de euro într-un centru pentru producţia de componente pentru aeronave

redactia

Antreprenoarele Bianca Tudor şi Daniela Chrzanovski lansează IT Hub Sibiu

Stefana Muresan

Maramureșenii de la Taparo trec de la mobilă la măști

Nora Dumitrescu

Opera Română îi invită pe clujeni la Balul Operei, dedicat Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Globalworth to become the sole owner of the Green Court Bucharest Campus  

Ionut Oprea

AFIR: Sesiune de finanțare de peste 35 de milioane de euro pentru investiții în procesarea produselor agricole

redactia

WIZZ AIR SĂRBĂTOREȘTE 2 ANI DE LA DESCHIDEREA BAZEI DIN IAȘI PRIN EXTINDEREA OPERAȚIUNILOR

Stefana Muresan

A 22 year journey from energy and telecom infrastructure to general contracting & making cities smart

Ionut Oprea

Acţionarii AAGES – 5,49 milioane lei din vânzarea a 15% din companie

Stefana Muresan

Fabrica Techtex va produce 150.000 de măști chirurgicale pe zi

Nora Dumitrescu

Profesori și elevi bihoreni instruiți după sistem nemțesc

Traian Dan

Adrian Volintiru, director general: „Ne propunem ca Romgaz să devină, per total, o companie integrată”  

Ligia Voro

Perspectivele oieritului din România dezbătute la Păltiniş

Stefana Muresan

Şapte firme vor să investească în viitoarea şcoală duală din Caransebeş

redactia

Industria de prelucrare a maselor plastice isi da intalnire la SIBIU in cadrul EXPO PLAST

Stefana Muresan

Sibianul Vasile Bulboacă (CON-A), inițiatorul unui program de învăţământ profesional dual: Cei mai mulți absolvenți au preferat șomajul

Stefana Muresan

eMAG va livra produsele cu automobile 100% electrice

Papuc Irina

Clujenii de la Raiko au atras 2 milioane de pe bursă

Nora Dumitrescu

“Personalurile” arată jalnic din cauza subfinanțării

redactia

Leave a Comment