Brașov Investitii Judete Mediu Transport Ultimele stiri

Brașovul iese din clasamentul orașelor cu valori ridicate de poluare a aerului din cauza traficul auto: o nouă investiție de 16 milioane de lei

Dezvoltarea mobilității urbane în municipiul Brașov a fost completată cu un nou proiect semnat la ADR Centru. Acesta prevede extinderea sistemului de management informatizat al sistemului de transport public. Adică mersul troleibuzelor și autobuzelor moderne, hibride, care vor fi achiziționate și care vor circula în zona centrală pe anumite trasee dedicat va fi sincronizat și monitorizat. Procesul de management informatizat al sistemului de transport în comun din Brașov a fost început în urmă cu 7 ani, printr-un proiect REGIO 2007-2015. Investiția totală este de peste 16 milioane lei, din care peste 15,6 milioane lei sunt fonduri nerambursabile REGIO 2014-2020 – pentru extinderea sistemelor automate de taxare, a celui de Dispecerat, a celor de supraveghere video și de informare pentru călători, integrând noile componente în sistemul Back Office existent.

„Eu cred că transportul în comun este cea mai bună soluție de mobilitate în Brașov și în zona metropolitană, iar utilizarea acestui sistem, cu mijloace de transport ecologice, reprezintă una dintre soluțiile pentru creșterea calității aerului în orașul nostru. Odată cu acest proiect am finalizat accesarea fondurilor nerambursabile de la Uniunea Europeană pentru exercițiul financiar 2014-2020. Am reușit să accesăm, în mod direct sau în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, peste 500 de milioane de lei, ceea ce înseamnă o economie consistentă la bugetul local, având în vedere că această sumă reprezintă echivalentul veniturilor locale pentru doi ani, bani care se duc în dezvoltarea orașului“, a declarat primarul George Scripcaru.

Prin investițiile derulate va crește numărul de stații de călători modernizate – de la cele 115 din prezent, la 165 – în urma instalării echipamentelor de e-ticketing, a celor pentru informarea călătorilor, precum și a celor de siguranță. Extinderea sistemului e-ticketing vizează toate vehiculele de transport public, inclusiv instalarea a 12 automate noi de vânzare titluri de călătorie. Extinderea sistemului actual de supraveghere video – pentru siguranța călătorilor – presupune dotarea unui număr de 120 autovehicule cu camere video de supraveghere și sistemele aferente de stocare a imaginilor, concomitent cu extinderea sistemului de supraveghere video în 50 de stații noi. În întregul oraș vor fi instalate panouri de informare dinamică în 50 de stații noi și alte 227 panouri de informare statică în toate celelalte stații. La acestea se vor adăuga 275 display-uri de informare moderne în vehiculele de transport public, concomitent cu implementarea unui sistem de numărare a călătorilor pe vehiculele selectate.

„Semnarea acestui contract oferă municipalității brașovene, cetățenilor Zonei Metropolitane și turiștilor certitudinea că, în cel mult trei ani, sistemul local de mobilitate publică va fi complet modernizat, folosind resurse financiare în valoare totală mai mare de 66 milioane euro. Acești bani, dintre care marea majoritate vor fi fonduri europene, vor fi folosiți pentru achiziția de vehicule, modernizarea tramei stradale și a garajelor, dar și pentru îmbunătățirea sistemului de mobilitate alternativă și a monitorizării traficului. Astfel, municipiul Brașov va trece peste perioada în care a fost inclus între cele trei orașe românești indicate de Comisia Europeană pentru valorile ridicate de poluare a aerului provenită din traficul auto”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Related posts

CA Immo aduce arta stradală și în Orhideea Towers

Papuc Irina

Nouă investiție de forță la Tohani, Dealu Mare: Viile Blidar

redactia

CNR-CME, Electrica și ANRE, conferință despre energii din surse renegerabile

Ligia Voro

21,8 mil. lei pentru al doilea terminal la Aeroportul Internaţional Oradea

Stefana Muresan

Prima sesiune a Școlii Internaționale de Programare și Robotică LOGISCOOL 

Ligia Voro

A treia ediție a conferinței “Soluții prefabricate din beton” în toamnă

Ligia Voro

Veronica Guşă de Drăgan, cea mai bogată româncă, va construi în Brașov o clinica medicală

Stefana Muresan

Compania de Apă Someș a introdus restricții la ghișee

Nora Dumitrescu

Extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale: intenții de un miliard de euro

Ion Surdu

Producătorul de componente auto Preh, investiții de 25 mil. euro în fabrica din Ghimbav

Stefana Muresan

Contractul pentru achiziția de 35 de noi troleibuze și autobuze hibrid în Brașov, semnat azi

Ligia Voro

BVB și OPCOM prezintă proiectul de colaborare dintre piața de capital și piața de energie în perspectiva înființării contrapărții centrale

redactia

În mall-uri mai rămân deschise doar farmaciile și magazinele de alimente

Traian Dan

UBB a câştigat etapa locală a competiţiei CFA Institute Research Challenge

Stefana Muresan

Astra Vagoane Calatori, singurul ofertant in licitatia pentru tramvaie noi de la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Inginerii de la Continental Iași dezvoltă unitatea de control a portierei autovehiculului

Stefana Muresan

Cetatea Orăştiei, reabilitată cu 5 milioane de euro, fonduri europene

redactia

ING devine partenerul principal al GoTech World

Ligia Voro

Proiectul de 355 de milioane de euro al Companiei de Apă „Someș”, aprobat de CE

Ligia Voro

UE semnează două acorduri cu Vietnam

Ligia Voro

Zărnești investește 5 milioane de euro într-o stație de epurare modernă

Papuc Irina

Dacia a lansat shoowcar-ul Dacia Spring – maşina 100% electrică

Traian Dan

Bazele Wizz din Timișoara și Sibiu, din nou operaționale

Nora Dumitrescu

Proiectarea la drumul expres Craiova-Pitești, urgentată

Ligia Voro

Leave a Comment