Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gastronomia a devenit domeniu strategic în județul Sibiu

În Strategia de dezvoltare a județului Sibiu a fost introdus un nou capitol dedicat Gastronomiei, devenind astfel al șaselea domeniu important al județului. De asemenea, autoritățile județene au introdus un nou compartiment – Dezvoltare durabilă pentru sprijinul producătorilor locali și vor promova două documente suport – Manualul IMM-urilor în gastronomia locală și Ghidul unui stil de viață sănătos.

Decizia de a introduce gastronomia, definită ca studiul relației dintre cultură și mâncare, în cadrul strategiei de dezvoltare a județului, a fost luată de consilierii județeni la ședința de joi, 28 mai. Potrivit proiectului adoptat, aceste modificări vin ca rezultat al proiectului EUREGA Interreg Europe, în care Consiliul Județean Sibiu a fost partener alături de alte regiuni din Europa, care aspiră sau au deținut titlul de Regiune Gastronomică Europeană, din țări precum: Olanda, Finlanda, Spania, Irlanda, Grecia și Ungaria.

„Introducerea gastronomiei în Strategia de dezvoltare a județului Sibiu este un pas firesc după titlul deținut anul trecut, gastronomia locală fiind atât la nivel național, cât și european un atu pe care putem miza în dezvoltarea economică a județului. În plus, susținerea producătorilor locali și a unui stil de viață sănătos se numără printre prioritățile asumate”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Astfel, au fost modificate șase domenii importante din cadrul strategiei, cum ar fi: dezvoltarea economică, agricultura și dezvoltarea rurală, turismul, educația, sănătatea, mediul înconjurător, dar și capacitatea instituțională, fiind introdus și un nou capitol dedicat Gastronomiei.

Totodată, a fost aprobat și Planul de Acțiune care are în vedere două componente importante:
înființarea unui nou compartiment – Dezvoltare durabilă – care va avea ca scop identificarea, promovarea și asistența IMM-urilor locale și a start-up-urilor, precum și realizarea unor acțiuni de comunicare și diseminare, pentru promovarea gastronomiei locale și implicit a producătorilor din județul Sibiu. Pentru aceasta au fost realizate două documente suport:
1. Manualul IMM-urilor în gastronomia locală – care are ca scop creșterea ofertei de produse locale
2. Ghidul unui stil de viață sănătos – care are ca scop creșterea cererii de produse locale

Un alt factor foarte important care va avea de asemenea impact pozitiv asupra dezvoltării județului este introducerea unui nou obiectiv la capitolul Turism, care definește ceea ce înseamnă LOCAL și anume – „teritoriul județului Sibiu și teritoriul cuprins în proximitatea a 75 de km în jurul unei localități.”

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fundația Noi Orizonturi organizează Ziua Națională IMPACT

Articolul următor

Ratele la bănci pot fi plătite la oficiile poștale sau direct de acasă, la poștaș

Citește si:
Total
0
Share