Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașovul iese din clasamentul orașelor cu valori ridicate de poluare a aerului din cauza traficul auto: o nouă investiție de 16 milioane de lei

Dezvoltarea mobilității urbane în municipiul Brașov a fost completată cu un nou proiect semnat la ADR Centru. Acesta prevede extinderea sistemului de management informatizat al sistemului de transport public. Adică mersul troleibuzelor și autobuzelor moderne, hibride, care vor fi achiziționate și care vor circula în zona centrală pe anumite trasee dedicat va fi sincronizat și monitorizat. Procesul de management informatizat al sistemului de transport în comun din Brașov a fost început în urmă cu 7 ani, printr-un proiect REGIO 2007-2015. Investiția totală este de peste 16 milioane lei, din care peste 15,6 milioane lei sunt fonduri nerambursabile REGIO 2014-2020 – pentru extinderea sistemelor automate de taxare, a celui de Dispecerat, a celor de supraveghere video și de informare pentru călători, integrând noile componente în sistemul Back Office existent.

„Eu cred că transportul în comun este cea mai bună soluție de mobilitate în Brașov și în zona metropolitană, iar utilizarea acestui sistem, cu mijloace de transport ecologice, reprezintă una dintre soluțiile pentru creșterea calității aerului în orașul nostru. Odată cu acest proiect am finalizat accesarea fondurilor nerambursabile de la Uniunea Europeană pentru exercițiul financiar 2014-2020. Am reușit să accesăm, în mod direct sau în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, peste 500 de milioane de lei, ceea ce înseamnă o economie consistentă la bugetul local, având în vedere că această sumă reprezintă echivalentul veniturilor locale pentru doi ani, bani care se duc în dezvoltarea orașului“, a declarat primarul George Scripcaru.

Prin investițiile derulate va crește numărul de stații de călători modernizate – de la cele 115 din prezent, la 165 – în urma instalării echipamentelor de e-ticketing, a celor pentru informarea călătorilor, precum și a celor de siguranță. Extinderea sistemului e-ticketing vizează toate vehiculele de transport public, inclusiv instalarea a 12 automate noi de vânzare titluri de călătorie. Extinderea sistemului actual de supraveghere video – pentru siguranța călătorilor – presupune dotarea unui număr de 120 autovehicule cu camere video de supraveghere și sistemele aferente de stocare a imaginilor, concomitent cu extinderea sistemului de supraveghere video în 50 de stații noi. În întregul oraș vor fi instalate panouri de informare dinamică în 50 de stații noi și alte 227 panouri de informare statică în toate celelalte stații. La acestea se vor adăuga 275 display-uri de informare moderne în vehiculele de transport public, concomitent cu implementarea unui sistem de numărare a călătorilor pe vehiculele selectate.

„Semnarea acestui contract oferă municipalității brașovene, cetățenilor Zonei Metropolitane și turiștilor certitudinea că, în cel mult trei ani, sistemul local de mobilitate publică va fi complet modernizat, folosind resurse financiare în valoare totală mai mare de 66 milioane euro. Acești bani, dintre care marea majoritate vor fi fonduri europene, vor fi folosiți pentru achiziția de vehicule, modernizarea tramei stradale și a garajelor, dar și pentru îmbunătățirea sistemului de mobilitate alternativă și a monitorizării traficului. Astfel, municipiul Brașov va trece peste perioada în care a fost inclus între cele trei orașe românești indicate de Comisia Europeană pentru valorile ridicate de poluare a aerului provenită din traficul auto”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Propunerea Comisiei Europene pentru redresarea economică: 750 de miliarde de euro pentru „tranziția către o societate digitală și verde”. România va primi 31,2 miliarde

Articolul următor

Restricţiile de tonaj de pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, eliminate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share