Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Restricţiile de tonaj de pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, eliminate

Ministrul Transporturilor, a anunţat marţi ridicarea restricţiilor de tonaj impuse pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, începând de miercuri. De asemenea, el a mai spus că se doreşte semnarea contractului de proiectare şi execuţie pentru porţiunea cu tuneluri din loul 2 până la finalul anului în curs.

Se ridică restricţiile existente pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, a anunţat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, marţi. Decizia ar urma să intre în vigoare de miercuri şi va permite accesul pe acest tronson al camioanelor, care nu puteau circula pe acest tronson până acum Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere derulând în ultima perioadă o serie de verificări ale lucrărilor de construcţie efectuate aici.

„ Pe autostrada Lugoj – Deva avem 66 de kilometri de autostrada pe care se circulă fara restricţii, pe 22 kilometrii cu restricţii de tonaj şi viteză, avem 4 kilometri din lotul 2 care sunt finalizaţi, autostradă muzeu, şi 9 kilometri nerealizaţi, celebra secţiune a urşilor De mâine va ridica temporar restricţia pe porţiunea dintre Holdea şi Ilia. Între timp am finalizat expertiza şi ridicăm restricţiile de tonaj pe cei 21 de kilometri din lotul 3. Facem expertiza la structură şi terasamente, contractam lucrările necesar a fi efectuate şi plătim din suma reţinută ca şi garanţie constructorului, vrem să ridicăm restricţiile de tonaj şi viteză”, a spus Bode în şedinţa de guvern.

Tronsonul cu tuneluri, contractul se semnează în acest an

El a vorbit şi despre lotul 2 şi cu un optimism enorm a spus că se doreşte semnarea contractului de proiectate şi execuţie a porţiunii cu tuneluri până la finalul anului.

„Pe tronsonul 2, secţiunea cu tuneluri, în acest moment suntem într-un calendar. Ne propunem să executăm lucrările la acest sector. Până acum am răspuns la 168 de solicitări în două luni de zile, să fie gata licitaţia până în septembrie 2020. Până la finalul anului vrem să semnăm contractul de proiectare şi execuţie până la finalul anului”, a mai spus Bode.

Primul ministru cere cercetări DNA la CNAIR

Premierul Ludovic Orban consideră că rezilierea contractului de execuţie a lotului 3 din autostrada Lugoj – Deva atunci când proiectul atinsese stadiul de 98% din total ca fiind „legată cu aţă albă”, special făcută ca societatea constructoare să câştige un eventual proces.

În cadrul şedinţei de guvern de marţi, el a cerut intervenţia parchetului în acest dosar.

„Pentru măgăriile pe care le-au făcut ăștia pe lotul 3, nu plătește nimeni? Nu ați sesizat autoritățile? Acolo a fost clar un aranjament între managementul CNAIR şi companie (n.r. executant) să se rezilieze acel contract, în aşa fel încât acea companie să câştige. Toate acestea trebuie sancționate, astea sunt de probleme de Parchet, după părerea mea. Totul e cusut cu aţă albă”, a anunţat Orban.
Autostrada Lugoj – Deva a adus numai probleme pentru statul român. De curând, la Curtea de Arbitraj Comercial de la Paris, România a mai pierdut un proces pentru această autostradă, mai precis pentru lotul 2, acolo unde antreprenorul a dat în judecată statul, după ce a fost scos din proiect pentru porţiunea cu tuneluri, care a fost scoasă din contractul iniţial pentru a fi licitat separat, având în vedere valoarea prea mare a investiţiei necesare apărută ca urmare a schimbării soluţiei tehnice. Curtea a dat dreptate antreprenorului, iar Bode a anunţat că se va face contestaţie în anulare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașovul iese din clasamentul orașelor cu valori ridicate de poluare a aerului din cauza traficul auto: o nouă investiție de 16 milioane de lei

Articolul următor

Timişoara primeşte 50 de milioane de euro de la Banca Mondială pentru noua clădire ATI şi UPU de la Spitalul Judeţean

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share