Infrastructura Timiș Transport

Restricţiile de tonaj de pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, eliminate

Ministrul Transporturilor, a anunţat marţi ridicarea restricţiilor de tonaj impuse pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, începând de miercuri. De asemenea, el a mai spus că se doreşte semnarea contractului de proiectare şi execuţie pentru porţiunea cu tuneluri din loul 2 până la finalul anului în curs.

Se ridică restricţiile existente pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, a anunţat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, marţi. Decizia ar urma să intre în vigoare de miercuri şi va permite accesul pe acest tronson al camioanelor, care nu puteau circula pe acest tronson până acum Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere derulând în ultima perioadă o serie de verificări ale lucrărilor de construcţie efectuate aici.

„ Pe autostrada Lugoj – Deva avem 66 de kilometri de autostrada pe care se circulă fara restricţii, pe 22 kilometrii cu restricţii de tonaj şi viteză, avem 4 kilometri din lotul 2 care sunt finalizaţi, autostradă muzeu, şi 9 kilometri nerealizaţi, celebra secţiune a urşilor De mâine va ridica temporar restricţia pe porţiunea dintre Holdea şi Ilia. Între timp am finalizat expertiza şi ridicăm restricţiile de tonaj pe cei 21 de kilometri din lotul 3. Facem expertiza la structură şi terasamente, contractam lucrările necesar a fi efectuate şi plătim din suma reţinută ca şi garanţie constructorului, vrem să ridicăm restricţiile de tonaj şi viteză”, a spus Bode în şedinţa de guvern.

Tronsonul cu tuneluri, contractul se semnează în acest an

El a vorbit şi despre lotul 2 şi cu un optimism enorm a spus că se doreşte semnarea contractului de proiectate şi execuţie a porţiunii cu tuneluri până la finalul anului.

„Pe tronsonul 2, secţiunea cu tuneluri, în acest moment suntem într-un calendar. Ne propunem să executăm lucrările la acest sector. Până acum am răspuns la 168 de solicitări în două luni de zile, să fie gata licitaţia până în septembrie 2020. Până la finalul anului vrem să semnăm contractul de proiectare şi execuţie până la finalul anului”, a mai spus Bode.

Primul ministru cere cercetări DNA la CNAIR

Premierul Ludovic Orban consideră că rezilierea contractului de execuţie a lotului 3 din autostrada Lugoj – Deva atunci când proiectul atinsese stadiul de 98% din total ca fiind „legată cu aţă albă”, special făcută ca societatea constructoare să câştige un eventual proces.

În cadrul şedinţei de guvern de marţi, el a cerut intervenţia parchetului în acest dosar.

„Pentru măgăriile pe care le-au făcut ăștia pe lotul 3, nu plătește nimeni? Nu ați sesizat autoritățile? Acolo a fost clar un aranjament între managementul CNAIR şi companie (n.r. executant) să se rezilieze acel contract, în aşa fel încât acea companie să câştige. Toate acestea trebuie sancționate, astea sunt de probleme de Parchet, după părerea mea. Totul e cusut cu aţă albă”, a anunţat Orban.
Autostrada Lugoj – Deva a adus numai probleme pentru statul român. De curând, la Curtea de Arbitraj Comercial de la Paris, România a mai pierdut un proces pentru această autostradă, mai precis pentru lotul 2, acolo unde antreprenorul a dat în judecată statul, după ce a fost scos din proiect pentru porţiunea cu tuneluri, care a fost scoasă din contractul iniţial pentru a fi licitat separat, având în vedere valoarea prea mare a investiţiei necesare apărută ca urmare a schimbării soluţiei tehnice. Curtea a dat dreptate antreprenorului, iar Bode a anunţat că se va face contestaţie în anulare.

Related posts

Timișoara are una dintre cele mai “verzi” clădiri de birouri din Europa Centrală și de Est

redactia

În judeţul Timiş se câştigă cel mai bine din zona de vest. Autorităţile anunţă un salariu mediu net a ajuns la 3129 de lei

Robert Bloancă

A fost lansat zborul direct IAȘI-CLUJ. Ruta internă este operată de compania Tarom

Stefana Muresan

Astaldi şi Max Boegl, avans vizibil pe tronsonul Cheţani – Iernut al A3. Lotul de 17,9 km – şanse să fie inaugurat în 2019

Stefana Muresan

Timișoara va avea un Muzeu al Revoluției

Stefana Muresan

Licitație internațională pentru drumul ce va lega Oradea de Autostrada A3

Traian Dan

Sălajul își reabilitează drumurile naționale

Nora Dumitrescu

Universitatea de Vest Timişoara a fost inclusă în topul Shanghai cu domeniul Fizică

Robert Bloancă

Tronsonul Aiud – Decea al Autostrăzii Sebeș-Turda ar putea fi finalizat în toamnă

Stefana Muresan

Clujul își face skatepark de 3 milioane de lei

Nora Dumitrescu

CNAIR: Până la finele anului, două loturi din autostrada Sibiu-Piteşti vor avea constructorii desemnaţi

Stefana Muresan

Noi destinații de vacanță de pe Aeroportul Internațional Timișoara

redactia

Ingredientul “X” pentru succes în afaceri

Ligia Voro

Germanii de la Lufthansa, interesați de Aeroportul Internațional Brașov

Papuc Irina

Evoluţia industriei IT din Braşov

Stefana Muresan

Cooperarea româno-germană în domeniul educației, sprijinită printr-un parteneriat între FCBRG și UVT

Stefana Muresan

Primul tren Cluj – Viena a plecat duminică din România. Toate biletele s-au vândut

redactia

Blocuri reabilitate termic cu finanțare europeană la Timișoara

Stefana Muresan

Circulaţia pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva ar putea fi deschisă, dar cu anumite restricţii

Robert Bloancă

NIS Petrol, companie deținută de Gazprom, a găsit acumulări de hidrocarburi in Timiș

Stefana Muresan

Cluj-Napoca, în preferințele românilor care vor să se mute în țară

Stefana Muresan

16 staţii de încărcare a vehiculelor electrice la Oradea

Traian Dan

Canadienii de la Litens, fabrică în Timiș

Stefana Muresan

Curse zilnice Wizz Air spre Budapesta de la Târgu Mureș

Ligia Voro

Leave a Comment